Strona 39 z 44 PierwszyPierwszy ... 293738394041 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    Myśle, ze jednak częsć czytających te posty zorierntuje sie o co mniej-więcej mi chodzi
    Ciężka sprawa . Jakby tak można prosić w dwóch słowach.... co tak na prawdę próbujesz powiedzieć .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Wszystkie Wasze wypowiedzi po moim poście to...czysta prawda
    I pewnie to ja się myle
    Januszowi tylko wyjaśnie, że właśnie to miałem na myśli z tymi GSM.
    W końcu po coś ta opcja jest i ten zakaz też...
    Tak! Z pewnością jestem w błędzie.

Ale ktos musiał rozpracować te samoloty,dworcowe kontrole,bramki itd
    zanim opracował plan gdzie 10 ludzi zabija 3,5 tysiąca...
    Takie mamy czasy W nich musimy żyć i to godząc sie na takie niedogodności
    Mnie tylko chodziło o to, że naprawde lepiej jak dziesięciu fotografów nie zrobi szybko zdjęcia,niż jeden terrorysta które je zrobi i...wykorzysta...
    Ale tak sobie myśle, że jakbym podszedł pierwszy z prośba o pozwolenie, bo jestem np fotografem to raczej uzyskałbym zgode. Pisemnie to pewne że tak, bo brak podstaw do Zauważcie tez, że podobne sprawy mamy na całym świecie ...
    Utrwalanie obrazów z dworców czy lotnisk, gdzie są rozmieszczone grupy pasażerów,wyjścia ewakuacyjne,kamery czy ochrona to...trudny problem
    Ha! Jakby nie był to problem to zwyczajnie nie byłoby go.
    Coś w tym musi być.
    Przed atakiem terrorystycznym nie istnieje obrona.Niee ma jej jeszcze
    Ale jest możliwośc jego utrudnienia,

No cóz ale tak jak napisałem na początku.
    Pewnie nie mam racji, bo stosuje "Prawo Kalego"
    Ja fotografuje- dobrze
    Brodaty facio foci to-żle
    Myśle, ze jednak częsć czytających te posty zorierntuje sie o co mniej-więcej mi chodzi
    Chłopie. Ty chyba nie wiesz jakie dziwadła wygadujesz... Co ci po tym że facio z lustrem nie zrobi foty ? Jak dzisiejsze komórki robią na tyle dobre zdjęcia, że można sobie dworzec czy lotnisko sfocić w całości i mieć te tajne planyyyyyyyyyyyyyyyyyy aktaku terrorystów... I ten no Kto k**** mówi że jak brodaty foci to źle? Jakieś obiekcje religijne masz? Bo nikt tu wcześniej nie pisał o tym nic.

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciężka sprawa . Jakby tak można prosić w dwóch słowach.... co tak na prawdę próbujesz powiedzieć .
    Proszę bardzo.
    Dla bezpieczeństwa ogółu jednostka powinna nieraz ograniczać swoje prawa.
    a może tak
    Lepiej dmuchać na zimne...
    a może tak
    Nie nie.Już wiem !
    Co poczułeś jak zobaczyłeś filmiki z kamer przemysłowych umieszczonych na dworcu. Szedł tam sobie zgodnie z prawem młody człowiek z plecakiem...
    Gdyby wtedy złamać jego prawo i zrewidować ten plecak to...
    Zwyczajnie chciałbym żeby wtedy ochonarze lub Policja złamali prawo
    Czy teraz rozumiesz?
    Jaśniej nie umiem....
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Chłopie. Ty chyba nie wiesz jakie dziwadła wygadujesz... Co ci po tym że facio z lustrem nie zrobi foty ? Jak dzisiejsze komórki robią na tyle dobre zdjęcia, że można sobie dworzec czy lotnisko sfocić w całości i mieć te tajne planyyyyyyyyyyyyyyyyyy aktaku terrorystów... I ten no Kto k**** mówi że jak brodaty foci to źle? Jakieś obiekcje religijne masz? Bo nikt tu wcześniej nie pisał o tym nic.
    Nie uda Ci się mnie zdenerwować nawet takimi porównaniami.Zostaw religie.
    Broda była przyklejona
    Chcesz mi powiedzieć o możliwościach dzisiejszych komórek czy kompaktów
    Nie trzeba.Znam.Facet z lustrzanką i statywem jest raczej mniej podejrzany niż gość z kamerką.
    A czy przyszło Ci do głowy ze takie "zakazy" są dla ...pasażerów
    Ze w ten sposób pasażerowie są informowani"Spokojnie.My dbamy o Wasze bezpieczeństwo"
    Zdziwiłbys sie odpowiedziami na pytanie "Pozwolić wszystkim wszystko fotografować na dworcach,czy nie?"
    Nie .Nie tu .Nie na tym forum.Zapytaj rodziny, kolegów ,którzy nie mają z fotografią nic wspólnego.

Ja próbuje zrozumieć obydwie strony.I chyba mi się to udaje...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czy zauważyłeś przyjacielu,ze podobne ograniczenia są w całej Europie i nw większosci lotnisk świata.To nie jest wymysł naszej Służby Ochrony Koleji czy Policji
    No w końcu po coś to tak ustalono.
    Nie sądze żeby po to by szarpać sie z fotografującymi.
    Powiedz mi .Po co?
    Ostatnio edytowane przez artd4 ; 05-10-2010 o 23:51 Powód: Automerged Doublepost
    2x dSLR (Canon)

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Broda była przyklejona
    Nie trzeba.Znam.Facet z lustrzanką i statywem jest raczej mniej podejrzany niż gość z kamerką.
    Ze w ten sposób pasażerowie są informowani"Spokojnie.My dbamy o Wasze bezpieczeństwo"
    Zdziwiłbys sie odpowiedziami na pytanie "Pozwolić wszystkim wszystko fotografować na dworcach,czy nie?"
    Nie .Nie tu .Nie na tym forum.Zapytaj rodziny, kolegów ,którzy nie mają z fotografią nic wspólnego.

Czy zauważyłeś przyjacielu,ze podobne ograniczenia są w całej Europie i nw większosci lotnisk świata.To nie jest wymysł naszej Służby Ochrony Koleji czy Policji
    Powiedz mi .Po co?
    Na lotniskach jest ograniczenie fotografowania ? Ciekawe rzeczy kolega prawi . To co ja robię na lotniskach ? Rysuję ? .

Byłem świadkiem jak podpity gość na lotnisku chodził z aparatem i robił zdjęcia (akurat była wystawa rysunków Mleczki). Półgłosem powtarzał - "To dla was bracia talibowie" . Jedyne co - to objawił się pan z SG i w odległości kilku metrów przyglądał się temu panu . Następnie delikwent wsiadł do samolotu i odleciał .

A właśnie - koło lotniska usypano górkę dla spottersów. Rozumiem że pod nią jest ładunek wybuchowy - żeby tych wrednych terrorystów wysadzić w powietrze - jak się ich zbierze odpowiednia ilość ? .

Myślę kolego że naprawdę robienie zdjęć jest najmniejszym problemem systemów bezpieczeństwa ludności. Najsłabszym ogniwem jest moim zdaniem zawsze człowiek i słabe strony jego psychiki.

Pozdrawiam..

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No dobra.
    Z mojej strony to chyba wszystko co miałem do powiedzenia w tym temacie.
    Mam nadzieje, ze nikogo nie uraziłem swoimi wpisami.
    Zostanę jednak przy moim zdaniu
    Życzę Wam braku kłopotów z ochroniarzami i udanych zdjęć
    2x dSLR (Canon)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Proszę bardzo.
    Dla bezpieczeństwa ogółu jednostka powinna nieraz ograniczać swoje prawa.
    Jak rozumiem to chciałeś powiedzieć???
    A co w tym nowego? Przecież tak jest.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Broda była przyklejona

Powiedz mi .Po co?
    Ależ ja nigdzie nie zamierzałem Cię zdenerwować. Po prostu napisałem jak odbieram Twoją wcześniejszą wypowiedź.

Na lotnisku w Poznaniu nie spotkałem się z zakazem Fotografowania. Nie wiem jak jest na innych.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Na lotnisku w Poznaniu nie spotkałem się z zakazem Fotografowania. Nie wiem jak jest na innych.
    Nie latam zbyt wiele, ale tez nie spotkałem. W Krakowie - nie ma, w Katowicach - nie ma, Dortmund - nie ma.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Domyślnie Mediolan

pozwolę sobie rozładować swoją frustrację w tym wątku... :/

w zeszłym miesiącu miałem dość przyjemne zlecenie - dokumentację fotograficzną zakupowych szaleństw uczestniczek pewnej promocji, które wygrały zakupy ze stylistką w Mediolanie + kasę na ciuchy.

zadanie wydawało się przyjemne do momentu wejście do pierwszego sklepu. Niezależnie czy był to mały sklepiczek ze skarpetkami, czy x-piętrowa galeria handlowa typu po prawej Dolce&Gabbana, po lewej Prada, a za plecami LV - wszędzie, WSZYSCY (od sprzedawców po ochronę) mieli totalną obsesję "no photo Mister". Jakby mieli qrna na ścianach plany nowej bomby

Posunięte to było do tego stopnia, że nie mogłem nawet fotografować panny stojącej przed lustrem w kabinie przymierzalni (czyli nie widać NIC z super cennego / designerskiego wyposażenia sklepu, które konkurencja mogłaby skopiować). Grrrrrrrr.... Jakaś totalna paranoja. Byłbym to w stanie zrozumieć, gdybym chodził po pracowni projektanta, gdzie trwają właśnie praca nad kolekcją na przyszły sezon. Ale sklepy z ciuchami? common!

Uratowało mnie podejście: 1 fotka pstryk, "no photo Mister", ok sorry, ale jedna fota na karcie jest

Swoją drogą jak tylko sobie o tym przypominam to mnie trzęsie...
    5DII/ 20D/ Tamron 17-35 2,8-4/ Tamron 28-75 2,8/ 70-200 4L/ CZ 50 1,4 / 580EX/ 550EX / LightSphere II / COCO Ringflash Adapter

Strona 39 z 44 PierwszyPierwszy ... 293738394041 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów