Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 86

Wątek: Czy dobry sprzęt zakupiłem i co w nim zmienić?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    wlasnie kupiles cos na kształt sportowego wozu, a wcześniej uzywaleś tylko trójkołowego rowerku, to juz od ciebie zależy jak się bedziesz prowadzić...

Tak swoją drogą jeszcze, to nie garnki gotują zupę , tylko kucharz

Optymistycznym akcentem mówiąc wprost kupiłeś coś czego nie umiesz obsłużyć a kupiłeś to tylko dlatego bo było duże drogie i czarne nawet niewiesz dlaczego wybrałeś taki a nie inny zestaw , prawda?
    nie, umiem obsłuzyć i cały czas się uczę, kupiłem to, dlatego bo to miałem okazje kupić, cena była bardzo okazyjna.

Domyślnie

Co nie zmienia faktu, że i tak nie wiesz co kupiłeś. Inaczej nie byłoby tego tematu.
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Domyślnie

A może autor w nieco zawoalowany sposób chciał po prostu podzielić się swoim szczęściem

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kanghoy Zobacz posta
    Co nie zmienia faktu, że i tak nie wiesz co kupiłeś. Inaczej nie byłoby tego tematu.
    co nie zmienia faktu, ze mimo niewiedzy udało mu sie dobrze trafic z zakupem :-) juz ma plus na starcie.

Domyślnie

pajlot nie powiedziane . Zależy jakie ma potrzeby, może się okazać, że lustro to zły wybór. Ja ostatnio odradzałem kobiecie w sklepie, bo skoro słyszała, że z lustra to od razu piękne zdjęcia wychodzą, nie miała kompletnie pojęcia o fotografii i wcale tego nie chciała zmieniać-chciała robić na auto, to sory nie widzę powodu żeby ze sobą taszczyć to wszystko, szczególnie, że kompaktem jeszcze zrobi od razu panoramę itp. a i kolorki z efektów jakie piękne wychodzą .
    Ofc może też być tak, że marekapn wielkim fotografem będzie. Nie ma reguły.
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Domyślnie veidifv

Cytat Zamieszczone przez marekapn Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Chyba tylko filtrów Ci brakuje do szczęścia.
    Nie no filterki są w zestawie na obiektywach Hoya HD bodajże
    Mówisz zapewne o filtrach UV. Te przydają się głównie do ochrony obiektywu. Ale są jeszcze inne filtry: szare, połówkowe (b. przydatne przy krajobrazach), polaryzacyjne, róźnorakie efektowe etc.

Domyślnie

wyłącz komputer
    zacznij robić zdjęcia
    Wtedy zauważysz czego ci brakuje

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja myślę że to bardzo fajny zestaw jak na poczatek,nie jedena osoba Ci tego zazdrości...puki co rób zdjecia to zobaczysz czego i jakiej ogniskowej Ci brakuje,mi brakowało by szerokiego kąta i za jakiś czas zakręcił bym się za canonem 10-22 albo sigmą 10-20 i wtedy miał byś już zestaw niemal idealny do wszystkiego....
    EOS + L i kupa gratów ...

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekqrrr Zobacz posta
    wyłącz komputer
    zacznij robić zdjęcia
    Wtedy zauważysz czego ci brakuje
    dokładnie i olej nabijaczy postów od zdjęć dachów i cegiełek, którzy w swoim podejściu zaproponują Ci zacząć od małpki i strzelania byle jakich fotek.. specem nie jestem, ale wiem, że zakupienie nawet niższej klasy lustra z dobrym, jasnym szkłem pozwoli się szybciej rozwijać niż poprzez panoramowanie penem lub "kreatywne" stosowanie "trybów kreatywnych".

każdy od czegoś zaczynał, to że ktoś kupił sprzęt za kilka tysięcy zł nie znaczy, że zaraz ma być wziętym foto i pchać wystawę za wystawą, robić śluby, pogrzeby i akty.. ale na pewno ma sprzęt z którym przez dłuższy czas nie będzie mu wiele doskwierało i wszystko o czym przeczyta w necie, w książka, będzie mógł przepraktykować i poddać "pseudo-konstruktywnej" krytyce forumowiczów CB.

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekapn Zobacz posta
    nie, umiem obsłuzyć i cały czas się uczę, kupiłem to, dlatego bo to miałem okazje kupić, cena była bardzo okazyjna.
    skoro niewiesz czy to dobry zestaw to skąd wiesz ze to była okazja ;>? moim zdaniem bezsensowna chęć pochwalenia się tym że dostałeś coś fajnego w fajnej cenie ale w sumie to i tak niewiesz po co i dlaczego a w domu żona pewnie nie może sie o tym dowiedzieć.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów