Strona 47 z 65 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

i tak pewnie tej dotacji nie dostanie

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tylko Zobacz posta
    nie wiem czy zaczynam od dobrej strony:-? ale myślę, że jeśli się nie sprawdzę to po roku mogę zawiesić działalność i zatrzymać sprzęt z pieniędzy z dotacji
    Rozpisałam się.... sorry
    pozdrawiam
    Zaczynasz od bardzo złej strony. Umiejętność zabawy w fotoszopie nie robi z Ciebie fotografa. Pomijając opłacalność takiego przedsięwzięcia, bo nie zarobisz tyle żeby utrzymać firmę, żeby brać za coś pieniądze wypadało by umieć to robić.
    W sumie to mnie cieszy wysyp "fotografów z dotacji", dzięki nim młodzi lepiej rozumieją że za dobre zdjęcia trzeba dobrze zapłacić.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu

Domyślnie

A ja sobie myślę, że zakup sprzętu za pieniądze z dotacji może nie jest złym rozwiązaniem i raczej nie przekłada się na pozyskanie rynku. Chyba większość klientów pochodzi z jakiegoś polecenia i jeśli ktoś skusi się na "świeżaka na rynku" to zdjęcia zadecydują o tym czy będzie mieć kolejnych klientów czy też raczej przylepi mu się etykietka "do niego nie chodź".

Domyślnie

W moim UP konieczne było przedstawienie przygotowania /doświadczenia, chociażby w postaci screenu strony internetowej, zdjęć w załącznikach, referencji, wstępnych umów z przyszłymi klientami,... Firmę też trzeba z czegoś utrzymać (pokazać klientowi przykładowe materiały i przekonać go do skorzystania z usługi), żeby nie oddawać dotacji z odsetkami, więc radzę się pospieszyć z łapaniem doświadczenia, a na pieniądze przyjdzie czas.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jkl8 Zobacz posta
    A ja sobie myślę, że zakup sprzętu za pieniądze z dotacji może nie jest złym rozwiązaniem i raczej nie przekłada się na pozyskanie rynku. Chyba większość klientów pochodzi z jakiegoś polecenia i jeśli ktoś skusi się na "świeżaka na rynku" to zdjęcia zadecydują o tym czy będzie mieć kolejnych klientów czy też raczej przylepi mu się etykietka "do niego nie chodź".
    Oczywiście że nie jest złe , ja brałem dotacje. Ale rok temu umiałem coś więcej niż tylko obrabianie zdjęć w PS.

Nie zaczyna się od **** strony...
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tylko Zobacz posta
    Wiesz na naukę nigdy nie jest za późno a pieniążki w UP mogą się skończyć:razz::razz::razz:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

hmmm.... to sprzęt troszkę kosztowny
    a coś tańszego? chciałam do tego jakieś obiektywy dokupić.. dotacji mi nie starczy:-P
    To jest myślenie. Widać po to są takie wymagania od strony UP, żeby takie podania o dotacje nie przechodziły.
    A gdybyś musiała wziąć kredyt w banku lub kupić sprzęt za własną kasę to zdecydowałaś byś się na foto ślubne?
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Coś już napisał Awatar droog
    Miasto
    kraków

Domyślnie

wg mnie fotografie ślubną najlepiej zacząć od dobrej domeny internetowej

VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV
    WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl

Domyślnie

Reklama dźwignią handlu, powoli można się rozwijać jednakże poczta pantoflowa jest b. ważna, na dotacje zawsze przyjdzie czas, w początkowej fazie należy sporo inwestować w sprzęt, dopiero później w reklamę i stronę internetową. No chyba że mamy spory kapitał i możemy pozwolić sobie na dodatkowe szkolenia - warsztaty - u tych niby najlepszych ...
    Canon FF i słoików kilka

Domyślnie

Zastanawia mnie inna sprawa - mnóstwo ludzi pisze na forum posty: co kupić i podaje 5DII + szkła za pełną kwote dotacji. Podejście niezłe - bo za rok zawsze będzie można opchnąć żelastwo warte 18tys za jakieś 75% wartości. Sprzet foto nie traci dużo na wartości (chyba, ze body stanieje)
    a ilu ludków pisało o PS ? to teraz też jest cos kolo 4k chyba ?
    Jeśli myślą powaznie to chyba nie zamierzają pracowac na piracie ?

Najpierw kurs w kurii, zeby ksiądz nie wyrzucił
    robimy zdjęcia najpierw znajomym, przyjaciołom, dokupujemy sobie sprzęt, poprawiamy warsztat.
    robimy coraz lepsze zdjęcia liczymy na marketing szeptany i rownolegle wybieramy najlepsze zdjęcia stronę www.
    Moja żona mowi że jesli nie może znaleść czegoś w google w ciągu minuty to znaczy, ze to coś nie istnieje

z klientami będzie efekt śnieznej kuli
    Marketing też kosztuje. rientuje sie ktoś wogóle jakie sa koszty wypozycjonowania strony www ?
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Domyślnie

Klient wybiera fotografa mającego "5DII + szkła za pełną kwote dotacji" i wypasioną www, a potem dziwi się, że magia pełnej klatki i sprzętu za grubą kasę nie uratowała fotek z jego ślubu.
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Strona 47 z 65 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów