Możesz zamazać twarze i pokazać fotki. Wtedy będzie coś wiadomo.
Właśnie, co za problem walnąć czarny pasek na oczy czy nawet rozmyć blurem całą twarz... Jeśli chodzi tylko o prywatność to to załatwia sprawę. Przecież nikt tu na siłę nie będzie szukał znaków szczególnych na uchu czy czegoś tam innego. Jedna, dwie fotki byś wstawił i będziemy mieli kolejne 15 stron tego wątku! Zachęcam :-D
5D, stałki, zoomy
Najczęstszy problem (sama się z nim spotkałam) to kwestia braku wizji odnośnie zdjęć. Zgłaszają się do mnie osoby po zdjęcia ślubne, ale sami nie wiedzą czego chcą. Żeby uniknąć ich późniejszego wybrzydzania, proponuję im kilka różnych opcji (zarówno cenowo, jak i fotograficznie - niech sobie wybiorą). Ale to dlatego, że staram się być rzetelną osobą, gdyż wszelkie ewentualne niedomówienia rzutują potem na mnie. Ten facet nie jest po prostu profesjonalistą, nie umie robić zdjęć i nie umie się nawet dogadać w tak prostej sprawie jak ile zdjęć i w jaki sposób przygotowane. Na przyszłość rada (tzn mam nadzieję, że drugiego ślubu nie będzie) zawsze ustalajcie szczegóły wcześniej, no i zawsze przecież można spisać sobie choćby mini umowę.
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Wiesz co, ten Twój post (w świetle innych postów - np tego o tym "gdzie kupić lampę błyskową do aparatu") nosi znamiona wielkiego profesjonalizmu ("Zgłaszają się do mnie osoby po zdjęcia ślubne"). Chcesz doradzać innym? Ok, nie ma sprawy - ale może jednak odrobina umiaru?
Jakie było to przysłowie? że jaki (człowiek) płaci dwa razy?
To forum do kameralnych czy bardziej prywatnych raczej nie należy...
Widać w takim razie, że brakuje mu nie kultury ale doświadczenia i profesjonalizmu w tym co robi...
Nie dziwię się, też bym na to nie miał ochoty, a co więcej, takiej osoby bym osobiście nie zatrudnił...
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit