Strona 1 z 31 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 303

Wątek: Ogromny problem z fotografem ślubnym - pomóżcie

Coś już napisał
    Miasto
    Bździągwa Wielka

Domyślnie Ogromny problem z fotografem ślubnym - pomóżcie

Nie bardzo wiem w którym dziale opisac swój problem który jest dla mnie i mojej żony baardzo poważny. Mam nadzieje ze ktoś z Was pomoże mi poszukać włąsciwe rozwiązanie problemu.

Miesiac temu brałem ślub, mieliśmy zamówionego fotografa, pare dni temu odebraliśmy album 60 zdjęć + płyta dvd ze 150 zdjęciami ze, które pospiesznie zapłacilismy. Po wnikliwym ogladnieciu nie spełnia on naszych oczekiwać - inaczej mówiac jest bardziej niż kiepski.

Fotograf uparł sie ze na płycie da nam tylko 150 zdjęć które on wybierze (przed ślubem nie wspomniał ze osobą wybierającą będzie własnie on) Wybrane zdjęcia na płycie nie spełniają tez naszych oczekiwań. Chcielibyśmy mieć możliwość obejrzenia wszystkich i wybrac sami lecz nie zgadza sie na to. Proponowalismy ze dopłacimy i zeby dał nam 500 zdjęc któe zdrobił w tym dniu, tez sie nie zgadza bo przecież miało byc 150.

Umowa była zawarta ustnie. Czy moge to w jakis senowny sposób rozwiazac tak by miec mozliwosc wgladu w pozostałe zdjecia i ewentualnei wybrać zadowalejace nas fotografie. Chcielibysmy dostac w tej chwili dobre zdjecia w wersji cyfrowej, sami obrobić i zrobić nowy album który bedzei troche lepszy.

Pozdrawiam i licze na pomoc bo cos co miało być naszą pamiątką z tego jedynego dnia stało sie koszmarem na który nie mozemy patrzeć.
    Canon 50d, obiektyw 85 1/8

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A macie jakiś świadków na okoliczność zawarcia umowy bądź zapłaty?

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Skoro umowa była ustna to zapewnie fotograf nie był osobą profesjonalnie zajmującą się zdjęciami ślubnymi. Zapytam tylko ile za to zapłaciliście?

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Mi nasuwa się jeszcze jedno pytanie... Czy w ogóle widzieliście rezultaty jego pstrykania? Choćby podczas spotkania, na którym ustalaliście co i jak i za ile?

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Umowa ustna obowiązuje w myśl prawa, tylko ciężko ją udowodnić. Ale wydaje mi się, że jak pokażecie pisemko z Federacji Konsumentów to poskutkuje
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Dopiero zaczyna Awatar Drogis
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To, że fotograf nie chce oddać reszty zdjęć może niestety oznaczać, że ich poziom jest jeszcze niższy od przekazanej 60-tki (nieostre/niedoświetlone/zaszumione fotki), a jemu samemu po prostu wstyd je komukolwiek pokazać.

Ciekawe, czy jak sprzedam nerkę, starczy mi na eLkę?

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ciężko będzie Wam cokolwiek wskórać. W zasadzie bez umowy (pewnie też bez świadków), foty Wam dał, a co do jakości zawsze może powiedzieć ze taki ma styl i dobrze o tym wiedzieliście.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Na gebe takich rzeczy sie nie zalatwia i stad teraz masz problem. Pozostaje teraz polizac d... fotografowi i ladnie proszac wziac reszte zdjec. Klotnia raczej nic nie osiagniesz.
    Przy okazji - zdradzisz kwote i pokazesz ze 2 zdjecia albo portfolio tego goscia?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Drogis Zobacz posta
    To, że fotograf nie chce oddać reszty zdjęć może niestety oznaczać, że ich poziom jest jeszcze niższy od przekazanej 60-tki (nieostre/niedoświetlone/zaszumione fotki), a jemu samemu po prostu wstyd je komukolwiek pokazać.
    Pewnie masz racje

Ps. Twoja stpka mnie rozwalila
    "Ciekawe, czy jak sprzedam nerkę, starczy mi na eLkę?"
    Ostatnio edytowane przez roshuu ; 02-07-2010 o 23:15 Powód: Automerged Doublepost
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Dopiero zaczyna Awatar Drogis
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Ps. Twoja stpka mnie rozwalila
    "Ciekawe, czy jak sprzedam nerkę, starczy mi na eLkę?"
    Uzbierać na 135/2, założyć go pod starą piąteczkę, sprawdzić czy nie ma BF/FF i można umierać

Wracając do tematu, opisana sytuacja jest doskonałym przykładem, iż na pewnych rzeczach/usługach nie należy oszczędzać. Ja bym się starał porozmawiać z tym fotografem na spokojnie, jak dwoje rozsądnych ludzi. Niech poda swoje argumenty, czemu nie chce pokazać reszty zdjęć - może uda znaleźć się jakiś kompromis.

Na sądy to bym raczej nie liczył. Nie dość, że sporo z tym zachodu, to może jeszcze zeznać, że np. spłonęła mu jedna karta pamięci i materiał okazał się nie do odzyskania. Możliwy jest także wcześniej wspomniany scenariusz, tj. że pozostałe zdjęcia są po prostu fatalne, a tego już niestety żaden wyrok sądu nie zmieni.

Ciekawe, czy jak sprzedam nerkę, starczy mi na eLkę?

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Gościu może Wam dać dodatkowe zdjęcie tylko i wyłącznie z jego dobrej woli, nie musi nic więcej bo ze swojej części umowy (nawet jeśli była ustna) się przecież wywiązał...
    Uparł się na 150? Chyba się na to zgodziliście skoro pieniądze zostały przekazane...
    Wątpię, żeby poszedł na to, żeby oddać Wam dodatkowe 350 surowych plików, które to mielibyście sobie sami obrabiać...

A co do samego poziomu zdjęć... głupio wyszło ale nie pozostaje chyba nic innego jak powiedzieć "widziały gały co brały"...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Strona 1 z 31 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów