Strona 58 z 155 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Giraff Zobacz posta
    W/g ich informacji póki co brak wsparcia dla Microsoft Windows XP. tylko vista lub Siódemka To się niektórzy zdenerwują...
    Kurde. Kości pamięci do mojego ZX Spectrum też "już" Kingston nie produkuje. To się wkurzyłem!

I jeszcze jedna uwaga - nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale nie ma możliwości importu/ konwersji katalogów z wersji 1,2 lub 3. Póki co beta obsługuje tylko swój własny format.
    To nie ma najmniejszego znaczenia. Umyślnie ta funkcja jest wyłączona, aby Adobe nie dostał miliarda maili że im katalog się zepsuł. To przecież beta. W finalnej będzie jak nic, zresztą napisali o tym.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja jednak poczekam na pelna wersje.

lista zmian mi sie podoba, szczegolnie funkcja geotagowania i mozliwosc robienia ksiazek. kilkadziesiat Euro za update od biedy dam, jesli to bedzie dobrze dzialac. ale jesli nie bedzie bezposredniej konwersji katalogu LR3 do LR4 to niech sie w * caluja. nie bede importowal od zera 50 tysiecy fot...
    www albo tez flickr

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    To nie ma najmniejszego znaczenia. Umyślnie ta funkcja jest wyłączona, aby Adobe nie dostał miliarda maili że im katalog się zepsuł. To przecież beta. W finalnej będzie jak nic, zresztą napisali o tym.
    Ogólnie katalog w Lr to lipa, nie używałem go zbyt intensywnie, a już ze dwa-trzy razy miałem z tym problem.
    Odkąd włączyłem robienie xmp - jak ręką odjął. Tracę w ten sposób coś istotnego?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale jesli nie bedzie bezposredniej konwersji katalogu LR3 do LR4 to niech sie w * caluja. nie bede importowal od zera 50 tysiecy fot...
    tak jak pisał allxages, będzie import/ konwersja ale zapewne dopiero w w Release Candidate.

Adobe nie ryzykuje, na tym etapie za duże są szanse, że coś się jeszcze zmieni w między czasie w formacie katalogu albo że jakiś nie-super-świadomy-zagrożenia-beta-tester użyje Bety, która mu zniszczy pracowicie zbudowany katalog ze zdjęciami z imienin u cioci
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Video Support! Jest fajny!

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Kurde. Kości pamięci do mojego ZX Spectrum też "już" Kingston nie produkuje. To się wkurzyłem!

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ogólnie katalog w Lr to lipa, nie używałem go zbyt intensywnie, a już ze dwa-trzy razy miałem z tym problem.
    Odkąd włączyłem robienie xmp - jak ręką odjął. Tracę w ten sposób coś istotnego?
    hmmm... a ja zawsze żyłem w przeświadczeniu, że katalog i XMP to symbioza A tak serio: włączona obsługa XMP nie powoduje, że informacje (meta-data) przestają być przechowywane w katalogu.
    Ostatnio edytowane przez Giraff ; 10-01-2012 o 13:15 Powód: Automerged Doublepost

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

hmmm... a ja zawsze żyłem w przeświadczeniu, że katalog i XMP to symbioza A tak serio: włączona obsługa XMP nie powoduje, że informacje (meta-data) przestają być przechowywane w katalogu.
    Możliwe, w detale techniczne nie wnikałem.
    Przy włączonym generowaniu XMP przynajmniej nie stracę informacji o obróbce przy padzie katalogu i dodatkowo mogę otwierać z zachowaniem tych informacji rawy bezpośrednio w ACR (który AFAIK lrcatalog olewa).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ale nie masz historii modyfikacji parametrów, dla którego to zapomniałem już w 100% o ACR i nawet pojedynczego RAWa, którego mam komuś obrobić "na odwal" też importuję do LR

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Przy włączonym generowaniu XMP przynajmniej nie stracę informacji o obróbce przy padzie katalogu (...)
    Nie wiem jak inni koledzy, moze mają inne doświadczenia, ale ja ostatnim razem straciłem katalog Lightroom wersji 1. Od wersji 2 włącznie wzwyż katalogi zostały znacznie poprawione przez Adobe, i od tamtego czasu nie przypominam sobie, abym miał z tym problem. Dlatego też kopie zapasowe katalogów trzymam tylko do 3 kopii wstecz...

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Jak wam działa wersja 4 beta? U mnie strasznie muli. Ale miejscowe WB to coś na co czekałem od dawana

Strona 58 z 155 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów