No wygląda na to, że Nikon właśnie zabił kurę znosząca złote jajka. Ciekawie się to układa. Nie rozumiem tego ale być może stanie się jaśniejsze w obliczu następnych premier.
No wygląda na to, że Nikon właśnie zabił kurę znosząca złote jajka. Ciekawie się to układa. Nie rozumiem tego ale być może stanie się jaśniejsze w obliczu następnych premier.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Cholera.
To jest naprawdę zaje.....FAJNA pucha.
Wreszcie w puszce segmentu entry pojawiły się konkretne nowości. Co prawda cena wejściowa jest dość wysoka ($1200), ale obstawiam, że z początkiem 2011 zacznie spadać do przyzwoitego poziomu 3000-3500pln/body.
Czuję niemałą zazdrość - na polu bebechów i ergonomii, ten aparat bije WSZYSTKIE Canony poniżej 1D, 1Ds, i 7D (oczywiście nie mam na myśli fizycznych rozmiarów bo jest malutki, tylko kilka milimetrów przewagi nad 550D).
Teraz czekam na pierwsze testy i opinie nt. jakości obrazka. Jeśli nie będzie można rozróżnić jakości D7000 przyrównując do 550D czy 60D to ja chyba wysiadam na następnej stacji.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
o! korpus prawie magnezowy.. podobnie jak w 30D.. chociaz w 30stce przod, a wlasciwie jego czesc, jeszcze jest z metalu...
Jest jeszcze jeden fajny drobiazg w D7000 ale to chyba wszystkie Nikony tak maja... ten znacznik na gornym LCD ktory informuje o aktualnie wybranym punkcie AF ... Taka mala rzecz a bardzo przydatna.
Pamietam ze w analogowej 50tce bylo cos w ten desen, chociaz tam byly az 3 punkty AF..
Robert z Poznania nisko się kłania
30D ; S10-20; C17-200 2.8-4.0 ; C 50 1.4 ; C 85 1.8
Mój fotograficzny miszmasz (flickr):
'ciekawy' sklep .. sprzedaja cos co nie istnieje