Strona 36 z 44 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Niech sobie bezlustrowca kupią - np. Leikę z płócienną migawką
    zdRAWki

ewentualnie w HD niech kręcą i później stopklatki drukują
    Canon FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Pamiętaj tylko o jednym. Treść umowy i wszystkie warunki muszą być wcześniej znane w chwili jej zawierania każdemu uczestnikowi z osobna. W innym wypadku umowa nie obowiązuje.
    W innym przypadku nie zostaniesz wpuszczony na teren imprezy. Zakup biletu (na którym z reguły wydrukowany jest regulamin), bądź samo wejście na teren imprezy masowej, niebiletowanej, jest równoznaczne z akceptacją regulaminu

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

dokładnie taka jest prawda, co do kameralnych wystepów organizator ma tego swiadomosc dlatego z reguly jest badz nie ma pozolenia na fotografowanie, zakaz czasami dotyczy uzywania lamp czy tez sprzetem ktory jest glosny podczas rejestracji
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli nie potrafisz to proponuje się pogodzić z faktem że aparaty są słyszalne.
    Szczęście w tym wszystkim jest takie, że na koncertach, na których zdarza mi się czasem bywać idioci są w miażdżącej mniejszości i nikt nie kłapie swoim "słyszalnym" sprzętem.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glasseye Zobacz posta
    W innym przypadku nie zostaniesz wpuszczony na teren imprezy. Zakup biletu (na którym z reguły wydrukowany jest regulamin), bądź samo wejście na teren imprezy masowej, niebiletowanej, jest równoznaczne z akceptacją regulaminu
    Jeżeli nie ma na wejściu bramek i kogoś kto na wstępie imprezy pokazuje do akceptacji regulamin to po fakcie już zrobić wiele nie można. Gdy ma to miejsc przed wejściem na teren imprezy to i owszem.

Podobną sytuację miałem kiedyś w pociągu PKP gdzie konduktorka oburzyła się na fakt, iż nie dałem jej do ręki swoich dokumentów podczas kontroli a jedynie okazałem. Przyleciała z kierownikiem pociągu i jakimś regulaminem, że jestem zobowiązany wręczyć im dokumenty. Niestety regulaminu w gablotach na to przeznaczonych nie było, a jedynie w jakiejś tylko im dostępnej książce więc po prostu ich olałem a mandatu i tak nie dostałem.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Szczęście w tym wszystkim jest takie, że na koncertach, na których zdarza mi się czasem bywać idioci są w miażdżącej mniejszości i nikt nie kłapie swoim "słyszalnym" sprzętem.
    Tu już nei chodzi o "idiotów". Robiąc zdjęcia jesteś skazany na to, że ktoś Cię usłyszy. Kiedy odejdziesz od sceny nie będzie to muzyk, a jedynie słuchacze w dalszych rzędach. Tak to już niestety bywa ze słyszalnością naszego sprzętu.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tu już nei chodzi o "idiotów". Robiąc zdjęcia jesteś skazany na to, że ktoś Cię usłyszy. Kiedy odejdziesz od sceny nie będzie to muzyk, a jedynie słuchacze w dalszych rzędach. Tak to już niestety bywa ze słyszalnością naszego sprzętu.
    Owszem, tu właśnie chodzi o idiotów a cudzysłów nie jest potrzebny. Rozmawiając przez telefon komórkowy w kinie też jesteś "skazany" na to, że ktoś Cię usłyszy. W istocie to nie Ty jesteś skazany, tylko ten ktoś, kto przyszedł w innym celu niż wysłuchiwania Twojego sprzętu. A Ty go gwałcisz przez uszy.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Nie bojmy sie tez zwrocic uwage tym, ktorzy przeginaja, bo potem ciagnie sie opinia. Koledzy muzycy nie maja zbyt dobrego zdania o fotografach, wiadmo ze zwracaja uwage na tych co przeszkadzaja, bo ci co sa niezauwazalni sa po prostu niezauwazalni Moim zdaniem, przygotowanie sie do tematu ktory sie fotografuje jest bardzo wazne. Tylko chalturnicy maja to gdzies

Domyślnie

Oj powiem wam, że fotografowie zawodowi stoją przy samej scenie a później menager podchodzi do organizatora czemu wydał tyle akredytacji. Człowiek chce z bezpiecznego miejsca robi fotki a tu stanie 5 takich i zasłoni wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Jakiś czas temu dowiedziałem się, że statyw jest wyznacznikiem zawodowca. Cieć w Łazienkach przyczepił się do mnie, że robię zdjęcia ze statywu a dyrekcja określiła zdjęcia robione z ręki za amatorskie a ze statywu robi zawodowiec więc musi mieć pozwolenie. Skończyło się kulturalną wymianą zdań, że przyjąłem jego uwagi do wiadmości a i tak nic mi nie może zrobić więc niech sobie idzie i poszedł, robiłem zdjęcia jeszcze ze dwie godziny i nikt się już nie czepiał.
    Podobną sytuację miałem w Metrze. Nagrywam sobie wjazdy i wyjazdy kolejek aż tu nagle przychodzi Pan Zygmunt z SOM i mówi że ze statywu nie wolno! Pytam a co za różnica czy używam statywu czy nie - w kontekście prawa. - Nie można, trzeba mieć zezwolenie!
    No to podniosłem sprzęt, statyw złożyłem, podparłem się rączką od głowicy na barku i filmowałem dalej... Pan Zygmunt poszedł...
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damian34 Zobacz posta
    Oj powiem wam, że fotografowie zawodowi stoją przy samej scenie a później menager podchodzi do organizatora czemu wydał tyle akredytacji. Człowiek chce z bezpiecznego miejsca robi fotki a tu stanie 5 takich i zasłoni wszystko
    Tak, tylko potem ten sam manager chce żeby foty z koncertu pojawiły się wszędzie, na każdym portalu muzycznym, w każdej gazecie, a dodatkowo sam do tych "niepotrzebnych" fotografów wypisuje błagalne maile o udostępnienie ZA DARMO fotek z koncertu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poza tym nie myl akredytowanych foto z zawodowymi. W Polsce z samej fot. koncertowej utrzymuje się może 5 osób. Reszta to pasjonaci, tacy jak Ty.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I uwierz mi, kokosów z tego nie ma
    Ostatnio edytowane przez glasseye ; 31-08-2010 o 09:34 Powód: Automerged Doublepost

Strona 36 z 44 PierwszyPierwszy ... 263435363738 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów