Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Rozbój i kradzież sprzętu foto.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Sam próbowałem ubezpieczyć sprzęt, który noszę ze sobą, chociażby po mieście - bez skutku, nie mówiąc nawet, ile taka przyjemność musiałaby kosztować. Dla naszych firm ubezpieczeniowych jedynym właściwym miejscem na sprzęt jest dobrze zabezpieczone mieszkanie, za drzwiami antywłamaniowymi; podstawowym warunkiem otrzymania ubezpieczenia są widoczne ślady włamania. Najlepiej więc sprzętu nie wynosić, ewentualnie fotografować tylko przez okno.
    Canon EOS 30D, Canon EOS 400D, EOS 5D; EOS T1i, EOS T2i; EF 17-40/4L, EF 100-300/5.6L, EFS 60/2.8 macro, EF 200/2.8 L II, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, EF 70-200/4 IS L, EF 70-300/4-5.6 IS USM, EF 300/4 L; EF 1.4 Extender, EF 2x Extender, Speedlite 420EX, Speedlite 580EX; "IS is for us old farts with too much shake"(NINAS)

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To słabo próbowałeś. Przy działalności takie ubezpieczenie kosztuje grosze i jest ALL RISK. Przy osobie fizycznej można rabunek ubezpieczyć w ramach ubezpieczenia mieszkania.

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Tak się zastanawiam czy poszkodowany fotograf nie wiedział czy nie zdawał sobie sprawy, że „modelka” pochodzi z podejrzanego towarzystwa? W podlinkowanym artykule jest napisane koleżanka-znajomy.
    Z tego co się orientuję to kilkukrotnie robił już jej zdjęcia, znał ją jakiś czas, coś koło roku, może półtorej.

I zgadzam się z Sergiuszem - szczęściem w nieszczęściu jest to, że nie wymyślili sobie jakiegoś noża czy innych narzędzi, bo mogłoby się to skończyć naprawdę tragicznie.

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    twoja wypowiedź to co niby ma znaczyć HurricanE?
    Ma znaczyć tyle że nie czytasz uważnie. Kradli sprzęt kradną i będa kradli. Policja napisała że sprzęt wart 3k. A ja myślę że nawet 6.

To teraz pooddychaj i się wyluzuj....

Łukasz
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pe.en.de Zobacz posta
    Żeby nie trafić ponownie do więzienia za nie spłacone długi, będą musieli znów kogoś okraść.
    A od kiedy to wracamy do średniowiecza i mamy więzienie za długi??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Za rozbój zatrzymani mogą trafić do więzienia nawet na 12 lat.
    Dostaną 12 lat. Jak w banku.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tzn. w banku nie dostaje się 12 lat. Miało być: pewne jak w banku.
    W Polsce bardzo, bardzo rzadko wymierza się maksymalny wymiar kary dla danej sprawy, więc szczerze wątpię.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dla mathoma: dzięki, właśnie próbowałem jako osoba fizyczna łącznie z ubezpieczeniem mieszkania (w PZU, do innych firm jakoś nie mam zaufania).
    Canon EOS 30D, Canon EOS 400D, EOS 5D; EOS T1i, EOS T2i; EF 17-40/4L, EF 100-300/5.6L, EFS 60/2.8 macro, EF 200/2.8 L II, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, EF 70-200/4 IS L, EF 70-300/4-5.6 IS USM, EF 300/4 L; EF 1.4 Extender, EF 2x Extender, Speedlite 420EX, Speedlite 580EX; "IS is for us old farts with too much shake"(NINAS)

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Powiemy, że na świecie musi być równowaga. Muszą być bogaci i biedni, muszą być gnoje i ludzie o na prawdę dobrym sercu... Wszystko zależy od tego na kogo trafisz. Dziewczyna miała szczęście i przynajmniej wiadomo, że warto wierzyć w ludzi.

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Witam serdecznie.

"w godzinach wieczornych umówiła się z nim w starym bielskim browarze na sesję fotograficzną, prosząc o wykonanie profesjonalnych zdjęć" - jeśli faktycznie tak było, to jestem nieco zaskoczony. A rozsądek???
    Ja się chowałem na na Pradze, znam okoliczność, ale sam? z dziewczyną? wieczorem? z "profesjonalnym sprzętem"? - zawsze, ale nie na sesję.
    Współczuję z serca, ale... to troszkę na własne życzenie raczej było.

Pozdrawiam i powodzenia.
    ....C50E....C40D

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów