Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Domyślnie

W to że C zareaguje na premiery N bym zbytnio nie wierzył - d700 ma dwa lata, a jego odpowiednika nie ma, a co dopiero na d3 czy !!! d3s.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1foto Zobacz posta
    np. tutaj
    Chyba żartujesz sobie. Chodzi o aktualne dane dla całego świata. Tylko wtedy taka dyskusja ma sens.

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Czemu nie ma żadnej FF puchy z szybkim af, buforem i serią?
    A Ds?

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Myślę że ta nikonowska premiera odbije się echem u Canona. Tzn mam taką nadzieję, bo Nikon znów dał czadu a Canon udaje że nie ma problemu (od lat kłopoty z af, małe wizjery, skąpstwo slotów, a teraz jeszcze miniaturyzacja i skąpstwo na materiałach...) Nikon pokazał że dasię
    Wiesz to są ogólniki bez pokrycia. O jakim skąpstwie materiałów mówisz np. w amatorskich 40D czy w 50D? Czy o jakich małych wizjerach tu mowa? Są takie gdzie jest lepiej tu, są takie gdzie lepiej gdzie indziej.
    Tak generalizując to można udowodnić wszystko. Np to że w profesjonalnych korpusach Nikon pakuje badziew, a nie AF bo masz tylko 15 krzyżowych, a nie 39.

Bez sensu jest taka dyskusja. Canon i Nikon najwyraźniej zamienili się segmentami ostatnimi czasy i to jest fakt, a brandzlowanie się nowinakami technicznymi które chwilowo dają komuś przewagę jest dobre w kolorowych pismach a nie tutaj, bo to chyba poważne forum czy coś pokręciłem :wink:.

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    W to że C zareaguje na premiery N bym zbytnio nie wierzył - d700 ma dwa lata, a jego odpowiednika nie ma, a co dopiero na d3 czy !!! d3s.
    Dokładnie. Według przedstawicieli Canona sprzedaż 5DmkII była taka, że i tak nie wyrabiali z produkcją więc na co maja reagować??
    Z 60D wróżę to samo. Zresztą ochoczo wesprę Canona w jego beznadziejnej sytuacji jak tylko cena 60D ustali się na normalnym pozxiomie :-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Aktualnie jestem posiadaczem systemu Canona posiadam 5dmkII od 2 tygodni mam tez Nikona D700. wniosek z mojego porównania obu puszek jest taki ze nikon idzie na allegro. Wcale nie powala tak ta szybkość a obrazek odstaje gł. kolorami i to bardzo duzo, a to całe gadanie o mitycznym idealnym AWB czy pracy z Lampa to raczej ściema

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Aktualnie jestem posiadaczem systemu Canona posiadam 5dmkII od 2 tygodni mam tez Nikona D700. wniosek z mojego porównania obu puszek jest taki ze nikon idzie na allegro. Wcale nie powala tak ta szybkość a obrazek odstaje gł. kolorami i to bardzo duzo, a to całe gadanie o mitycznym idealnym AWB czy pracy z Lampa to raczej ściema
    Współczuje klientom... jeśli nie wiesz jak przełączyć ze standard na portrait, AWB zdecydowanie lepszy (D3 vs 5D) a lampa jakby czytała w myślach. Przemilczę AF i lag Nie dobija się klik-klaka.
    Może przeczytaj instrukcję?
    the silence is deafening

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Współczuje klientom... jeśli nie wiesz jak przełączyć ze standard na portrait, AWB zdecydowanie lepszy (D3 vs 5D) a lampa jakby czytała w myślach. Przemilczę AF i lag Nie dobija się klik-klaka.
    Może przeczytaj instrukcję?

Nie wiem jak w D3 działa AWB ale w D700 gubił się podobnie jak nie mocniej niż moje 5d. Kolor skóry z D700 ciągle żółty niestety tez nie jest fajny i to na pewno nie kwestia ustawień. O Lagu nie mowie bo to jest fakt ze D700 to rakieta. Co do kwestia Afa działam gł. na środkowym i ogromnej różnicy nie widzę. A klientom nie musisz współczuć bo wole pracować na "rozpoznanym sprzęcie" D700 idzie w odstawkę.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No to żeś teraz uderzył kulą w płot...
    "Od zawsze" wiadomo, że AWB to akurat jest lipny w D700, więc nie rozumiem skąd wziąłeś info o tym jakoby miał być "idealny" ?
    Co do pracy z lampą... Co jest nie tak?
    żółte FX + DX

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mek Zobacz posta
    No to żeś teraz uderzył kulą w płot...
    "Od zawsze" wiadomo, że AWB to akurat jest lipny w D700, więc nie rozumiem skąd wziąłeś info o tym jakoby miał być "idealny" ?
    Co do pracy z lampą... Co jest nie tak?
    Przemku ja nie wzbudzam kolejnej wojny systemowej, swoje info na temat "ideału nikona" opieram o to co mówią znajomi nikoniarze. Ciągle posiadam D700 i gdyby nie to ze utrzymanie 2 systemów jest drogie to myślę ze by został ze mną mimo wszystko jako szybka puszka FF

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przemku ja nie wzbudzam kolejnej wojny systemowej, swoje info na temat "ideału nikona" opieram o to co mówią znajomi nikoniarze.
    No to ściemniają Cię ci znajomi AWB w D700 działa ułomnie, w moim odczuciu dużo gorzej niż w moim starszym D80.
    Jestem zadowolony z tej puchy, ale twierdzenie, że ma dobry AWB to.. kłamstwo
    żółte FX + DX

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów