Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 135

Wątek: Czy za zabicie kameruna idzie sie do wiezienia?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Widać wystarczająco aby go nie było widać na zdjęciu. Zrób sobie próbę ma 1/30 i 1/125 i będziesz wiedział.
    Irytujesz mnie. Tak jak miliard innych osób, które są bardzo przekonane o słuszności swoich wywodów nie mając pojęcia o sprawach, które w nich poruszają. Zatem specjalnie dla ciebie :

Model :

Test :

(na tym najkrótszym czasie zrobiłem kilkanaście zdjęć, żeby mieć pewność, że nie było to przypadkiem, że wstrzeliłem się akurat w maksymalne wychylenie prądu zmiennego, czy jak to tam ładnie ująć. Wszystkie klatki były tak samo wyeksponowane. 15 razy pod rząd trafić się nie da)

Podesłać RAWy, czy wierzysz na słowo?

I proszę wszystkich o nie wypowiadanie się w kwestiach, co do których nie są przynajmniej w 95% pewni.

Chyba że nadal uważasz, że masz rację - to wtedy poproszę o podobny test z twojej strony.

Domyślnie

micles ma rację, żarnik halogenowy stygnie tak wolno, że na fotkach będzie to niewiele zauważalne, a poza tym autor wątku miął problem z halogenem na kamerze, a ten zasilany jest prądem stałym z akumulatora. Tak więc teoria o czasie naświetlania aby nie zarejestrować światła z halogenów legła w gruzach. pozdrawiam
    50D + 24-70 f2.8 L + 50 f1.8 + 580EX II
    www.gwojcik.pl

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A więc parafrazując temat wątku : czy za zabicie krokodyla idzie się do więzienia? ^^
    (żart, ironia, emotki : :-D:razz:)

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jednym słowem micles nie nadajesz się na fotografa ślubnego.:-D Dzisiaj nie mam czasu ale jutro zrobię tobie takie zdjęcia.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dzisiaj nie mam czasu ale jutro zrobię tobie takie zdjęcia.
    Ja też dzisiaj nie miałem czasu, a jednak zrobiłem. Ciężko wygospodarować 5 minut, co nie?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie mam przy sobie aparatu poza Nex-em Wieczorem koło 1 będę w domu i jak znajdę jakąś żarówkę to zrobię.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Dla wszystkich zdjęć ISO 100

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dla wszystkich zdjęć ISO 100
    tylko jest marna szansa żeby przy użyciu lampy takie coś osiągnąć w kościele gdzie kamerun wali 2x halogen 250-500W ?
    no comment...

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja chętnie zobaczę jakąś fotę planu ogólnego - coby te wszystkie jego sprżety oświetleniowe zobaczyc.

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dokładnie to sa halogenki 10-30W z zarnikiem 0.5cm a nie halogen 500W z żarnikiem 10x grubszym i 10x dłuższym on tak łatwo nie wygasa i ma spoooro wiekszą moc do przebicia błyskiem. a zrob to samo tylko dodaj ludzi i powiedz mi jak płasko i jakie cienie będą i jak blisko być trzeba co by 1/500 f11 walic. bo obawiam sie ze przy wiekszej dziurze załapiesz sporo zastanego z dopalających sie halogenów
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów