Co nie zmienia faktu, że i tak nie wiesz co kupiłeś. Inaczej nie byłoby tego tematu.
google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.
A może autor w nieco zawoalowany sposób chciał po prostu podzielić się swoim szczęściem![]()
pajlot nie powiedziane. Zależy jakie ma potrzeby, może się okazać, że lustro to zły wybór. Ja ostatnio odradzałem kobiecie w sklepie, bo skoro słyszała, że z lustra to od razu piękne zdjęcia wychodzą, nie miała kompletnie pojęcia o fotografii i wcale tego nie chciała zmieniać-chciała robić na auto, to sory nie widzę powodu żeby ze sobą taszczyć to wszystko, szczególnie, że kompaktem jeszcze zrobi od razu panoramę itp. a i kolorki z efektów jakie piękne wychodzą
.
Ofc może też być tak, że marekapn wielkim fotografem będzie. Nie ma reguły.
google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.
wyłącz komputer
zacznij robić zdjęcia
Wtedy zauważysz czego ci brakuje
Ja myślę że to bardzo fajny zestaw jak na poczatek,nie jedena osoba Ci tego zazdrości...puki co rób zdjecia to zobaczysz czego i jakiej ogniskowej Ci brakuje,mi brakowało by szerokiego kąta i za jakiś czas zakręcił bym się za canonem 10-22 albo sigmą 10-20 i wtedy miał byś już zestaw niemal idealny do wszystkiego....
EOS + L i kupa gratów ...
dokładnie i olej nabijaczy postów od zdjęć dachów i cegiełek, którzy w swoim podejściu zaproponują Ci zacząć od małpki i strzelania byle jakich fotek.. specem nie jestem, ale wiem, że zakupienie nawet niższej klasy lustra z dobrym, jasnym szkłem pozwoli się szybciej rozwijać niż poprzez panoramowanie penem lub "kreatywne" stosowanie "trybów kreatywnych".
każdy od czegoś zaczynał, to że ktoś kupił sprzęt za kilka tysięcy zł nie znaczy, że zaraz ma być wziętym foto i pchać wystawę za wystawą, robić śluby, pogrzeby i akty.. ale na pewno ma sprzęt z którym przez dłuższy czas nie będzie mu wiele doskwierało i wszystko o czym przeczyta w necie, w książka, będzie mógł przepraktykować i poddać "pseudo-konstruktywnej" krytyce forumowiczów CB.
#
5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...