Strona 15 z 129 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1282

Wątek: Eos 60D

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cholewka

Mam 350D. Po pobieżnym przejrzeniu info o 60 D zaczynam się łamać.
    Może czas na zmianę body?
    Chyba obejrzę dokładnie swoją 350 - a nuż zaczęła się psuć ? :-D

Coś już napisał Awatar ryszardk
    Miasto
    Sucha Beskidzka

Domyślnie

A czy nie jest (nie powinno być) tak że im nowszy model to powinien być lepszy od poprzednika danej serii? A czym 60D jest lepsze od 50D? Że mniejszy i plastikowy. A już ten uchylny LCD to już kompaktem zajechało. Ale to moje spostrzeżenie.
    http://klimrysfoto.pl
    5D 350D+BG-E3 C 50/1,8 C 24-105/4L 580EX II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Źle porównujesz, porównaj 60D do 550D. Do 50D porównaj 7D.

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

nie ma co biadolić, ciekawe co pokarzą w 600d, czy tylko znaczek zmienią na 60d, chyba pora na 3d pozamiata wszystko:-D
    50D+szkło

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszardk Zobacz posta
    A już ten uchylny LCD to już kompaktem zajechało. Ale to moje spostrzeżenie.
    Kiedy wchodził 40D śmialiśmy się z LiveView, dziś histogram przez LV (contrast) daje ekspozycję ETR w punkt. Połącz to z uniWB i masz realnie do 1 EV do przodu...
    the silence is deafening

Coś już napisał Awatar ryszardk
    Miasto
    Sucha Beskidzka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Źle porównujesz, porównaj 60D do 550D. Do 50D porównaj 7D.
    Jak porównywać puszki z różnych segmentów xxxD z xxD
    http://klimrysfoto.pl
    5D 350D+BG-E3 C 50/1,8 C 24-105/4L 580EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja jestem ciekaw co wesołego znowu wymyślą nabywcy Canona nierzadko inspirowani informacjami z "yntelygentnych" forum za Wielką Wodą.
    Przypominam zatem "tradycję" CB w tym względzie:

40d - robi nieostre zdjęcia
    50d - ma za mało złota w stykach
    7d, 550d - AF nie działa

Może uprzedzimy ruch Nikon/CIA i wymyślimy już coś sami o 60d?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie zauważyłeś, że wraz z 60D a właściwie z 7D pojawił się nowy segment? 7D jest kontynuacją linii xxD a 60D jest czymś pośrednim między xxD a xxxD przy czym możliwe że po prostu zastąpi serię xxxD ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Naprawdę nie rozumiem tego narzekania. Nowa polityka Canona jest taka, że jeśli chcesz następcę starej serii XXD, to kupujesz 7D i kropka. Niema co narzekać że to nowe 60D jest be. Po wprowadzeniu 7D świat się zmienił i dobrze. Masz coś (tzn. 7D) dla chcących zmienić 50D na nowszy (bardziej zaawansowany) korpus, masz też coś nowego (60D) dla chcących zmienić XXXD na coś trochę bardziej zaawansowanego (i to bez zbyt dużych rewolucji). Dotychczasowa seria XXD jest rozbita i idzie dwutorowo. Mamy bardziej zaawansowane 7D i mniej zaawansowane 60D i tego się nie zmieni. Jeśli chcecie narzekać, to zabierzcie swoje zabawki i idźcie do piaskownicy N, P albo 4/3 albo S - ale gwarantuje wam, że i tam będziecie również narzekać i to wcale nie mniej.
    PS a czy Waszym zdaniem nowa pucha 60D nie zaspokoi wymagań zaawansowanego amatora?
    Ja również uważam, że nie ma co rozpaczać tylko trzeba się dostosować. Ale rozumiem też ludzi, którzy są rozczarowani ponieważ teraz chcąc kupić następcę swojego modelu będą musieli podjąć trudną decyzję...albo wziąć sprzęt trochę lepszy i niestety do niego dopłacić (7D), albo przełknąć pewne braki tańszego (60D). Ja również będę w takiej sytuacji za pewien czas dlatego śledzę kierunki w których rozwija się ta marka do której jestem przywiązany posiadanym osprzętem.
    Generalnie widać, że do tej pory seria xxD Canona była używana zarówno przez zaawansowanych amatorów jak i przez ludzi zarabiających na zdjęciach.
    Teraz sytuacja jest w zasadzie jasna...60D jest dla tych pierwszych, a 7D dla drugich, ponieważ jego cena skutecznie odstrasza większość tych, którzy na zdjęciach nie zarabiają.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    A ja jestem ciekaw co wesołego znowu wymyślą nabywcy Canona nierzadko inspirowani informacjami z "yntelygentnych" forum za Wielką Wodą.
    Przypominam zatem "tradycję" CB w tym względzie:

40d - robi nieostre zdjęcia
    50d - ma za mało złota w stykach
    7d, 550d - AF nie działa

Może uprzedzimy ruch Nikon/CIA i wymyślimy już coś sami o 60d?
    zaskoczę cie ale juz wymieniłem 3 razy 50d i dalej AF to żart
    wiec nie mów mi ze sugeruję się jakimś forum skoro 50d mogę używać do wbijania gwoździ a nie do fotografowania

pozdrawiam

Strona 15 z 129 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów