Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Rozbój i kradzież sprzętu foto.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przerażające jest wyrachowanie tych nastolatek.
    Skąd one wzięły inspirację do takich działań? Bardzo źle wróży im to na przyszłość i ludziom, który będę musieli się z nimi zadawać.
    Kolegi fotografa szkoda w tym wszystkim najbardziej. Deffik - skoro to twój kolega to pozdrów go serdecznie i powiedz, że są na tym świecie lepsi ludzie od tych, na których natrafił w tej historii. A sprzęt miejmy nadzieję, że się znajdzie.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinsteuer Zobacz posta
    Taka sprawa nie powinna trwać zbyt długo.
    Kwestia definicji pojęcia "długo". Jeśli jesteś bez sprzętu w środku lata to i dwa miesiące będzie długo.
    Z drugiej strony nie można mieć do organów ścigania pretensji że nie są w stanie załatwić tego w trzy dni, jeśli potencjalna sankcja to nawet 12 lat to sprawa kwalifikuje się raczej jako gruba. To nie jazda rowerem po pijaku, którą rozpatruje sąd dwudziestoczterogodzinny :-|
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

To ja chętnie kupie 40d i 70-200 L za 3000zł...
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

twoja wypowiedź to co niby ma znaczyć HurricanE?

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

też w pierwszym momencie to negatywnie odebrałem, ale chyba chodziło o wycenę w artykule, chociaż tam napisali powyżej 3k

Domyślnie

Zastanawia mnie jeszcze sprawa odzyskania pieniędzy jeśli taka faktycznie jest możliwość: Jeśli można odzyskać, to sąd wymaga przedstawienia jakichś dokumentów (potwierdzających ceny) na sprzęt który był w posiadaniu?
    Np. ja kupiłem kiedyś 24-105L z zestawu z 5D od sprzedawcy, który cieszył się zaufaniem wśród klientów, a także na CB były dla niego pochwały, ale nie dostałem żadnego dokumentu potwierdzającego zakup.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominooo Zobacz posta
    Zastanawia mnie jeszcze sprawa odzyskania pieniędzy jeśli taka faktycznie jest możliwość: Jeśli można odzyskać, to sąd wymaga przedstawienia jakichś dokumentów (potwierdzających ceny) na sprzęt który był w posiadaniu?
    Podejrzewam, że bez papierów ani rusz, bo wycena sprzętu na podstawie zeznań świadków mogła by być mało adekwatna do rzeczywistego stanu. Bo zawszę mogę powiedzieć, że mi ukradli 5D z 70-200LIS2. A świadek, który w tym nie siedzi raczej nie odróżni poszczególnych modeli, tylko powie, że miałem czarny, duży aparat i biały, duży obiektyw... ;-)

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Do moderatorów,a może któryś z Panów założył by specjalne konto na które choćby część z nas użytkowników wpłaciła symboliczne 10zł (równowartość trzech piw które każdy z nas postawił by poszkodowanemu chłopakowi),to uzbierała by się niezła sumka za którą można by zakupić używany choć.Taki podstawowy sprzęcik na otarcie łez.Nikomu z nas nie uszczupliło by to kieszeni w najmniejszym stopniu, a chłopak by odzyskał wiarę w ludzi.Kto nam pomoże jak nie my sami?
    Pewnie zaraz będą głosy ,że kto sprawdzi ile kasy wpłynęło ,za ile zakupiony został sprzęt? itp.,ale odrobina dobrej woli ,zaufania,a wielka rzecz do zrobienia.Taka to moja propozycja,zamiast biadolenia ,żałowania ................

Domyślnie

ja z checia 10 zł wplace , swietny pomysl

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Dzięki LordGrF poczekamy na większe grono chętnych i zaangażowanie któregoś z dowodzących
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No i oczywiście przyklejenie wątku do strony głównej
    Ostatnio edytowane przez Maykster ; 23-07-2010 o 21:34 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów