Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 123

Wątek: Zeiss Planar 50mm 1.4L?

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ja się bawiłem

ale w wersji na contaxa ... sprzedalem bo znudziłem się manualnymi stałkami ... ale troszkę tęsknię

1,4 ostrzone

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i jeszcze ... zdjęcie sprzedażowe ..

1,4 mało ostrzone

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    oj przepraszam 800px nie mogę edytować
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 10-09-2010 o 22:45 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karabud Zobacz posta
    Jeszcze tylko dodam, ze nie polecam Planara 50/1.7 ...
    Chyba miałeś uszkodzoną sztukę. Miałem Planara 50/1.7 T* i było to najostrzejsze szkło jakie miałem w rękach, bagnet C/Y.

Domyślnie

Nie jedną a kilka, a nie polecam ze względu na to, że w niczym nie jest lepsza od 50/1.4 - ma gorszą budowę, mniej nasycone kolory, brzydszy bokeh(imho) i generalnie obrazek jest nieco inny i 50/1.4 duzo fajniejsza jest
    Porownywalem Planara 1,4 bezposrednio chyba z 5 innymi 50/1.4 i dla mnie to zdecydowanie najlepsze szklo sposrod reszty - jedynie ostrosciowo c50 1,4 i yashica 50/1.4 byly ciut lepsze z malych odleglosci na 1.4; ale obrazek fajniejszy z planara

Domyślnie

witam

sample poniżej mi się podobają
    http://photography-on-the.net/forum/...&postcount=140
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karabud Zobacz posta
    Oooooooo - to Twoje foty? Często trafiam na nie na flickrze. Podobają mi się, Duży szacun! Zeiss to Zeiss... ale jeszcze trzeba umieć go używać.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Również zwróciłem wcześniej uwagę na te zdjęcia na flickrze. Bardzo ładnie umiesz wyzyskac zalety tych szkieł. Gratuluję.

Domyślnie

Dzieki Panowie, jak dobrze pojdzie i bede mial troche zlotowek to za pare mieisiecy bede mial Planara 50 1.4 z af do Canona, af nieco wolniejszy niz usm ale ponoc celny bardzo

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Jak to planara 50/1.4 z AF???? Od kiedy one mają AF?!?!?!?
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Domyślnie

Sa takie co maja AF i mozna je przerobic tak zeby dzialaly z Canonem. Tylko to troche trwa i kosztujem jak zbiore $ i bede juz mial taki wynalazek przerobiony to dam znac

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

nie no... daj jakieś namiary na opis/linkki/etc.?!
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów