Strona 12 z 31 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 303

Wątek: Ogromny problem z fotografem ślubnym - pomóżcie

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    No jak klientowi sie nie spodoba to co?
    I tu jest cała śliskość. Nigdy nie wiadomo na jakiego klienta się trafi. Znajomi siedzący w tym kierunku kilku krotnie mi opowiedzieli jacy potrafią być klienci... masakra.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    No to chyba poniosło Cię z tym K800i i zdjęciami. Chyba inna liga graczy (nawet tych słabych) jest prezentowana przez lustra Canona niż telefon SE. Jak podobają Ci się fotki z telefonu to nie zawracaj sobie głowy aparatami fotograficznymi ... bo po co?
    Hmm czytając Twoje słowa to odnoszę wrażenie, że jakość fotografa determinuje kasa za jaką ma sprzęt
    Jak oglądam zdjęcia w necie to większość super fotek faktycznie jest robiona porządnym sprzętem, ale wcale nie zawsze tak jest.
    Czasem ludzie z tanich luster robią nieziemskie fotki,
    a czasem nawet z kompaktów.
    Pewnie, że nie każdy typ fotek da się zrobić tańszym sprzętem.
    Ale ja osobiście podziwiam ludzi co mają tak fajne pomysły i oko,
    że nawet kiepskim sprzętem potrafią zrobić zdjęcie zapadające w pamięć.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shadowman25 Zobacz posta
    Mamy swiadka przy ktorym byla dokonana zaplata.
    I co z tego?! Zapłaciliście a materiał dostaliście. Wazny jest świadek zawierania umowy.

Swoją drogą, dla mnie umowa jest zawsze na piśmie.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

@ shadowman25

Albo pokaż te kiepskie zdjęcia albo... no wiesz. :-) 12 stron wątku o niczym... no, no.... to się już tylko do hydeparku nadaje.

PS. Nie sprzęt robi zdjęcia a "inteligentna przystawka" i zupełnie nie ma sensu dyskutować czy coś było robione "komórką" czy 1Ds3. Każdym z tych aparatów można zrobić zdjęcie genialne i każdym można zrobić łokropnego gniota.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek67 Zobacz posta
    Hmm czytając Twoje słowa to odnoszę wrażenie, że jakość fotografa determinuje kasa za jaką ma sprzęt
    Jak oglądam zdjęcia w necie to większość super fotek faktycznie jest robiona porządnym sprzętem, ale wcale nie zawsze tak jest.
    Czasem ludzie z tanich luster robią nieziemskie fotki,
    a czasem nawet z kompaktów.
    Pewnie, że nie każdy typ fotek da się zrobić tańszym sprzętem.
    Ale ja osobiście podziwiam ludzi co mają tak fajne pomysły i oko,
    że nawet kiepskim sprzętem potrafią zrobić zdjęcie zapadające w pamięć.
    Błąd ... kasa nie definiuje jakości fotografa ale definiuje jego potencjalne możliwości w kreowaniu fotografii przy założeniu, że potrafi wykorzystać posiadany sprzęt i ma pomysły. Nieprawdaż?

Czy owo "Czasem ludzie z tanich luster robią nieziemskie fotki,
    a czasem nawet z kompaktów" odnosi się też do telefonu? Moim zdaniem nie ... możesz mieć odrębne zdanie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Błąd ... kasa nie definiuje jakości fotografa ale definiuje jego potencjalne możliwości w kreowaniu fotografii przy założeniu, że potrafi wykorzystać posiadany sprzęt i ma pomysły. Nieprawdaż?

Czy owo "Czasem ludzie z tanich luster robią nieziemskie fotki,
    a czasem nawet z kompaktów" odnosi się też do telefonu? Moim zdaniem nie ... możesz mieć odrębne zdanie.
    Telefon nie daje Ci "poszaleć" ... dobrze jak ma przycisk do robienia zdjęć .
    No ale zgadzam się, że "telefonem też można" .
    Ostatnio edytowane przez gervee ; 05-07-2010 o 17:56 Powód: Automerged Doublepost
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja wciąż czekam na odpowiedź o podstawę do stwierdzenia:

Cytat Zamieszczone przez shadowman25 Zobacz posta
    ...Po ich obejrzeniu wydaje mi sie ze zostawił sobie te lepsze a nam dał to co gorzej wyszło...
    Po kiego diabła miałby to robić? Jaki interes miałby fotograf (jaki by nie był) do w zostawianiu sobie "lepszych", a dawaniu zleceniodawcy "gorszych" zdjęć?
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Odczuwałbym większy komfort psychiczny pracując na ślubie i weselu z 1ds2 i jasną stałką niż 350d i kitem. Bardziej byłbym również spokojny na własnym ślubie jeśli fotograf dysponowałby sprzętem z możliwościami niż wyskoczył z amatorskim zestawem z najniższej półki. Po prostu jakoś bym mu nie ufał Rozumiem o co Wam Koledzy chodzi, sam kiedyś zrobiłem fotkę komórką dwóch głupich puszek piwa, a że miałem pomysł i wyszły niecodziennie i oryginalnie to szwagier miał ją na tapecie przez dobre pół roku...
    5D, stałki, zoomy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    @ shadowman25

Albo pokaż te kiepskie zdjęcia albo... no wiesz. :-) 12 stron wątku o niczym... no, no.... to się już tylko do hydeparku nadaje.
    chuba, że shadowman25 jest fotografem, którego męczy zrozpaczony klient :wink:

Domyślnie

Niestety ale dobre zdjęcia kosztują. Troche dziwie się że przy tak ważnej uroczystości nie przemyślałeś wszystkiego. Biorąc zupełnie obcego fotografa powinieneś brać pod uwage fakt że taki fotograf może pokazać ci swoje najlepsze zdjęcia a w rzeczywistości może być beznadziejny......Sam miałem ślub całkiem niedawno i fotografa za 600zł i mimo że widziałem jego zdjęcia które są na przyzwoitym poziomie to strasznie spodobały mi się album panoramiczny w którym było 140 zdjęć. Oprócz tego dostałem około 1 tys zdjęć na płytach do tego zażyczyłem sobie zdjęcia w Rawach. W albumie sa też domalowywane detale które w połączeniu ze zdjęciami dają super efekt. No ale do tego trzeba zdolności artystycznych. Długo się głowiłem co mam zrobić gdyż cała impreza kosztuje kupe kasy. Pomyślałem że ślub mam raz w życiu i niestety zbiedniałem ale myśle że warto mieć co oglądać za kilka lat.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

O jeszcze lepiej , 600 zł i 1000 zdjęć .... kto przebije ?

Ten zawód jest śliski wtedy kiedy ktoś komuś za dużo na obieca i ma o swoje zbyt wygórowane mniemanie.
    no comment...

Strona 12 z 31 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów