Strona 8 z 155 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    U mnie dzieje się tak gdy zdjęcie jest ładowane. Czekam aż zniknie napis: "loading..." i wtedy usuwa. Tak mnie to irytuje ze przechodzę z "Develop" na "Library" - zdjęcia nieco szybciej się ładują.
    Zdaje mi się, że u mnie to występuje niezależnie od tego co napisałeś... Usuwam przeglądając w Library. Ale jeszcze zwrócę na to uwagę, dzięki.

Domyślnie

Jeśli chodzi o usuwanie/segregację. W LT wstępnie usuwam fotki skrótem X, daje to czarną flagę. Kiedy przenoszę cały folder z lapka na PC, łącznie z katalogiem LT, flagi nie są zachowane. W bridge jak wcisnę delete, to mają flagę do usunięcia a mimo to, zapisuje się to w xmp. W LT da się coś podobnego zrobić? (mam zaznaczoną opcję zapisywanie do xmp, stąd nie wiem WTF)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Gdzie w LR 3 mam wrzucić ten profil od prostowania samyanga?
    Wcześniej podawaliście dwa miejsca, żadnego u mnie nie ma
    Mam raczej standardową konfigurację, podprowadźcie mnie proszę choć trochę.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Czy jest możliwość przekładania kolejności zdjęć w Grid mode? W Bridge można sobie poustawiać zdjęcia tak jak się chce, tutaj widzę tylko możliwości różnego sortowania, ale ręcznego ustawienia coś niestety nie

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Czy jest możliwość przekładania kolejności zdjęć w Grid mode? W Bridge można sobie poustawiać zdjęcia tak jak się chce, tutaj widzę tylko możliwości różnego sortowania, ale ręcznego ustawienia coś niestety nie
    musisz zrobic kolekcje i wtedy mozesz przestawiac do woli

Początki nałogu
    Miasto
    WROCLOVE

Domyślnie

Mam pytanie, czy po eksporcie Rawa do jpg w Lr3, można sprawdzić jaki profil kolorów był przydzielony?

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no w JPG-u sprawdź
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu
    Miasto
    WROCLOVE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    no w JPG-u sprawdź
    Chodzi mi o profil z Camera Calibration, mam podejrzenie że coś jest nie tak z tymi profilami u mnie, co jakiś czas, mimo iż zrobiłem świeży system, po odpaleniu lightrooma 3, wywala mi informację - camera profiles missing, dziwne sytuacja, przecież dodatkowe profile są razem z lightroomem 3, po odpaleniu sprawdzam i rzeczywiście nie ma innych oprócz ACR 4.4 i 3.6, więc ręcznie je instaluje, ale sytuacja po paru odpaleniach się powtarza i znów profile znikają.

A teraz dlaczego pytam o to, czy w jpg można zobaczyć nazwę profilu z Camera Calibration, bo mam taki problem:

Cytat Zamieszczone przez Paul80 Zobacz posta
    Witam

Mam taki problem z kolorkami:

1. Eksportuję Rawa do jpg w DPP i podgląd w Fastone - kolorystyka taka sama
    2. Eksportuję Rawa do jpg w Lightroomie3 (profil Adobe Standard) i podgląd w Fastone - kolory nasycone i chyba inne

Jak to możliwe, że po eksporcie z DPPdo jpg kolory w Fastone są takie same? a z Lightrooma już nie?. Sprawdzane również na przeglądarce Zoom Browser i to samo.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oczywiście przy eksporcie do jpg w lightroom, profil kolorów to srgb.
    Ps.
    Nie chodzi o porównanie kolorów z DPP i Lightrooma !!!
    Pewnie wielu z Was patrzy i się denerwuje, że znowu o to samo ktoś pyta, a no pytam i nie o to samo. Mam otwarte DPP i wywołuję jpg i oglądam go w Fastone- kolory są praktycznie identyczne i kropka. A teraz to samo, tylko z Lightroom, wołam do jpg i oglądam w Fastone, kolory są inne niż na podglądzie w Lighroomie.
    link do postu http://canon-board.info/showthread.php?t=27462&page=25

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

raczej nie, te camera calibration to wewnętrzna sprawa Lr, myślałem, że o profil kolorów pytasz
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu
    Miasto
    WROCLOVE

Domyślnie

Jeszcze mam taki pytanie do znawców obróbki w lightroomie, chciałbym Was zapytać o taką istotną rzecz, jak sobie radzicie, jeżeli ustawicie sobie profil w Camera Calibration na Camera Standard i skóra jest za czerwona, czym modyfikować nadmiar czerwieni w HSL i target adjustment i saturacja na minus , czy odjąć saturację red w Camera Calibration. Wedle mojego odczucia, ruszając Camera Calibration saturację red na minus, na pewno zielony blaknie i nie jest to najlepsze.

Strona 8 z 155 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów