Strona 24 z 32 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 312

Wątek: 50d - regulacja AF - spostrzezenia

Coś już napisał

Domyślnie

To nie pomoże. Inny system jest cacy a zwłaszcza jak tylko o nim mówimy a go nie posiadamy.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk20 Zobacz posta
    To nie pomoże. Inny system jest cacy a zwłaszcza jak tylko o nim mówimy a go nie posiadamy.
    Ja zrobiłem ten desperacki krok i nie żałuję Jedyne czego żałuję że nie wcześniej. Mniej problemów z obróbką zdjęć w PS, mniej nerwówki na sesjach i mniej nerwówki z serwisem na Żytniej który tylko udawał że coś robi . Trafiłem dobrze i mam idealnie spasowany zestaw którym mi się świetnie pracuje. Myli się czasem AF - niestety ale są to sporadyczne pomyłki że aż pomijalne. Moze szumy większe, mniej klatek na sekundę , słabszy AF z 1 czujnikem krzyżowym i imitacja live wiev - ale jest spokój i najważniejsze... radość fotografowania Moja siostra kupiła teraz 1000D i z ciekawości przetestuję go pod kątem ostrości i AF

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja wyłączyłem całą tę mikroregulację, i jest o niebo lepiej Popadłem chyba już w jakąś mikro- / testfobię, kiedy zaczyna się bardziej eksperymentować / testować zamiast skupić uwagę na samych zdjęciach

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leotdi Zobacz posta
    A ja wyłączyłem całą tę mikroregulację, i jest o niebo lepiej Popadłem chyba już w jakąś mikro- / testfobię, kiedy zaczyna się bardziej eksperymentować / testować zamiast skupić uwagę na samych zdjęciach
    Popieram w całej rozciągłości. Zamiast biadolić i narzekać trzeba robić fajne ujecia. Nie ma takiego systemu, który jest OK od początku do końca Taka jest smutna prawda. Ja na szczęście z serwisem mam związane same pozytywne kontakty i odczucia i niech tak zostanie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

Domyślnie

No i co z tego że kadry piękne jak mydło wychodziło Nawet zabiegami w PS trudno było podratować efekt końcowy...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Popieram w całej rozciągłości. Zamiast biadolić i narzekać trzeba robić fajne ujecia. Nie ma takiego systemu, który jest OK od początku do końca Taka jest smutna prawda. Ja na szczęście z serwisem mam związane same pozytywne kontakty i odczucia i niech tak zostanie
    no to wiele wniosłeś w temacie

Domyślnie

Witam,
    a może problem AF to wina pewnej partii wyprodukowanych egzemplarzy, z jakiegoś określonego okresu produkcji?
    Może canon wiedząc o tych przypadłościach to poprawi i nowa seria 50D będzie/jest bez wad ??

Pozdrawiam,
    Waldek.
    | 400D+grip | EF-S 18-55mm f3.5-5.6 II | EF 85mm f1.8 +UV | EF 70-200 f4/L +UV |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldez Zobacz posta
    Witam,
    a może problem AF to wina pewnej partii wyprodukowanych egzemplarzy, z jakiegoś określonego okresu produkcji?
    Może canon wiedząc o tych przypadłościach to poprawi i nowa seria 50D będzie/jest bez wad ??

Pozdrawiam,
    Waldek.
    może tak, a może nie

Ja jednak nie czekałem i wykorzystując pobyt w W-wie oddałem body 50D + 2-obiektywy do kalibracji w ramach gwarancji. Tak naprawdę u mnie nie było tragedii, owszem był FF widoczny na najdluższej ogniskowej ale zostal skorygowany przeze mnie MK o 5 działek. Jednak wgranie przez serwis złączem mini-USB poprawki - zestrojenie body (tak sądzę) - to zupełnie odmienna rzecz niż mikroregulacja.

Niedługo zdam relację, czy warto było

Dopiero zaczyna

Domyślnie

witam ponownie,

... i Panowie z Żytniej "odwalili kawal dobrej roboty :-D Gratki dla nich. Teraz jest ostro w całym zakresie ogniskowych 17-55mm. Dodatkowo zwrociłem uwagę na fakt, że pierścień zmiany ogniskowej lżej chodzi - tak jak powinno być od początku. Mikrokalibracja - fajna rzecz - ale prawda jest też taka, że to nie to samo co kalibracja w serwisie. Uff, wreszcie koniec stresu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ..aaa, jeszcze jedno. AF chodzi jeszcze szybciej, jestem w jak teraz błyskawicznie ostrzy I nieważne, czy najazd jest z przodu czy od tyłu :-D
    Ostatnio edytowane przez leotdi ; 04-09-2010 o 12:04 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Czekałem na wiesci od Ciebie. Dzieki za info i plus dla serwisu

Strona 24 z 32 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów