Strona 37 z 44 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Owszem, tu właśnie chodzi o idiotów a cudzysłów nie jest potrzebny. Rozmawiając przez telefon komórkowy w kinie też jesteś "skazany" na to, że ktoś Cię usłyszy. W istocie to nie Ty jesteś skazany, tylko ten ktoś, kto przyszedł w innym celu niż wysłuchiwania Twojego sprzętu. A Ty go gwałcisz przez uszy.
    Cytat Zamieszczone przez tomaszt81 Zobacz posta
    Nie bojmy sie tez zwrocic uwage tym, ktorzy przeginaja, bo potem ciagnie sie opinia. Koledzy muzycy nie maja zbyt dobrego zdania o fotografach, wiadmo ze zwracaja uwage na tych co przeszkadzaja, bo ci co sa niezauwazalni sa po prostu niezauwazalni Moim zdaniem, przygotowanie sie do tematu ktory sie fotografuje jest bardzo wazne. Tylko chalturnicy maja to gdzies
    Ok, to załóżmy że przyjąłem zlecenie, dostałem akredytację i co dalej? Jak niby mam wykonać swoje zadanie, żeby nikt mnie nie słyszał, nie widział, a fotografie były jak najlepsze? Bo wg mnie gdzieś musi być jakiś kompromis. Rozumiem że słuchacze przychodzą delektować się muzyką, ale ja też muszę swoją robotę wykonać. Interesuje mnie to z czystej ciekawości, gdyż nigdy takich koncertów nie fotografowałem, a co za tym idzie podobnych doświadczeń brak. Przecież bezgłośnego sprzętu DSLR nie ma.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Przecież bezgłośnego sprzętu DSLR nie ma.
    Rób Leiką / PENem.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ok, to załóżmy że przyjąłem zlecenie, dostałem akredytację i co dalej? Jak niby mam wykonać swoje zadanie, żeby nikt mnie nie słyszał, nie widział, a fotografie były jak najlepsze? Bo wg mnie gdzieś musi być jakiś kompromis. Rozumiem że słuchacze przychodzą delektować się muzyką, ale ja też muszę swoją robotę wykonać. Interesuje mnie to z czystej ciekawości, gdyż nigdy takich koncertów nie fotografowałem, a co za tym idzie podobnych doświadczeń brak. Przecież bezgłośnego sprzętu DSLR nie ma.
    Są sposoby choćby LV.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Po raz nie wiem ktory, odsylam do wywiadu z panem Janem Bebelem. On jest przygotowany na tyle, ze zapoznaje sie z utworami przed koncertem i wie, kiedy pojawiaja sie miejsca w ktorych migawka nie bedzie slyszalna. Ja mam tez swoje patenty, choc nie dorastam mu do piet ani stazem ani samymi zdjeciami. Robie zdjecia jak jest tutti, badz jak powtarza sie motyw rytmiczny ktory pozwoli na przykrycie odglosu migawki. Oczywiscie o zdjeciach seryjnych nie mam mowy. Ja robie zdjecia noralnie z miejsca siedzacego w filharmonii. Za chodzenie po sali urwali by mi j... Jest tez inny bardzo ale to bardzo prosty sposob. Przyjsc na probe generalna, nie zawsze mozliwy ale polecam. BTW jak to w koncu teraz jest? Moga pobierac kase przy robieniu zdjec w muzeach?

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Regulaminy imprez są (prawie) zawsze dostępne na stronie internetowej i tak np. pierwszy z brzegu wyciąg z regulaminu wejścia na koncert np.AC/DC cyt. -Zakaz wnoszenia sprzętu fotograficznego z wymienną optyką- koniec cytatu, generalnie jeżeli nie naruszamy prawa lub zakazów na terenach prywatnych i stosujemy się do zawartch umów (regulaminy imprez) to pozostałe "widzimisie" pana Kazia z ochrony można olać za pomocą siły argumentu lub argumentu siły (pozostawiam do wyboru).
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galekeg Zobacz posta
    Regulaminy imprez są (prawie) zawsze dostępne na stronie internetowej i tak np. pierwszy z brzegu wyciąg z regulaminu wejścia na koncert np.AC/DC cyt. -Zakaz wnoszenia sprzętu fotograficznego z wymienną optyką- koniec cytatu, generalnie jeżeli nie naruszamy prawa lub zakazów na terenach prywatnych i stosujemy się do zawartch umów (regulaminy imprez) to pozostałe "widzimisie" pana Kazia z ochrony można olać za pomocą siły argumentu lub argumentu siły (pozostawiam do wyboru).

Wybacz ale co mnie obchodzi regulamin na stronie WWW ? Mogę nie mieć internetu, lub moje przekonania religijne mogą mi korzystania z internetu zabraniać

Regulamin musi być dostępny na miejscu w chwili zawierania umowy.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Byłem na tym koncercie AC/DC i tam akurat raczej było na tyle głośno (przynajmniej w sektorze pod sceną), że trzask migawki nikomu by nie przeszkodził

Xsardas, odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie, dotyczące możliwości wykonywania swojej pracy, to organizator na ogół zdaje sobie sprawę z takiej konieczności i dopuszcza pewien kompromis np. robienie zdjęć w trakcie pierwszego utworu, w przerwach i bisach. Jak ktoś chce to się dowie i będzie wiedział co i jak. Nie ma co szukać dziury w całym.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto

Domyślnie

Nie szukam. Po prostu nigdy nie fotografowałem podczas takiej imprezy i stąd moja ciekawość

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Wybacz ale co mnie obchodzi regulamin na stronie WWW ? Mogę nie mieć internetu, lub moje przekonania religijne mogą mi korzystania z internetu zabraniać

Regulamin musi być dostępny na miejscu w chwili zawierania umowy.
    Wchodząc do autobusu komunikacji miejskiej zgadzasz się na regulamin przewozu, a nie jest on wydrukowany na bilecie, i nie rozdają go przy wejściu.
    Nieznajomość prawa .......itd.
    Pozdrawiam.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Miasto

Domyślnie

Te przepisy regulowane są ustawą. Regulaminy to nie to samo co ustawy. Ba regulaminy nie mogą być sprzeczne z literą prawa

Poza tym na każdej budzie komunikacji miejskiej jest wywieszony wyciąg z ustawy w postaci prostego regulaminu.

Strona 37 z 44 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów