Strona 29 z 40 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja też powiem, że za dużo skosów. Już mniej, ale jeszcze odrobinę za dużo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Część osób mających bardzo małe wiadomości o zasadach fotografii celowo przekrzywia kadry bo im się zdaje, że zdjęcia są wtedy bardziej dynamiczne. A, że odbiorcami tego typu zdjęć są osoby również mający te zasady gdzieś to niby wszystko jest OK.
    Moja siostrzenica ma 21 lat. Nie interesuje się fotografią.
    Dużo jej koleżanek teraz ma śluby.
    Narzekała, że na ogół nie podobają jej się fotki ze ślubów.
    Dziwiłem się bo mimo młodego wieku i życia w okolicach Wawy ma dość konserwatywne podejście.
    Nie podobało jej się, że jest za dużo fotek ukośnych, zniekształconych robionych ultra krótkimi ogniskowymi i o nieprawdziwych kolorach (myślę, że chodziło jej o wymyślne presety z Lightrooma).
    Ciekaw jestem ile procent młodych dziewczyn w tym wieku myśli podobnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    1. Gdyby to zdjęcie było zrobione w trakcie strzelaniny na Pradze, to by mi też ta krzywizna nie przeszkadzała. Jednak nie jest to strzelanina, nie siedzisz w okopie w Afganistanie, a nie potrafisz utrzymać prosto aparatu. Wyobraź sobie teraz babcię albo matkę młodej która ogląda ODBITKI i każdą musi przekręcić w prawo, żeby sobią ją obejrzeć.
    2. Myślę, że wiem. Nie wiem czy wiedzą o tym młodzi, którzy na zdjęciu są najmniej istotnym elementem. Napewno będą zachwyceni, że sfotografowałeś dla nich kieliszki od szampana. Napewno w życiu nie widzieli takich super kieliszków. Również zachwyci ich jakiś facet, raczej niezbyt bliski dla nich. Myślę, że niezbyt bliski bo ma raczej to całe wejście w nosie.
    3. W zasadzie to w dzisiejszych czasach nic nie przeszkadza. Teraz jest nowa jakość -> jakoś pstrykniemy, a potem jakoś poprawimy w PS. Ludzie mogą mieć obwódki wokół głów od recovery, halo od HS, zmienić kolor skóry od winiety, ale utonąć w szumie. Jeśli się komuś to nie podoba, to znaczy, że nie rozumie sztuki.
    "jakoś pstrykniemy, a potem jakoś poprawimy w PS" - CO TO MA BYĆ ????
    przeczytaj mojego poprzedniego posta, ja nie pstrykam "jakoś" tylko ŚWIADOMIE.

nie mów mi co myśli o fotach moja para młoda... chcesz do nich kontakt ? e-mail, tel ?

widzę że najwięcej mądrości ludowej mają Ci, co w stopce mają pusto.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie ciskaj się michał, polm ma sporo racji. Sam kiedyś nadużywałem skosów, przeszło mi. U Ciebie te skosy są jakieś mało zdecydowane i faktycznie nie wiadomo czy tak jest bo tak miało być czy się akurat pośliznąłeś na czymś.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

"nie umiem utrzymać prosto aparatu" - nie no....... kur..... nie będe się już odnosił do tego co pisze Polm.

Aparatu w życiu nie miał w ręku, w stopce pusto a pisze mi, co o moich zdjęciach myśli para młoda........ bezczelność.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    "nie umiem utrzymać prosto aparatu" - nie no....... kur..... nie będe się już odnosił do tego co pisze Polm.

Aparatu w życiu nie miał w ręku, w stopce pusto a pisze mi, co o moich zdjęciach myśli para młoda........ bezczelność.
    Coś mi się zdaje, że polm cię nosem wciąga pomimo pustej stopki. I to z butami i jabłkami, co je gubisz podczas reportażu.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Nie ciskaj się michał, polm ma sporo racji. Sam kiedyś nadużywałem skosów, przeszło mi. U Ciebie te skosy są jakieś mało zdecydowane i faktycznie nie wiadomo czy tak jest bo tak miało być czy się akurat pośliznąłeś na czymś.
    Ja się nie ciskam - jeśli piszesz że za dużo skosów - OK, masz do tego prawo, po to wrzucam tu foty.
    Jednak wyobraź sobie że ktoś Ci mówi "Pank, za dużo błyskasz na plenerach" - i co ? Co Ty na t o ? Blyskasz, bo chcesz błyskać i tyle.

Jednocześnie rozumiem że moje skosy mogą się nie podobać.

ALE jest jedno "ALE" - BEZCZELNOŚĆ - Jeśli ktoś mi pisze że ma wszechwiedzę o tym, co o moich fotach myśli para młoda (Polm) to tego tolerować nie zamierzam.....

Kropka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Coś mi się zdaje, że polm cię nosem wciąga pomimo pustej stopki. I to z butami i jabłkami, co je gubisz podczas reportażu.
    no tak........ nasz "Palikot CB" się wypowiedział.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 09-07-2010 o 16:43 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    "jakoś pstrykniemy, a potem jakoś poprawimy w PS" - CO TO MA BYĆ ????
    przeczytaj mojego poprzedniego posta, ja nie pstrykam "jakoś" tylko ŚWIADOMIE.

nie mów mi co myśli o fotach moja para młoda... chcesz do nich kontakt ? e-mail, tel ?

widzę że najwięcej mądrości ludowej mają Ci, co w stopce mają pusto.
    Napisałeś o wyciąganiu, czyli na etapie robienia zdjęcia nie zauważyłeś, że robisz zdjęcie prosto w źródło światła ?
    Nie chcę kontaktu, usiłuję przekonać Cię, że ten rynek jest mały, a chętnych na te niby łatwe pieniądze coraz więcej. Jeżeli będziesz ŚWIADOMIE robił zdjęcia tak jak teraz robisz to zabraknie dla Ciebie na nim miejsca. Ludzie nie kupią fotek faceta który nie umie prosto trzymać aparatu i który młodych traktuje jak sztafaż.
    Fajny ten przytyk o stopce. Mimo, że nie umiem smażyć smacznych schabowych to potrafię odróżniać smaczne, niesmaczne.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ludzie nie kupią fotek faceta który nie umie prosto trzymać aparatu i który młodych traktuje jak sztafaż.
    Kupią, kupią. Ludzie kupią prawie wszystko.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek67 Zobacz posta
    Nie podobało jej się, że jest za dużo fotek ukośnych, zniekształconych robionych ultra krótkimi ogniskowymi i o nieprawdziwych kolorach.
    Jak mi udowodnisz że istnieje coś takiego jak "prawdziwe kolory" stawiam skrzynkę browarów

Heh odnośnie fotek.. ja nic odkrywczego nie napiszę, za dużo skosów No i nie wiem o co kaman z gajerem młodego ... on był taki niebieski ?! U mnie też się zdarza, że czernie potrafią mieć zafarb niebieskawy ale nie do tego stopnia... chyba.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Napisałeś o wyciąganiu, czyli na etapie robienia zdjęcia nie zauważyłeś, że robisz zdjęcie prosto w źródło światła ?
    Nie chcę kontaktu, usiłuję przekonać Cię, że ten rynek jest mały, a chętnych na te niby łatwe pieniądze coraz więcej. Jeżeli będziesz ŚWIADOMIE robił zdjęcia tak jak teraz robisz to zabraknie dla Ciebie na nim miejsca. Ludzie nie kupią fotek faceta który nie umie prosto trzymać aparatu i który młodych traktuje jak sztafaż.
    Fajny ten przytyk o stopce. Mimo, że nie umiem smażyć smacznych schabowych to potrafię odróżniać smaczne, niesmaczne.
    Ludzie kupują zdecydowanie gorszy produkt niż to co pokazuje autor wątku... więc tu akurat słabo argumentujesz A jak młodym da się zbyt dużo wolnej ręki to obie strony źle na tym wychodzą.

Co do foty z wnoszenia przez próg... wybacz ale jak wyobrażasz sobie wyrównać takie różnice w ilości światła podczas repo?

Smaku schabowych ocenić nie umiesz. Umiesz jedynie wyrazić własna opinię o tym czy trafiają one w twoje odczucia smaku czy też nie. Obiektywnie ocenić nie umiesz ...
    Ostatnio edytowane przez xsardas ; 09-07-2010 o 16:54 Powód: Automerged Doublepost

Strona 29 z 40 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów