Strona 17 z 31 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 303

Wątek: Ogromny problem z fotografem ślubnym - pomóżcie

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shadowman25 Zobacz posta
    .Zdarza się ze kadr przechodzi dokładnie przez środek twarzy osoby z lewej strony fotografii, zaś z prawej strony jest sporo wolnej przestrzeni.
    Poczytaj jakoś książkę o kompozycji kadru.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Możesz zamazać twarze i pokazać fotki. Wtedy będzie coś wiadomo.

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Możesz zamazać twarze i pokazać fotki. Wtedy będzie coś wiadomo.
    Właśnie, co za problem walnąć czarny pasek na oczy czy nawet rozmyć blurem całą twarz... Jeśli chodzi tylko o prywatność to to załatwia sprawę. Przecież nikt tu na siłę nie będzie szukał znaków szczególnych na uchu czy czegoś tam innego. Jedna, dwie fotki byś wstawił i będziemy mieli kolejne 15 stron tego wątku! Zachęcam :-D
    5D, stałki, zoomy

Domyślnie

Najczęstszy problem (sama się z nim spotkałam) to kwestia braku wizji odnośnie zdjęć. Zgłaszają się do mnie osoby po zdjęcia ślubne, ale sami nie wiedzą czego chcą. Żeby uniknąć ich późniejszego wybrzydzania, proponuję im kilka różnych opcji (zarówno cenowo, jak i fotograficznie - niech sobie wybiorą). Ale to dlatego, że staram się być rzetelną osobą, gdyż wszelkie ewentualne niedomówienia rzutują potem na mnie. Ten facet nie jest po prostu profesjonalistą, nie umie robić zdjęć i nie umie się nawet dogadać w tak prostej sprawie jak ile zdjęć i w jaki sposób przygotowane. Na przyszłość rada (tzn mam nadzieję, że drugiego ślubu nie będzie ) zawsze ustalajcie szczegóły wcześniej, no i zawsze przecież można spisać sobie choćby mini umowę.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Zdjęć nie bardzo chcemy publikować na forum bo cenimy sobie swoją prywatność...
    Chwilunia, ale my nie chcemy oceniać Was, tylko dzieło fotografa.
    Ale jak to mówi przysłowie o baletnicy???

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez theda bara Zobacz posta
    Najczęstszy problem (sama się z nim spotkałam) to kwestia braku wizji odnośnie zdjęć. Zgłaszają się do mnie osoby po zdjęcia ślubne, ale sami nie wiedzą czego chcą. Żeby uniknąć ich późniejszego wybrzydzania, proponuję im kilka różnych opcji (zarówno cenowo, jak i fotograficznie - niech sobie wybiorą). Ale to dlatego, że staram się być rzetelną osobą, gdyż wszelkie ewentualne niedomówienia rzutują potem na mnie. Ten facet nie jest po prostu profesjonalistą, nie umie robić zdjęć i nie umie się nawet dogadać w tak prostej sprawie jak ile zdjęć i w jaki sposób przygotowane. Na przyszłość rada (tzn mam nadzieję, że drugiego ślubu nie będzie ) zawsze ustalajcie szczegóły wcześniej, no i zawsze przecież można spisać sobie choćby mini umowę.
    Wiesz co, ten Twój post (w świetle innych postów - np tego o tym "gdzie kupić lampę błyskową do aparatu") nosi znamiona wielkiego profesjonalizmu ("Zgłaszają się do mnie osoby po zdjęcia ślubne"). Chcesz doradzać innym? Ok, nie ma sprawy - ale może jednak odrobina umiaru?
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Jeśli chodzi o rozwiązanie problemu to postanowiliśmy jeszcze raz zrobić sesje w plenerze, zatrudniając fotografa który posiada duże doświadczenie, mimo że pojawią się dodatkowe koszty.
    Jakie było to przysłowie? że jaki (człowiek) płaci dwa razy?

Zdjęć nie bardzo chcemy publikować na forum bo cenimy sobie swoją prywatność
    To forum do kameralnych czy bardziej prywatnych raczej nie należy...

on osobiście przeprasza ale nie potrafi znaleźć rozwiązania problemu.
    Widać w takim razie, że brakuje mu nie kultury ale doświadczenia i profesjonalizmu w tym co robi...

Nie bardzo mamy ochotę na to by ktoś na nas naskakiwał a w czasie rozmowy przekrzykiwał.
    Nie dziwię się, też bym na to nie miał ochoty, a co więcej, takiej osoby bym osobiście nie zatrudnił...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Wiesz co, ten Twój post (w świetle innych postów - np tego o tym "gdzie kupić lampę błyskową do aparatu") nosi znamiona wielkiego profesjonalizmu ("Zgłaszają się do mnie osoby po zdjęcia ślubne"). Chcesz doradzać innym? Ok, nie ma sprawy - ale może jednak odrobina umiaru?
    Bo widzisz w ciągu 6 min, kolega dowiedział sie co robic na weselach, jaką lampę kupić , kupił ją, znalazł klientów i prawdopodobnie miał nawet kilku niezadowolonych. Superman
    Pogratulowac tylko.
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diplo Zobacz posta
    Bo widzisz w ciągu 6 min, kolega dowiedział sie co robic na weselach, jaką lampę kupić , kupił ją, znalazł klientów i prawdopodobnie miał nawet kilku niezadowolonych. Superman
    Pogratulowac tylko.
    Raczej superWoman ... bo to chyba kobiece wcielenie. No ale gdyby to faktycznie była miła, ładna, młoda Pani to przepraszam za dworowanie sobie . (gdyby nie zachodziły żadne z w/w a tylko Pani to też proszę o wybaczenie).
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Raczej superWoman ... bo to chyba kobiece wcielenie. No ale gdyby to faktycznie była miła, ładna, młoda Pani to przepraszam za dworowanie sobie . (gdyby nie zachodziły żadne z w/w a tylko Pani to też proszę o wybaczenie).
    Chyba tak
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Strona 17 z 31 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów