Strona 30 z 40 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Napisałeś o wyciąganiu, czyli na etapie robienia zdjęcia nie zauważyłeś, że robisz zdjęcie prosto w źródło światła ?
    Nie chcę kontaktu, usiłuję przekonać Cię, że ten rynek jest mały, a chętnych na te niby łatwe pieniądze coraz więcej. Jeżeli będziesz ŚWIADOMIE robił zdjęcia tak jak teraz robisz to zabraknie dla Ciebie na nim miejsca. Ludzie nie kupią fotek faceta który nie umie prosto trzymać aparatu i który młodych traktuje jak sztafaż.
    Fajny ten przytyk o stopce. Mimo, że nie umiem smażyć smacznych schabowych to potrafię odróżniać smaczne, niesmaczne.
    a to ciekawe..... nie no..... osłabia mnie to :-)
    Skąd masz wiedzę o tym, jaki jest rynek oraz co lubią klienci ?
    Dzięki za troskę, aczkolwiek - wybacz, niepotrzebną.... widać , że nie robisz zdjęć, widać że tylko teoretyzujesz... Zauważ, że to jest naprawdę bezczelne - pisać mi, że sobie na tym rynku nie poradzę przez moje skosy..... co wiesz o tym rynku ? Pomyśl.....
    "Ludzie nie kupią fotek faceta który nie umie prosto trzymać aparatu" - co to jest ? Pisałem Ci już, że robię to świadomie.... więc nie wykazuj się znowu swoją WSZECHWIEDZĄ, proszę..

Nie chcę już ciągnąć tematu skosów, robię tak jak robię, może za rok będę robił inaczej, a może tak samo. Za sugestie dziękuję (za te bezczelne mniej).

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

OBIEKTYWNIE

FOTO michal_sokolowski

Jest to jedyne prawie poprawne zdjęcie w secie. Prawie bo gdyby nie nieostra flaszka i inne takie na pierwszym planie. A Lelouch to nie jest. Nie mniej ładnie pokazana jest interakcja pomiędzy osobami na trzecim planie. Gmerająca sobie we włosach panna w towarzystwie ( nie tylko młoda ) to znak dla łowcy, że jest znudzona i nikt się nią nie interesuje i to z tego zdjęcia wynika. Nawet wzrok poszczególnych osób na zdjęciu skierowany jest we właściwą stronę. I jakby jeszcze nie leciało w lewo...

Ale czy aby jest to najszczęśliwsze zdjęcie weselne?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    OBIEKTYWNIE

FOTO michal_sokolowski

Jest to jedyne prawie poprawne zdjęcie w secie. Prawie bo gdyby nie nieostra flaszka i inne takie na pierwszym planie. A Lelouch to nie jest. Nie mniej ładnie pokazana jest interakcja pomiędzy osobami na trzecim planie. Gmerająca sobie we włosach panna w towarzystwie ( nie tylko młoda ) to znak dla łowcy, że jest znudzona i nikt się nią nie interesuje i to z tego zdjęcia wynika. Nawet wzrok poszczególnych osób na zdjęciu skierowany jest we właściwą stronę. I jakby jeszcze nie leciało w lewo...

Ale czy aby jest to najszczęśliwsze zdjęcie weselne?
    Tylko Ty to mogłeś napisać..... tylko taki Sergiusz, co nie ma nic do pokazania, a mądrości wiele...... Pycha Cię rozpiera mój drogi. A ta pycha z czegoś wynika, nie będę pisał z czego.... (z grzeczności).

Ta fota to jest CHWILA - taka chwila była jedyna na tym weselu, sekundę wcześniej jej nie było, sekundę później też nie.....
    Oddałbym wiele aby jeszcze mieć szansę aby widzieć takie chwile - to jest najpiękniejsze w reportażu, - WIDZENIE momentów, spojrzeń, gestów.

Ale Ty kolego Sergiuszu tego nie zrozumiesz - przykro mi. Ale właściwie szkoda mi Ciebie..... tacy jak Ty to takie "Mamuty" na wymarciu..... zgorzkniali faceci co nic nie osiągnęli, pigułka XXI wieku ciągle im zawadza w przełyku.... Przykro mi.

Pamiętasz słynną dyskusję "Oskarkowy kontra Habakuk" - rzecz też była o ślubach.... nic się nie nauczyłeś?

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    ALE jest jedno "ALE" - BEZCZELNOŚĆ - Jeśli ktoś mi pisze że ma wszechwiedzę o tym, co o moich fotach myśli para młoda (Polm) to tego tolerować nie zamierzam.....
    No chyba nie napisałem, że mam wszechwiedzę. Zwróciłem uwagę na to co mnie nie podoba się w tym zdjęciu oraz wyraziłem przypuszczenie, że młodym też może się to nie podobać. Zdjęcia robisz dla młodych, ale nie tylko dla młodych. Robisz je również dla rodziców młodych, którzy najcześciej są sponsorami Twojej pracy. Oni mogą nie znać galerii internetowych i najnowszych trendów lansowanych na słynnych warsztach. Wyobraź sobie ich miny podczas oglądania albumu, gdzie kolejno 20 fotek jest przekrzywionych w lewo, a w momencie przejscia młodych przez próg fotograf miał za szeroki obiektyw i sfotografował przede wszystkim kieliszki od szampana.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    No chyba nie napisałem, że mam wszechwiedzę. Zwróciłem uwagę na to co mnie nie podoba się w tym zdjęciu oraz wyraziłem przypuszczenie, że młodym też może się to nie podobać. Zdjęcia robisz dla młodych, ale nie tylko dla młodych. Robisz je również dla rodziców młodych, którzy najcześciej są sponsorami Twojej pracy. Oni mogą nie znać galerii internetowych i najnowszych trendów lansowanych na słynnych warsztach. Wyobraź sobie ich miny podczas oglądania albumu, gdzie kolejno 20 fotek jest przekrzywionych w lewo, a w momencie przejscia młodych przez próg fotograf miał za szeroki obiektyw i sfotografował przede wszystkim kieliszki od szampana.
    nie dogadamy się....... I'm sorry.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

FOTO michal_sokolowski
    Zastanawia mnie jeszcze to zdjęcie bo gdyby nie ten facet w szarym do dałbym sobie głowę uciąć, że nie jest to zdjęcie z wesela lecz z zabawy w chowanego. Do tego skrojone niczym jakieś paparazzi przez krzaki. Patrząc na te zdjęcia dochodzę powoli do wniosku, że może nie byłeś głównym fotografem na tej imprezie. Ze zdjęć tak wynika.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Patrząc na te zdjęcia dochodzę powoli do wniosku, że może nie byłeś głównym fotografem na tej imprezie. Ze zdjęć tak wynika.
    To jest ogromny komplement. Dzięki.
    Niestety nie zrozumiesz dlaczego.

Już może wystarczy ? Dasz sobie spokój ?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Dopiero drugie zdjęcie a mam wolny łykend przed sobą. Mogę się przyłożyć i nie tak jednym zdaniem.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Dawaj Sergiusz ciekawie się robi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Za dużo skosów. Jak już Szymon m.in. wspomniał , wyleczysz się z tego , chyba heh.

Obróbkowo też nie moja bajka , za dużo tu szarości-ponurości na kolorowych.
    no comment...

Strona 30 z 40 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów