Strona 130 z 163 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

24L II kosztuje 1450 EUR. po dzisiejszym kursie zlotowki to jest ponizej 6k PLN.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Tak się składa, że większość z nas mieszka w Polsce, jesteśmy na polskim forum, więc ceny na zachodzie raczej średnio mnie interesują.
    W polskich sklepach jest to trochę ponad 6 tys.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    bo jak wiesz, Tamron jest w rękach Sony
    Najkrócje pisząc - nie jest 8).

* - bythom już otwarcie pisze, że D3X to dzieło Sony zaprogramowane przez N****a
    No cóż ameryki nie odkrył.

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Tak się składa, że większość z nas mieszka w Polsce, jesteśmy na polskim forum, więc ceny na zachodzie raczej średnio mnie interesują.
    W polskich sklepach jest to trochę ponad 6 tys.
    Pisz jednak najlepiej za siebie, nie z większość .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Najkrócje pisząc - nie jest 8).
    O! Witaj, gdzie byłeś przez ostatnich kilka stron

No cóż ameryki nie odkrył.
    Ilekroć N***n puszcza sensor FX towarzyszy temu magia, tajemnicą większą niż data wydania EOS 3D jest kto wyprodukował sensor dla N****a. Pod koniec cyklu życia produktu zazwyczaj wychodzi, że Sony przycięło na boku pare stówek.
    Po co ten mistycyzm? Dla duszy?

A propos na nikocafe, w wątku 200/2VR jest fajny sampel z D2h, ziarno na 1600 piękniusie. Mogliby panowie powrócić do kolorystyki LBCAST i dać dam poraz kolejny kolorki rodem z iczkowych żaglówek.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

O! Witaj, gdzie byłeś przez ostatnich kilka stron
    Ostatnio nie mam zupełnie czasu .

Ilekroć N***n puszcza sensor FX towarzyszy temu magia, tajemnicą większą niż data wydania EOS 3D jest kto wyprodukował sensor dla N****a. Pod koniec cyklu życia produktu zazwyczaj wychodzi, że Sony przycięło na boku pare stówek.
    Po co ten mistycyzm? Dla duszy?
    Ja myślę że to standardowe mydlenie oczu. Wszystkie firmy to stosują w różnym zakresie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ja myślę że to standardowe mydlenie oczu. Wszystkie firmy to stosują w różnym zakresie.
    Po raz kolejny Thom - the messenger, daje się postrzelić

7/28/10 - More Conspiracy Theory.

W skrócie dla lingwistów: Sony (na samej górze) daje znak Sony Semiconductor (to tam kreślą nowe cmosy) by zaprzestali badań nad nowym FF sensorem ponieważ He Is zaprojektuje swój sensor do D4 (yes, yes, yes ) a ten z A850/D3x zapewne trafi do D700x.

Pytanie to co za puszkę He Is pokaże w kwietniu 2011, bo według obecnej układanki bythom.com to wychodzi na D4, nie na D700x?
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    24L II kosztuje 1450 EUR. po dzisiejszym kursie zlotowki to jest ponizej 6k PLN.
    Nowy zeiss 200EUR mniej i tylko 100g mniej wagi.
    Malo zysku za 1EV swiatla mniej w stosunku do L

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Nowy zeiss 200EUR mniej i tylko 100g mniej wagi.
    Malo zysku za 1EV swiatla mniej w stosunku do L
    Różnica 200e to jest różnica w cenie między MSRP zeissa a ceną Canona który już jest 2 lata na rynku, nie ma co porównywać. Ile wynosiła oficjalna MSRP dla 24IIL i jaka jest jego obecnie oficjalna cena w/g Canon Polska? Do tego porównujcie.
    600D | X-M1

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie oczekuj zbyt wiele :cool:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

tak mi sie tez wydaje, jak wyrwiflak pisze.

co do gabarytu i wagi... to niekoniecznie jest wada

a ze jest dzialka roznicy... to jest troche inne podejscie do projektowania lensow niz w Canonie - z innymi priorytetami. Canon lubi wypuszczac szkla bardzo jasne, ktore potem ladnie zdobia foldery reklamowe, ale obiektywnie rzecz biorac na duzych otworach nie zawsze pracuja ladnie jesli chodzi o odwzorowanie przejsc ostre-nieostre (35/1.4 jest tu chyba chlubnym wyjatkiem). przy podobnym gabarycie mozna zrobic szklo ciemniejsze, ale bardziej dopracowane pod tym wzgledem. a to, ze ktos woli ladnie rysujace f/2. (albo f/2.8) zamiast w ogole swiatla f/1.4 czy f/1.8 (odpowiednio dla 24 i 85)... kwestia gustu...

na matrycy FF taka dziurka f/2.8 bynajmniej nie daje nadmiaru glebii ostrosci. a jesli rysuje ladnie plastycznie i jest przy tym f/2.8 w pelni uzywalna... i tansza? czego tu nie lubiec?
    www albo tez flickr

Strona 130 z 163 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów