Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Używany lub nowy do ok 1000zł

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Radzil bym 20D taki do 50 tys. klapniec. To jest bardzo starannie wykonany aparat pochodzi jeszcze drugie tyle. Matryca bardzo podobna do tej z nowej 5-tki.(no tylko mala)

Uzależniony

Domyślnie

Co tu się szczypać.Szkło masz to weź co najlepsza dostępna nówkę. Używki to nigdy nie wiadomo. Mnie 30D do tej pory służy. Niektórzy nie rozstali się z 20D a nawet 10D. Ale nówka to nówka. Jak z autem. Używka ładnie wygląda, a po miesiącu okazuje się ze była bita. Wiec jeszcze raz. Zajrzyj na dobra stronę ze sprzętem i kup najdroższe na co cie stać.

Awatar websterek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jako że zakres używanych jest spory to na razie chciałem się skuić na nowym, a takim jedynym jest 1000D. Jest on dobrym wyborem?
    "Ważniejszy od samego dzieła jest efekt, jaki ono wywołuje. Sztuka może umrzeć, obraz może ulec zniszczeniu. Istotne jest ziarno, które zostało zasiane." - Joan Miró

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez websterek Zobacz posta
    Jako że zakres używanych jest spory to na razie chciałem się skuić na nowym, a takim jedynym jest 1000D. Jest on dobrym wyborem?
    Slyszalem, ze poza srednim AF moze byc.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Przeżyłam na tym forum zmasowane oblężenie gdy gdzieś wypowiedziałam się negatywnie na temat 1000d (osobiście nie mam z nim kontaktu, pogląd był na podstawie zdjęć znajomych), więc wnioskuję, że daje radę ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Wg mnie spokojnie 1000D spełni Twoje oczekiwania. Jeśli czegoś Ci będzie brakowało w puszce to spokojnie, możesz ją za jakiś czas zmienić. Choć tak jak mówię... sprosta Twoim zadaniom.

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Co tu się szczypać.Szkło masz to weź co najlepsza dostępna nówkę. Używki to nigdy nie wiadomo..
    W takim zakresie cenowym?! Pewnie, po co lepiej, gdy mozna drozej i gorzej
    Autor watku zamierza focic ambitniej (przynajmniej tak pisze), wiec moze fajnie by bylo, gdyby patrzyl przez wizjer, a nie przez dziurke od klucza jak w 1000D/xxxD...
    Juz nie mowie o tym, ze mozna przeciez trafic na nowe body, ktore zle ostrzy (FF/BF), a sprawdzona uzywke ocenisz po samplach...

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Zajrzyj na dobra stronę ze sprzętem i kup najdroższe na co cie stać.
    No do 1000 zl to tylko szalec
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Domyślnie

Popieram poprzedników- w okolicach 1000 zł miałbym taki ranking:
    -450D- bo najnowszy i dobry, łatwo trafić niezajechany egzemplarz
    -20D- bo jest z półki wyżej (więcej funkcji wyprowadzonych na korpus, lepszy wizjer, niskie szumy, tani, ale stary)
    -400D- bo dobry (mam i sobie chwalę, łatwy i szybki w obsłudze)
    -350D- niezły i tani (słabszy autofokus, ciut gorsza od 400 ergonomia, ale zdjęcia tak samo dobre
    30D będzie pewnie trochę droższy i trzeba mocno wybierać/przebierać i nabrać zaufania do sprzedającego i deklarowanego przebiegu.
    10D też dobry, bardzo solidny (mam staruszka), ale zaczyna szumieć od 800 ISO. Za to tani, migawki w 10D niestety nie były tak trwałe jak w późniejszych modelach z tej półki.

Domyślnie

20D ergonomia i xxD a nie xxxD zawsze krok dalej w tej cenie dostaniesz z kitem 18-55. polecam ebay.de / co.uk / com - można wyrwać niezajechane sztuki :-D

Coś już napisał

Domyślnie

Jesli juz sklaniasz sie ku 1000d wystarczy isc do sklepu i wziac go do reki, a nastepnie potrzymac sobie 450d - wybor bedzie prosty
    Tak jak koledzy mowia uzywane 450d mozna kupic w idealnym stanie z bardzo malym przebiegiem. Akurat jest plusem fakt, ze przebieg ten mozna sprawdzic samemu i nie trzeba ryzykowac, ze kupi sie 20/30d z 70-80tys klapniec, gdzie deklarowane bylo o wiele mniej.
    Moim zdaniem - 450d, po pewnym czasie grip dla lepszej ergonomii i tyle. Nastepnym modelem moze byc np 50d albo wogole 5d

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów