Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Nowy regulamin NK - Nasza Klasa

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie Nowy regulamin NK - Nasza Klasa

Pewnie wielu z Was zauważyło nowy regulamin na NK.

Wszyscy kruszą kopie o wykorzystanie wizerunku w reklamach.

A ja chciałem się spytać jak to jest w wykorzystanie praw do danego zdjęcia.

Załóżmy, że zrobiliście komuś foty, dostał je do osobistego wykorzystania i umieścił na NK żeby się znajomym pochwalić, że ma fajne fotki. Na koncie miał zaznaczona zgodę na wykorzystanie wizerunku.

aż tu nagle pewnego dnia widzicie w TV reklamę banku a tam wasza fotka...

Co myślicie o tym temacie?
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To chyba powinno wylądować w innym dziale ,)
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie bez powodow od momentu wejscia w zycie nowego regulaminu ludzie likwiduja konta na nk...

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No właśnie ... zlikwidowałem konto.

Drobna uwaga dla nieświadomych: usunięcie konta nie usuwa danych osobowych zgromadzonych przez NK. Trzeba wystąpić do nich z żądaniem usunięcia tych danych poprzez formularz kontaktowy a i po ty nie usuwają ich od razu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Ten portal i tak już umiera śmiercią naturalną. To marna podróbka facebook'a. Po co użytkować podróbkę, skoro można założyć konto na facebook'u, który jest o wiele ciekawszy.
    No co Ty .. facebookowy chaos "nie czuję tego" . Też poszło do kosza. Szkoda czasu.
    Ostatnio edytowane przez gervee ; 02-07-2010 o 13:28 Powód: Automerged Doublepost
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Ten portal i tak już umiera śmiercią naturalną. To marna podróbka facebook'a. Po co użytkować podróbkę, skoro można założyć konto na facebook'u, który jest o wiele ciekawszy.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Domyślnie

kazdy portal spolecznosciowy to strata czasu i nerwów
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Facebook'a nikt nie czuje na początku, ale trzeba trochę sie z tym obyć i naprawdę widać przewagę. Dla mnie możliwość wrzucenia ciekawych linków itp. na fb prosto ze strony źródłowej, bez potrzeby wchodzenia bezpośrednio na fb i wklejania tego linku to świetna sprawa. Jeśli ma sie w znajomych dużo ludzi o podobnych zainteresowaniach, gustujących w podobnej muzyce itp. to super opcja. Podobnie ma sie rzecz jeśli chodzi o informacje o ciekawych eventach i zbieraniu informacji kto sie pojawi. Mając w znajomych sklepy internetowe, w których często robię zakupy np. ubrania, to wystarczy, że wejdę na fb i od razu widzę co nowego w ofercie, jakie ceny, promocje. Często jakieś proste konkursy na fb, dzięki którym w prosty sposób można wygrać kod rabatowy w danym skepie. I to wszystko na jednym portalu, nie muszę sprawdzać ogromu stron żeby dowiedzieć się co nowego, wystarczy, że regularnie wchodzę na fb i wiem wszystko. Nie wspominam o ogromie mniej, lub bardziej śmiesznych aplikacji i quizów, które rozwiązywane przez większą liczbę znajomych tworzą ciekawą rozrywkę. Fakt, ze wrzucam wpis z daną propozycją na wieczór, czy wyjazd i mam pewność, że zobaczą to wszyscy znajomi to też świetna sprawa.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Facebook'a nikt nie czuje na początku, ale trzeba trochę sie z tym obyć i naprawdę widać przewagę. Dla mnie możliwość wrzucenia ciekawych linków itp. na fb prosto ze strony źródłowej, bez potrzeby wchodzenia bezpośrednio na fb i wklejania tego linku to świetna sprawa. Jeśli ma sie w znajomych dużo ludzi o podobnych zainteresowaniach, gustujących w podobnej muzyce itp. to super opcja. Podobnie ma sie rzecz jeśli chodzi o informacje o ciekawych eventach i zbieraniu informacji kto sie pojawi. Mając w znajomych sklepy internetowe, w których często robię zakupy np. ubrania, to wystarczy, że wejdę na fb i od razu widzę co nowego w ofercie, jakie ceny, promocje. Często jakieś proste konkursy na fb, dzięki którym w prosty sposób można wygrać kod rabatowy w danym skepie. I to wszystko na jednym portalu, nie muszę sprawdzać ogromu stron żeby dowiedzieć się co nowego, wystarczy, że regularnie wchodzę na fb i wiem wszystko. Nie wspominam o ogromie mniej, lub bardziej śmiesznych aplikacji i quizów, które rozwiązywane przez większą liczbę znajomych tworzą ciekawą rozrywkę. Fakt, ze wrzucam wpis z daną propozycją na wieczór, czy wyjazd i mam pewność, że zobaczą to wszyscy znajomi to też świetna sprawa.
    A głównym celem tego wszystkiego jest pozostawać ciągłym konsumentem ....kupować, kupować, kupować. No a gdzie refleksja nad być - czy tylko "mieć" ma ją zastąpić? Promocje, ceny, oferty ... jak chcę to patrzę i bez FB. Cały ten FB to nowoczesna wizja "wielkiego brata", z którym mi chyba nie po drodze.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    A głównym celem tego wszystkiego jest pozostawać ciągłym konsumentem ....kupować, kupować, kupować. No a gdzie refleksja nad być - czy tylko "mieć" ma ją zastąpić? Promocje, ceny, oferty ... jak chcę to patrzę i bez FB. Cały ten FB to nowoczesna wizja "wielkiego brata", z którym mi chyba nie po drodze.
    Z tego co tu czytam, to FB ulatwia komunikacje z wieloma odbiorcami - ze znajomymi, sklepami. Robisz to w jednym miejscu zamiast skakac po dziesiatkach stron.

Konsumentem moze i sie pozostaje uzywajac FB - ale jest jeszcze cala reszta dnia gdzie mozna robic cos zupelnie innego

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

A co to ma wspólnego z fotografią?
    Nabijamy sobie tutaj posty czy jak?
    fotografia
    akwarystyka

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów