Strona 128 z 163 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 271 do 1 280 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    pojawiła się plotka o rychłym wprowadzeniu 3 szkieł: ZA 24/2 (zapowiedziany),
    24-ka do FF ostra od rogu do rogu i nie kosztujaca nerki... ?
    Canon, do you hear me?

35/1,8 DT (kopia nikkora),
    powtorze, jak zacieta plyta: Canon, do you hear me?
    ja tez chce takiego standardu do cropa!

85/2,8 DT
    ale to makro by mialo byc czy zwykla stalka? na makro to dziwne, bo w koncu wystarczylo Tamrona 90/2.8 opakowac w bebechy Sony (standardowa praktyka poniekad), wiec skad niby 85? a jak nie makro, to swiatlo 2.8 bynajmniej tu szalu nie zrobi...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    18-200IS czekaliśmy długo za długo ciekawe ile będziemy czekać na tego gościa, któremu do ideału i tak brakuje albo 5mm albo szerszego brata ef-s 20mm f/1.8.
    amen.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 27-07-2010 o 12:27 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

pierwsze oficjalne:
    http://www.quesabesde.com/noticias/s...ss-24mm,1_6591

85/2,8 jednak pełnoklatkowy i megamalutki
    600D | X-M1

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale to makro by mialo byc czy zwykla stalka? na makro to dziwne, bo w koncu wystarczylo Tamrona 90/2.8 opakowac w bebechy Sony (standardowa praktyka poniekad), wiec skad niby 85? a jak nie makro, to swiatlo 2.8 bynajmniej tu szalu nie zrobi...
    Jeśli to prawda z tym, że 35/1.8 to N***n w przebraniu (da się poznać cwaniaka po specyficznym bokeh, a 'la Panas 20/1.7) to mogli pożyczyć i 85/3.5VR macro, jednak patrząc na rozmiary tych szkieł (SR5 więc pewniak) to będzie zwykły lens, bo jak wiesz, Tamron jest w rękach Sony i pewnie w następnym rozdaniu zobaczymy Samrona 60mm f/2.0 makro - szkło bajka, szkło obowiązkowe pod cropa, obok 35/1.8 i póki co Sigmy 20/1.8.

Swoją drogą jak to rzeczywiście jest N***n* to mają ****** standard!

* - bythom już otwarcie pisze, że D3X to dzieło Sony zaprogramowane przez N****a
    http://www.dpreview.com/news/1007/10...mm35mm85mm.asp
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 27-07-2010 o 13:06 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://presscentre.sony.eu/content/d...2&NewsAreaId=2

85/2,8 FF ostrzące od 60cm to takie niemal "Close Focus 90/3,5"... w sumie może być ciekawe szkiełko portretowe
    600D | X-M1

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Jeśli to prawda z tym, że 35/1.8 to N***n w przebraniu (da się poznać cwaniaka po specyficznym bokeh, a 'la Panas 20/1.7)
    przejrzalem na szybko pixel-peeper i o ile nie wiem na czym specyficznosc by miala polegac (ze obwodki od przekorygowania?), ale mi sie ten bokeh podoba. duzo bardziej niz 35/2.

ja moge miec przepakowanego Nikkora, dynda mi. byle byl wykonany uczciwie i mial sprawny AF. do trabanta szklo marzenie.

a co do tej 85-ki... to jest w tym momencie takie 135/2.8 do cropa. tylko malutkie i ostrzace na krotka odleglosc. jak z cena nie przesadza, to moze byc bardzo fajny lens do portretu. dla swiadomych fotografow nie debili robiacych na sile male cyferki po f-backslash i jarajacych sie, ze ledwo co jest ostre. jesli to jest takie szklo jak mysle, to szacun dla Playstation dla zrobienie czegos naprawde sensownego a nie tylko marketingowych cyferek.
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ZA24/2 MSRP 1250e
    85/2,8 MSRP 250e
    35/1,8DT MSRP 200e
    600D | X-M1

Domyślnie

przejrzalem na szybko pixel-peeper i o ile nie wiem na czym specyficznosc by miala polegac
    http://www.pbase.com/gizz/image/110123384/original

ja moge miec przepakowanego Nikkora, dynda mi. byle byl wykonany uczciwie i mial sprawny AF. do trabanta szklo marzenie.
    To szkło jest marzeniem. Szkoda, że za drogim (~50-70 EUR)

a co do tej 85-ki... to jest w tym momencie takie 135/2.8 do cropa. tylko malutkie i ostrzace na krotka odleglosc. jak z cena nie przesadza, to moze byc bardzo fajny lens do portretu.
    250EUR, trochę dali do pieca, poza tym powinno rządzić.
    Nikkor bokeh
    http://www.kenrockwell.com/nikon/ima..._8339-1200.jpg
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=35893346

Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 27-07-2010 o 13:58 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no to jest przekorygowanie. zrobienie na sile kontrastu dajacego ladne pomiary w testach gazetowych - a co jak co, ale akurat Nikon ta lekcje odrobil (vide rozmywanie zdjec w D80, z czego wychodzily ladne pomiary szumow, ale tez ladnie pozbawione szczegolow foty ).

z tym ze ja nie juz nie jestem w tym wieku, ze doceniam tez przymkniete dziurki i moge rownie dobrze tym robic na f/2.8, a tu zdaje sie lens juz nie cierpi na takie przypadlosci

To szkło jest marzeniem. Szkoda, że za drogim (~50-70 EUR)
    zaplacilbym jego obecna cene jakby wyszlo w mocowaniu Canona. byle nie bylo wykonane jak canonowskie 50/1.8.

250EUR, trochę dali do pieca, poza tym powinno rządzić.
    zartujesz... znajdz mi w innym systemie takie szklo portretowe za te pieniadze.

rzondzi!
    www albo tez flickr

Domyślnie

zartujesz... znajdz mi w innym systemie takie szklo portretowe za te pieniadze.
    No tak, masz rację. Dawno nie kupowałem 85/1.8
    Wciąż to jest f/2.8, dla niektórych to będzie zbyt szczegółowe rozmycie ale zobaczymy.
    Może czasneli budżetowe ST?
    Nie chce mi się wierzyć w te "85-milimetrowa ogniskowa pozwoli otrzymać zdjęcia o naturalnej perspektywie, bez niepożądanych zniekształceń." w połączeniu z 60 cm MFD.
    the silence is deafening

Strona 128 z 163 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów