Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 125

Wątek: [Loome] Pierwsze ślubne

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Czyli nie jesteś w stanie niczym sensownym podeprzeć swoich śmiałych tez?

A dzięki, na pewno będą jeszcze nie jedne. W tym kraju to, z braku porządnej uczelni fotograficznej, najsensowniejsza forma edukacji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Pank,jak mam podpierać tezy?
    Tym ,że byłem na jednym lub niejednym takim warsztacie i ogólny wniosek jest taki,jaki napisałem w przerysowany sposób?
    Powtarzam,dla kompletnego laika warsztaty trochę coś dadzą,dla gościa w temacie tylko mały zgrzyt i trochę akcji

Z tą uczelnią fotograficzną to z kapelusza wniosek,czy byłeś,widziałeś,kończyłeś
    Nie ma porządnej uczelni fotograficznej,czy porządnych wykładowców?

Ps.Dinderi,ale to nie Pank wysyła Loome na warsztaty ?

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

w którym środowisku się nie znalazłem, to uciekałem z niego jak najszybciej się dało.
    zazwyczaj Ci 'ze środowiska' to nadęte bufony z którymi nie potrafię znaleźć wspólnego języka.
    jezeli ktoś chciałby popisać o moich zdjęciach, bądź napisać innego typu poradę, wskazówkę serdecznie zapraszam
    mam nadzieję, że wątek o szkołach/warsztatach pójdzie w dobrym kierunku

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Pank- warsztaty trwają zdecydowanie, za krótko aby mówić o środowisku bez względu na to kto je prowadzi. Ja dzisiaj bym stawiał na szkołę przy ZPAF.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Loome, z ostatnich.
    1. Mogłeś się trochę obniżyć.
    2. A tu odwrotnie, trochę do góry i w prawo.
    4. Nogi faceta w kamizelce cięte boleśnie. Klaszczący facet z lewej niepotrzebny.
    5. Krok w prawo i byłoby lepiej, para zasłoniłaby drzwi z kobietą w nich. Wiem, moment by uciekł.
    6. Kobieta w centrum fajnie patrzy na partnera. Da się to wykadrować i zrobić pionowy kadr ? Te kobiety i łokieć z prawej nie są potrzebne.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Ej, wróćmy do tematu.
    Co do zdjęć z sali, to za bardzo na nich widać lampę . Łap więcej zastanego światła
    ( wiem, wiem przy dynamicznych zdjęciach to trudne ), masz przecież nie tak ciemne szkiełka. Poprawiłbym też kompozycję w kierunku szeroko-wąsko.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Pank,jak mam podpierać tezy?
    Tym ,że byłem na jednym lub niejednym takim warsztacie i ogólny wniosek jest taki,jaki napisałem w przerysowany sposób?
    Powtarzam,dla kompletnego laika warsztaty trochę coś dadzą,dla gościa w temacie tylko mały zgrzyt i trochę akcji
    Coś mi się wydaje że ściemniasz i na żadnych nie byłeś. Z tego prostego powodu że to o czym piszesz wyraźnie w odniesieniu do warsztatów Kaliny i Adama nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. To prawda, dostaje się płytę z jakimiś akcjami i presetami, ale nie jest to nawet 1/100 tego co się dostaje. To oczywiste że z lepszymi szkłami można więcej, ale też nie w tym rzecz. Te warsztaty to przede wszystkim możliwość pogadania z ludźmi którzy na fotografii ślubnej zjedli zęby, możliwość wyciągnięcia wniosków z ich błędów tak żeby samemu ich nie popełnić, w końcu, możliwość takiego ukierunkowania swoich umiejętności że zaczyna się oferować produkt pożądany na rynku i do tego wysokiej jakości. Dzięki temu własne poszukiwania nie przeszkadzają w zarabianiu. Minusem tego jest to że dostajesz coś co wiele innych osób kończących warsztaty, to co dostajesz dobrze się sprzedaje więc jest ryzyko zostania w określonej manierze i technicznego odtwarzania tego co przyniosło się z warsztatów. Ale to opcja dla leniuchów a techniczne odtwarzanie jest i tak na dość wysokim poziomie. Podsumowując, z punktu biznesowego, inwestycja w warsztaty zwraca się po pierwszym zleceniu, z punktu własnego rozwoju, jak chcesz się rozwijać startujesz po prostu od razu z wyższego pułapu.
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Pank- warsztaty trwają zdecydowanie, za krótko aby mówić o środowisku bez względu na to kto je prowadzi. Ja dzisiaj bym stawiał na szkołę przy ZPAF.
    No tak, jak chce się wejść w to środowisko to pewnie, ale o fotografach z ZAPF, generalnie, choć oczywiście zdarzają się wyjątki mam raczej kiepskie zdanie.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 27-07-2010 o 23:12 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Pank jak ktoś zaczął robić zdjęcia ślubne w 2003 czy 2004 roku to o jakim jedzeniu zębów ty piszesz?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Pank jak ktoś zaczął robić zdjęcia ślubne w 2003 czy 2004 roku to o jakim jedzeniu zębów ty piszesz?
    O takim że ten ktoś bieże 10k za ślub i mimo to ma wypełniony kalendarz.
    Ups, ale strzeliłem babola
    Można oczywiście uczyć się od tych co na rynku są już dziesiątki lat, np: http://www.fotoknyt.pl/galeria/e-plener-nowosc

ale pan Knyt zdaje się nie prowadzi warsztatów, a szkoda, bo jak widać wyżej, stawia na innowacje

Loome, jak będziesz miał dosyć, daj znać, to Twój wątek.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 27-07-2010 o 23:19 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    dzieki za opinie wszystkie są dla mnie wazne.
    chcialbym wiedziec co w mojej kolorystyce nie odpowiada Ci, za ciepła, za jednolite zdjecia robie? a moze ciemny obiektyw + mocna lampa po prostu sprawia ze kolory są 'po blysku' ?
    (...)
    Źle się trochę wysłowiłem.
    Kolorystyka mi odpowiada. Może troszeczkę za ciepło ale to minimalnie.
    Twoje BW mi się nie podoba ale nie przejmuj się, bo moje BW też mi się jeszcze nie widzi, cały czas ćwiczę.
    (...)
    Można oczywiście uczyć się od tych co na rynku są już dziesiątki lat, np: http://www.fotoknyt.pl/galeria/e-plener-nowosc
    ale pan Knyt zdaje się nie prowadzi warsztatów, a szkoda, bo jak widać wyżej, stawia na innowacje
    ROTFL, 10/10!

Loome, jak będziesz miał dosyć, daj znać, to Twój wątek.
    No ja właśnie chciałem nieśmiało powiedzieć DOSYĆ ale to wątek Loome'a
    Ostatnio edytowane przez AMMarshall ; 27-07-2010 o 23:24 Powód: Automerged Doublepost
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Coś mi się wydaje że ściemniasz i na żadnych nie byłeś...
    Właśnie dlatego,że Ci się wydaje,
    to już nie chce mi się polemizować na tym poletku...

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów