Cholewka
Mam 350D. Po pobieżnym przejrzeniu info o 60 D zaczynam się łamać.
Może czas na zmianę body?
Chyba obejrzę dokładnie swoją 350 - a nuż zaczęła się psuć ? :-D
Cholewka
Mam 350D. Po pobieżnym przejrzeniu info o 60 D zaczynam się łamać.
Może czas na zmianę body?
Chyba obejrzę dokładnie swoją 350 - a nuż zaczęła się psuć ? :-D
A czy nie jest (nie powinno być) tak że im nowszy model to powinien być lepszy od poprzednika danej serii? A czym 60D jest lepsze od 50D? Że mniejszy i plastikowy. A już ten uchylny LCD to już kompaktem zajechało. Ale to moje spostrzeżenie.
http://klimrysfoto.pl
5D 350D+BG-E3 C 50/1,8 C 24-105/4L 580EX II
Źle porównujesz, porównaj 60D do 550D. Do 50D porównaj 7D.
nie ma co biadolić, ciekawe co pokarzą w 600d, czy tylko znaczek zmienią na 60d, chyba pora na 3d pozamiata wszystko:-D
50D+szkło
http://klimrysfoto.pl
5D 350D+BG-E3 C 50/1,8 C 24-105/4L 580EX II
A ja jestem ciekaw co wesołego znowu wymyślą nabywcy Canona nierzadko inspirowani informacjami z "yntelygentnych" forum za Wielką Wodą.
Przypominam zatem "tradycję" CB w tym względzie:
40d - robi nieostre zdjęcia
50d - ma za mało złota w stykach
7d, 550d - AF nie działa
Może uprzedzimy ruch Nikon/CIA i wymyślimy już coś sami o 60d?![]()
Nie zauważyłeś, że wraz z 60D a właściwie z 7D pojawił się nowy segment? 7D jest kontynuacją linii xxD a 60D jest czymś pośrednim między xxD a xxxD przy czym możliwe że po prostu zastąpi serię xxxD ?
Ja również uważam, że nie ma co rozpaczać tylko trzeba się dostosować. Ale rozumiem też ludzi, którzy są rozczarowani ponieważ teraz chcąc kupić następcę swojego modelu będą musieli podjąć trudną decyzję...albo wziąć sprzęt trochę lepszy i niestety do niego dopłacić (7D), albo przełknąć pewne braki tańszego (60D). Ja również będę w takiej sytuacji za pewien czas dlatego śledzę kierunki w których rozwija się ta marka do której jestem przywiązany posiadanym osprzętem.
Generalnie widać, że do tej pory seria xxD Canona była używana zarówno przez zaawansowanych amatorów jak i przez ludzi zarabiających na zdjęciach.
Teraz sytuacja jest w zasadzie jasna...60D jest dla tych pierwszych, a 7D dla drugich, ponieważ jego cena skutecznie odstrasza większość tych, którzy na zdjęciach nie zarabiają.