Pokaż wyniki od 41 do 50 z 123

Wątek: Zeiss Planar 50mm 1.4L?

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzych85 Zobacz posta
    Owszem cenowa różnica zdecydowana, jednak w pewnym sklepie fotograficznym usłyszałem, że 50mm 1,8 ma porównywalną optykę z 1,2L (co osobiście uważam za próbę wepchnięcia mi 1,8, gdyż wyższych modeli nie mieli). Dlatego pytam czy za różnicą cenową pomiędzy zeissem a canonem idzie również przepaść w jakości tych szkieł
    To ze szklo jest jasniejsze nie oznacza jego wyzszosci optycznej. To zalezy co dla Ciebie jest najwazniejsze. Jesli potrzebujesz ekstra 1.2 to jedna z opcji jest 1.2L albo np Yashica ML 55 1.2(fantastyczna opctycznie i wzglednie tania) lub Planar 55mm 1.2(ale cena kosmicza). Jesli natomiast chodzi o właściwości optyczne to są bardzo zblizone planar vs L z tym ze L bedzie lepsza z bliska a planar z wiekszych odleglosci. Natomiast jesli idzie o sam obrazek dla mnie zdecydowanie ciekawszy jest planar niz L.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zbiorcze porownanie 50tek masz tutaj:
    http://www.slrlensreview.com/web/ben...us-part-3.html

pamietaj ze Planary sa optycznie ustawione na najlepsze wlasciwosci w nieskonczonosci i dodatkowo z bliska pojawia sie dystorsja(wlasnie dlatego wypadaja nieco gorzej w testach niz w uzytku)
    Ostatnio edytowane przez karabud ; 03-07-2010 o 22:59 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów