Bezprzewodowe wyzwalanie lamp
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Szykuje się z zamiarem zakupu 2 lamp i nadajnika/odbiornikow radiowych. Największym problemem jest to że mam canona t90 i nie wiem czy te chińskie nadajniki będą z nim działać. Jak mi ktoś pomoże z wyborem będę bardzo wdzięczny jeżeli chodzi o lampy to chce kupić jedną 300tl i vivitara 285, lamp głównie będę używać do sportowych zdjęć więc czas synchronizacji najlepiej 1/250.
Komentarz
-
A czemu miałyby nie działać? Ale mimo - zabawa w strobist na kliszy? Gratuluję ambicji!20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
Komentarz
-
Zamieszczone przez Notch Johnson Zobacz wpiswięc czas synchronizacji najlepiej 1/250.
Komentarz
-
Nie wiem czemu by miały nie działać ale wolałem się upewnić
Ogólnie moim zdaniem zabawa w strobist na kliszy to żadne wyzwanie.
A z tym czasem to nie wiem po co pisałem chyba było mocno wcięty wiem że t90 ma x-sync 1/250.
Komentarz
-
Komentarz
-
Warto dopłacać do Yongnuo w stosunku do PT-04. Lepsze wykonanie, lepszy zasięg. No i przyszłościowo jak będziesz myślał o lampach systemowych, to YN wybudzają ze sleep mode - przyczynia się do oszczędności w bateriach...
Komentarz
-
Yongnuo a przynajmniej ten model co ja mam ma jeden minus. Na koniec zabawy należy wyjmować z nadajnika bateryjkę bo w przeciwieństwie do odbiornika który ma wyłącznik nadajnik takowego nie ma i cały czas z baterii wysysana jest energia .... a cr2 nie kosztuje 2 złCanon FF
Komentarz
-
Zamieszczone przez arrow Zobacz wpisYongnuo a przynajmniej ten model co ja mam ma jeden minus. Na koniec zabawy należy wyjmować z nadajnika bateryjkę bo w przeciwieństwie do odbiornika który ma wyłącznik nadajnik takowego nie ma i cały czas z baterii wysysana jest energia .... a cr2 nie kosztuje 2 złKontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Komentarz
-
Komentarz
-
Zamieszczone przez arrow Zobacz wpisYongnuo a przynajmniej ten model co ja mam ma jeden minus. Na koniec zabawy należy wyjmować z nadajnika bateryjkę bo w przeciwieństwie do odbiornika który ma wyłącznik nadajnik takowego nie ma i cały czas z baterii wysysana jest energia .... a cr2 nie kosztuje 2 zł--
Pozdrawiam
Krzysztof Zagórski
Komentarz
-
Na układzie wydziela się ciepło? (w minimalnym stopniu, ale nadal).
No i nie zapałką, ale równie dobrze mogłoby być czymś po prostu przygniecione. Małe szanse, ale zdziwienie na plenerze, gdy nadajnik nie działa - bezcenne.
Komentarz
-
Zamieszczone przez micles Zobacz wpismogłoby być czymś po prostu przygniecione. Małe szanse,Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Komentarz
-
U mnie małe, bo kieszonkę na nadajnik mam akurat nad osłoną od Lki, więc nadajnik sobie znajduje miejsce po którejś ze stron Lki i chyba się nie wciska, aczkolwiek tak - wyjmuję baterię. Nie chcę skuchy.
Komentarz
-
możliwe ze u mnie się w plecaku ten przycisk wciska bo jak wytłumaczyć fakt ze dwie sesje i bateria nie żyje, swoja droga szkoda ze nie ma manualnego wyłącznikaCanon FF
Komentarz
Komentarz