Strona 53 z 194 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103153 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Duże brawa dla tego, kto pierwszy wyskoczy z elektroniczną migawką. Spodziewam się, że będzie to Sony lub Panasonic. Choć z drugiej strony zalety takiego rozwiązania niekoniecznie najlepiej ujawnią się w entry level...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    I tu pojawia się Sony z jego malutkim (w wymiarze kompakta) Nexem.
    Sony zmienia wszystko i dobrze. Zmusiło Panasa do zmiany koncepcji odnośnie GF2 (thinnest m/43 camera ever made). Takie a nie inne GF2 będzie dzięki Sony. Takie a nie droższe G10 jest dzięki Sony.
    Imho dzięki Sony zmieni się również podejście mas do jakości obrazka. Ludzie sami to wypromują wśród znajomych i nie tylko (ja mimo, że nie chciałem wysłuchać musiałem wykład o Nex koleżanki do koleżanki podczas reklam, przed seansem w Kinoplexie).
    Dalej to już prawa fizyki. Jedna zrobi zdjęcie na grillu swoim Nexem, druga zwykłym kompaktem, trzecia Nokią. Na kompie w poczcie sobie porównają i... leci kupić Nexa. bo nie będzie wypadać nie mieć, bo zobaczy, że jest lepiej, itp
    Tak samo jak dzieci w szkole z tymi konsolami...
    Wiesz tylko ciągle zakładasz, że to kupuje na tyle liczne grono osób, że takie coś się zdarza. Problem właśnie w tym że na razie jest zupełnie odwrotnie.
    Ja mam na prawdę spore grono znajomych i profi i amatorów i nikt literalnie nikt jeszcze tego nie ma. Nawet nikt o tym nie wspominał. Póki to się nie zmieni Panas nie wybuduje za grube miliony specjalnego fabu żeby zarzucić rynek niszowym produktem. Dlatego nie dziwię się, że się nie wyrabiają - po co - żeby ceny spadły ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ja natomiast nie znam nikogo kto ma jakiegokolwiek nikona. Autentycznie. Poczynając od lustrzanek a kończąc na najpodlejszych kompaktach. Natomiast królują niepodzielnie Lumixy.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz tylko ciągle zakładasz, że to kupuje na tyle liczne grono osób, że takie coś się zdarza. Problem właśnie w tym że na razie jest zupełnie odwrotnie.
    Ja mam na prawdę spore grono znajomych i profi i amatorów i nikt literalnie nikt jeszcze tego nie ma. Nawet nikt o tym nie wspominał.
    1. Nie róbmy jakiejkolwiek analizy na podstawie Polszy, proszę.
    2. Do ostatniego zdania jeszcze bym ci uwierzył, ale nikt o tym nie wspominał? Przegiąłeś. Ja jak otwieram lodówkę bo serek czy mleko, wyskakuje mi łaciaty Nex

3. Tak, generalnie dużo osób się czaiło, tak jak tu na tym forum, czekając na aps-c w małym środku. Powoli ta lawina rusza.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    1. Nie róbmy jakiejkolwiek analizy na podstawie Polszy, proszę.
    Masz rację. Dlatego to tylko moje bardziej lub mniej prawdopodobne przypuszczenia. Ich uprawdopodobnienia szukam głównie w postawie dwóch najważniejszych graczy na rynku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Wie może ktoś czy PEN'em e-pl1 ze szkłem m42 można pracować w trybie A? To znaczy czy zmieniając sobie przysłone na obiektywie aparat sam wylicza czas migawki i iso na bierząco?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    bieżąco ;-)
    Ostatnio edytowane przez psl ; 16-09-2010 o 10:50 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ile moze wplynac na rozmiar obecnosc lustra i AF:
    http://theonlinephotographer.typepad...6356970c-800wi

A tutaj porownanie z u43 (tym razem tylko brak lustra):
    http://theonlinephotographer.typepad...6271970c-800wi
    (oczywiscie DOF w porownaniu do FF bedzie jak f/3.4)

(zrodlo: http://theonlinephotographer.typepad...mparisons.html)
    Pozdrawiam!

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    A tutaj porownanie z u43 (tym razem tylko brak lustra):
    http://theonlinephotographer.typepad...6271970c-800wi
    (oczywiscie DOF w porownaniu do FF bedzie jak f/3.4)
    To już prędzej mozna by tam postawić 35/2. Wielkość elementu rejestrującego też ma wpływ na wielkość obiektywu - także nie tylko brak lustra ale i sporej części powierzchni matrycy...
    600D | X-M1

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    To już prędzej mozna by tam postawić 35/2
    OK, ciekawsze bylo dla mnie porownanie z Summiluxem:
    Pozdrawiam!

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    OK, ciekawsze bylo dla mnie porownanie z Summiluxem:
    niedługo obok summiluxa będzie można postawić manualnego samyanga 35/1,4 i będziemy mieli dokładną różnicę w wielkości jaką daje różnica w odległości rejestrowania obrazu
    600D | X-M1

Strona 53 z 194 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103153 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów