Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 135

Wątek: Czy za zabicie kameruna idzie sie do wiezienia?

Mieszany widok

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ksiądz był przyjezdny. Z dalekich krajów. Po polsku mówi ale słabo. Nasze "przepisy" są mu widać obce.
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A masz fotę ogólnego planu jak to wyglądało ?
    no comment...

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mam jedno takie pogladowe wycinek całości z szeroookiego kadru jeszcze z przed imprezy jak sie właśnie rozstawiał.

jedna ta z ciepłym światłem juz stoi po lewej a ta po prawej z zimnym trupim właśnie jest rozstawiana za kwiatami

tu w sumie kurde nie chodzi o marudzenie ze to przeszkadza czy tamto ale o pomysł na przyszłość jak sobie z czymś takim poradzić co by łatwiej sie pracowało a młodzi film mieli...
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 24-06-2010 o 10:21
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Skierowanych w stronę zgromadzenia. Może para młoda nie jest traktowana jako zgromadzenie. Może odbijał halogeny od czegoś

A co do żarówki :
    Zapytałem :
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Bez względu na przysłonę i iso? Myślisz, że halogeny tak szybko wygasają?
    Tym pytaniem chyba wyraźnie nakreśliłem, że interesuje mnie wygasanie żarnika i trafienie w okres wygaśnięcia żarnika krótkim czasem otwarcia migawki, a nie po prostu zmniejszenie ekspozycji o 3 1/3 EV i dowalenie lampą, bo to jest chyba oczywiste, że taki efekt uzyskamy i sam to zasugerowałem (przesadnie) na samym początku, a dokładniej tutaj :
    Tak, wiemy, można zawsze pierdyknąć lampą 1/1 na iso100 1/200 f/8.0 i halogenów prawie nie będzie.
    Mój test natomiast wykazał, że ekspozycja nie zmieni się z powodu skrócenia czasu przy jednoczesnym zwiększeniu czułości bądź przysłony (zachowania takiej samej wypadkowej ekspozycji).

Obaj mamy rację, jednakże to ty wprowadziłeś mnie w błąd o tym postem :
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Bez względu z jaką mocą byś nie pierdyknął byleby czas był krótszy niż przynajmniej 1/60sek to halogenów nie powinno być widać a dla świętego spokoju 1/125 by stykła.
    Z mojej strony chyba byłoby wszystko. Dziękuję, dobranoc.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No tylko że w kiblu to tak sobie można pstrykać zdjęcia , ale w kościele to nie przejdzie.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Tak samo działa w kiblu jak i kościele, studio czy gdziekolwiek indziej.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jasne ,i lampa z aparatu tak samo w gigantycznym kościele oświetlisz pomieszczenie wygaszając przy tym halogeny budowlane ? No życzę powodzenia.
    no comment...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wycięcie światła zastanego wiąże się z dużą potrzebą mocy światła błyskowego. Oświetlenie całego kościoła lampą błyskową przy jednoczesnym wycięciu światła z halogenów 500W jest jak dla mnie NIEwykonalne. Chyba że rozstawimy swoje lampy studyjne 1000ws+.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wycięcie światła zastanego wiąże się z dużą potrzebą mocy światła błyskowego. Oświetlenie całego kościoła lampą błyskową przy jednoczesnym wycięciu światła z halogenów 500W jest jak dla mnie NIEwykonalne. Chyba że rozstawimy swoje lampy studyjne 1000ws+.
    Oświetlenie pomieszczenia to jedno a wygaszenie halogenów to drugie. Oczywiście wygaszając halogeny wygaszasz żarowe oświetlenie kościoła. Ale w tym przypadku nie ma złotego środka i trzeba wybrać mniejsze zło. Jak chcesz mieć pięknie oświetlony kościół to wystarczy druga lampa systemowa umieszczona gdzieś w kącie i wyzwalana radiowo. Oczywiście można sobie pomóc jeszcze inaczej ale to też inna bajka.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sergiusz wreszcie wyjaśnił między wierszami czemu tak rzadko pisze o konkretach, a tak często używa magicznych sformułowań typu:
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Oczywiście można sobie pomóc jeszcze inaczej ale to też inna bajka.
    Bo tak naprawdę nie za wiele ma tych konkretów jak asów w rękawie i może się okazać, że nic specjalnego do przekazania nie ma. I potem trzeba jakoś ratować twarz i tłumaczyć, że chodziło o inny efekt, że o czymś innym była mowa.

Na dodatek kiedy Micles udowodnił, że ma rację (co z resztą było wiadome) to nawet nie przyznał się do błędu tylko wykręca kota ogonem.

Taki to jego sposób na popularność, udawać, że ma się magiczne rozwiązania na wszystkie problemy, choć na chłopski rozum wydaje się, że nie ma takich rozwiązań, ale mówić tylko ogólnikami, w żadnym wypadku nie podejmować konkretnej dyskusji. Wszystko to inna bajka. Czasem napisze coś o kompozycji, żeby podtrzymać mistyfikację.

No właśnie bajka, bajka dla małych dzieci.

Ale nawet mój post go ucieszy i podbije piłeczkę, bo nieważne jak się o nim mówi, ważne, że się jednak mówi...
    Dlatego ze spokojem wracam do niewzruszonego pomijania jego wypowiedzi.

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów