Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Używany lub nowy do ok 1000zł

Początki nałogu

Domyślnie

Mam 450D i nie polecam, zbyt plastikowy, taki sobie AF, jak dla mnie także za lekki i za mały. Ja bym brał 20D/30D. Sam wielokrotnie myślałem o przejściu z 450D na 30D.
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Coś już napisał

Domyślnie

dokup grip. Ew. potrzymaj przez chwile 1000d to dopiero zrozumiesz co to male i plastikowe

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Mam 450D i nie polecam, zbyt plastikowy, taki sobie AF, jak dla mnie także za lekki i za mały. Ja bym brał 20D/30D. Sam wielokrotnie myślałem o przejściu z 450D na 30D.
    Hmmmm ...... jeśli chodzi o AF to bym polemizował z Tobą - zmień może szkło a będziesz zadowolony z niego ........ osobiście polecam wybierać w tych z USM (micro pomiń)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Znajac takie watki i skonczy sie jak zwykle na 5D i eLkach do portretow ......
    Sądzę, że mogą się znaleźć i tacy z propozycją 50D - o E-lkach już nie wspomnę :wink:
    Cytat Zamieszczone przez crasy Zobacz posta
    dokup grip. Ew. potrzymaj przez chwile 1000d to dopiero zrozumiesz co to male i plastikowe
    Jak będziesz kupować grip, to koniecznie wybierz Deltę - wtedy poznasz co to jest plastik fantastik ;-)
    websterek a tak na poważnie, to około połowę postów w tym wątku (i nie tylko) traktuj jako niezbyt poważne rady i sugestie
    websterek a tak na poważnie, to około połowę postów w tym wątku (i nie tylko) traktuj jako niezbyt poważne rady i sugestie
    Hazan gamoniu .....popracuj w końcu nad edycją postów
    ..... w końcu końcu każdemu z nas może się np "ciąć" internet ....
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 11-06-2010 o 00:35 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu

Domyślnie

Posiadam 450D z oryginalnym gripem i niestety nadal uważam, że jest to plastik. Nie chodzi mi może o to, że skrzypi czy jest jakiś wyjątkowo delikatny. Po prostu z czasem zaczyna się on "świecić" od użytkowania, tracąc jakąkolwiek fakturę oraz stając się podatnym na wyślizgiwanie z ręki. U mnie tak ma się sytuacja po 15 tysiącach. 1000D miałem w rękach razem z gripem Deltry - masakra
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tormentor Zobacz posta
    Juz nie mowie o tym, ze mozna przeciez trafic na nowe body, ktore zle ostrzy (FF/BF), a sprawdzona uzywke ocenisz po samplach...
    Od tego jest właśnie gwarancja w nowym sprzęcie.

No do 1000 zl to tylko szalec
    Dlatego pisze najdroższe na co cię stać. Jak kupowałem mój pierwszy DSLR planowałem wydać ok $300. Jednak po przejrzeniu i porównaniu wszystkich parametrów w końcu zdecydowałem się na zakup 30D i mimo że było poza moim budżetem, nie żałowałem zakupu.

Awatar websterek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Hmm, a takie pytanie z nieco innego podejścia, gdyby zignorować mój limit pieniężny, jaki Canon byłby najlepszym wyborem w stosunku cena/jakość?
    "Ważniejszy od samego dzieła jest efekt, jaki ono wywołuje. Sztuka może umrzeć, obraz może ulec zniszczeniu. Istotne jest ziarno, które zostało zasiane." - Joan Miró

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez websterek Zobacz posta
    Hmm, a takie pytanie z nieco innego podejścia, gdyby zignorować mój limit pieniężny, jaki Canon byłby najlepszym wyborem w stosunku cena/jakość?
    Dalej 20D lub FF 5D.

Uzależniony

Domyślnie

Z nowych, wydaje mi się, że Rebel T2i. Jednak u mnie by odpadł za ergonomie. Pierwszy model który pod względem ergonomii nie odbiega profesjonalnym egzemplarzom to 50D i jest nie wiele droższy od T2i.
    Z używek tak samo.Rozejrzałbym się za 30D albo 40D

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

...gdyby patrzyl przez wizjer, a nie przez dziurke od klucza jak w 1000D/xxxD...
    Bez przesady z tą "dziurką od klucza". Co prawda wizjer serii x0D jest większy a przez to jaśniejszy a niżeli wizjer serii xx0D, jednakże przepaści nie ma. Dodatkowo wizjery obydwu serii posiadają praktycznie takie samo pokrycie kadru wynoszące ok. 95%.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Bez przesady z tą "dziurką od klucza". Co prawda wizjer serii x0D jest większy a przez to jaśniejszy a niżeli wizjer serii xx0D, jednakże przepaści nie ma. Dodatkowo wizjery obydwu serii posiadają praktycznie takie samo pokrycie kadru wynoszące ok. 95%.
    Tu nie chodzi o pokrycie kadru czy o "WIELKĄ" różnicę,
    ale o odczuwalny efekt "tunelowy", wywołany przez zastosowanie
    pryzmatycznego układu zwierciadlanego (czyli po prostu najzwyklejszych lusterek),
    w miejsce pryzmatu pentagonalnego.

Pozdrówka!
    W takiej sytuacji nie zadawałbyś tu takich pytań
    Do portretów i bardziej "ambitnych"... jakaś puszka FF i odpowiednie szkiełka!

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 14-06-2010 o 22:30 Powód: Automerged Doublepost
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów