Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Conik
    Bywalec
    • 2004
    • 174

taka ciekawostka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ostatnio edytowany przez Conik; 157. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Notch Johnson
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 34

Szykuje się z zamiarem zakupu 2 lamp i nadajnika/odbiornikow radiowych. Największym problemem jest to że mam canona t90 i nie wiem czy te chińskie nadajniki będą z nim działać. Jak mi ktoś pomoże z wyborem będę bardzo wdzięczny jeżeli chodzi o lampy to chce kupić jedną 300tl i vivitara 285, lamp głównie będę używać do sportowych zdjęć więc czas synchronizacji najlepiej 1/250.
      www.nixonphoto.info

Komentarz

• MaciekH
        Uzależniony
        • 2006
        • 662

A czemu miałyby nie działać? Ale mimo - zabawa w strobist na kliszy? Gratuluję ambicji!
        20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• micles
          Zablokowany
          • 2006
          • 4359

Zamieszczone przez Notch Johnson Zobacz wpis
          więc czas synchronizacji najlepiej 1/250.
          Zobacz w instrukcji do t90.

Komentarz

• Notch Johnson
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 34

Nie wiem czemu by miały nie działać ale wolałem się upewnić
            Ogólnie moim zdaniem zabawa w strobist na kliszy to żadne wyzwanie.

A z tym czasem to nie wiem po co pisałem chyba było mocno wcięty wiem że t90 ma x-sync 1/250.
            www.nixonphoto.info

Komentarz

• gdyniu
              • 2008
              • 7

Warto dopłacać do asterów w stosunku do pt-04?

Chcę to pod dwa nissiny di622 podpiąć.

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

Warto dopłacać do Yongnuo w stosunku do PT-04. Lepsze wykonanie, lepszy zasięg. No i przyszłościowo jak będziesz myślał o lampach systemowych, to YN wybudzają ze sleep mode - przyczynia się do oszczędności w bateriach...

Komentarz

• arrow
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 637

Yongnuo a przynajmniej ten model co ja mam ma jeden minus. Na koniec zabawy należy wyjmować z nadajnika bateryjkę bo w przeciwieństwie do odbiornika który ma wyłącznik nadajnik takowego nie ma i cały czas z baterii wysysana jest energia .... a cr2 nie kosztuje 2 zł
                  Canon FF

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

Zamieszczone przez arrow Zobacz wpis
                    Yongnuo a przynajmniej ten model co ja mam ma jeden minus. Na koniec zabawy należy wyjmować z nadajnika bateryjkę bo w przeciwieństwie do odbiornika który ma wyłącznik nadajnik takowego nie ma i cały czas z baterii wysysana jest energia .... a cr2 nie kosztuje 2 zł
                    Wysysana jest tylko w chwili nacisniecia przycisku, co równiez moze sie dziac w torbie, przypadkowo. Producent okresla zywotnośc baterii na około 20.000 cykli, czyli pojedynczych wciśnięć przycisku. Mój działa od 7 miesięcy na tej samej baterii. Gdyby była "wysysana" równiez w czasie "spoczynku", dawno musiałbym wymieniać baterię.
                    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• micles
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 4359

Na dłuższe nieużytki wyjmuję, właśnie z racji przypadkowego i ciągłego naciśnięcia w plecaku.

Komentarz

• Maver
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 397

Zamieszczone przez arrow Zobacz wpis
                        A ze tak zapytam. Co niby wysysa ta energie z bateri? No chyba ze po zdjeciu nadajnika z sanek, na stale blokujesz przycisk wyzwalania jakas zapalka. Bo w innym przypadku nadajnij nic nie nadaje, i nie zuzywa bateri.
                        --
                        Pozdrawiam
                        Krzysztof Zagórski

Komentarz

• micles
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 4359

Na układzie wydziela się ciepło? (w minimalnym stopniu, ale nadal).

No i nie zapałką, ale równie dobrze mogłoby być czymś po prostu przygniecione. Małe szanse, ale zdziwienie na plenerze, gdy nadajnik nie działa - bezcenne.

Komentarz

• dinderi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 3028

Zamieszczone przez micles Zobacz wpis
                            mogłoby być czymś po prostu przygniecione. Małe szanse,
                            Nie takie małe. Przycisk w nadajniku jest wypukły i znacznie odstaje od reszty obudowy. Przypadkowe wciśnięcie w upakowanym plecaku (np. tak jak mój) jest całkiem realne.
                            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                            09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

U mnie małe, bo kieszonkę na nadajnik mam akurat nad osłoną od Lki, więc nadajnik sobie znajduje miejsce po którejś ze stron Lki i chyba się nie wciska, aczkolwiek tak - wyjmuję baterię. Nie chcę skuchy.

Komentarz

• arrow
                                Uzależniony
                                • 2009
                                • 637

możliwe ze u mnie się w plecaku ten przycisk wciska bo jak wytłumaczyć fakt ze dwie sesje i bateria nie żyje, swoja droga szkoda ze nie ma manualnego wyłącznika
                                Canon FF

Komentarz

Pracuję...
                                X