To nie pomoże. Inny system jest cacy a zwłaszcza jak tylko o nim mówimy a go nie posiadamy.
To nie pomoże. Inny system jest cacy a zwłaszcza jak tylko o nim mówimy a go nie posiadamy.
Ja zrobiłem ten desperacki krok i nie żałujęJedyne czego żałuję że nie wcześniej. Mniej problemów z obróbką zdjęć w PS, mniej nerwówki na sesjach i mniej nerwówki z serwisem na Żytniej który tylko udawał że coś robi . Trafiłem dobrze i mam idealnie spasowany zestaw którym mi się świetnie pracuje. Myli się czasem AF - niestety ale są to sporadyczne pomyłki że aż pomijalne. Moze szumy większe, mniej klatek na sekundę , słabszy AF z 1 czujnikem krzyżowym i imitacja live wiev - ale jest spokój i najważniejsze... radość fotografowania
Moja siostra kupiła teraz 1000D i z ciekawości przetestuję go pod kątem ostrości i AF
![]()
A ja wyłączyłem całą tę mikroregulację, i jest o niebo lepiejPopadłem chyba już w jakąś mikro- / testfobię, kiedy zaczyna się bardziej eksperymentować / testować zamiast skupić uwagę na samych zdjęciach
![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
No i co z tego że kadry piękne jak mydło wychodziłoNawet zabiegami w PS trudno było podratować efekt końcowy...
Witam,
a może problem AF to wina pewnej partii wyprodukowanych egzemplarzy, z jakiegoś określonego okresu produkcji?
Może canon wiedząc o tych przypadłościach to poprawi i nowa seria 50D będzie/jest bez wad ??
Pozdrawiam,
Waldek.
| 400D+grip | EF-S 18-55mm f3.5-5.6 II | EF 85mm f1.8 +UV | EF 70-200 f4/L +UV |
może tak, a może nie
Ja jednak nie czekałem i wykorzystując pobyt w W-wie oddałem body 50D + 2-obiektywy do kalibracji w ramach gwarancji. Tak naprawdę u mnie nie było tragedii, owszem był FF widoczny na najdluższej ogniskowej ale zostal skorygowany przeze mnie MK o 5 działek. Jednak wgranie przez serwis złączem mini-USB poprawki - zestrojenie body (tak sądzę) - to zupełnie odmienna rzecz niż mikroregulacja.
Niedługo zdam relację, czy warto było![]()
![]()
witam ponownie,
... i Panowie z Żytniej "odwalili kawal dobrej roboty :-D Gratki dla nich. Teraz jest ostro w całym zakresie ogniskowych 17-55mm. Dodatkowo zwrociłem uwagę na fakt, że pierścień zmiany ogniskowej lżej chodzi - tak jak powinno być od początku. Mikrokalibracja - fajna rzecz - ale prawda jest też taka, że to nie to samo co kalibracja w serwisie. Uff, wreszcie koniec stresu
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
..aaa, jeszcze jedno. AF chodzi jeszcze szybciej, jestem wjak teraz błyskawicznie ostrzy
I nieważne, czy najazd jest z przodu czy od tyłu :-D
Ostatnio edytowane przez leotdi ; 04-09-2010 o 12:04 Powód: Automerged Doublepost
Czekałem na wiesci od Ciebie. Dzieki za info i plus dla serwisu![]()