Strona 49 z 65 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Mi się udało, zeszłoroczny sezon był moim pierwszym, w tym roku zrezygnowałem z etatu i jak na razie do października jeden weekend mam wolny i 2 śluby w środku tygodnia do tego. Znaczy się, ceny mam za niskie. Ale miałem z czego zainwestować w porządny sprzęt.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    ze znajomi nie chca bo wola pro to poprostu zle ci sie raz trafilo i wyjezdzasz z teoriami ze sie nie da.
    Mylisz pojęcia...
    Ja nie żyje i nie zamierzam żyć z fotografii - mam inne zajęcia i nie narzekam Kilka razy zrobiliśmy z szanowna małżonką różne uroczystości - po kosztach benzyny ale to było dla przyjaciół lub z ich osobistego polecenia.

chociazby dlatego, ze my najnormalniej nie mamy czasu na późniejsza obróbkę tych zdjęć ... W tamtym, opisywanym przypadku chciałem znajomych ich namówić na zmianę fotografa i w moim mniemaniu uratowac ich pamiątkę, ale cóż, nie udało się. Odtąd nawet nic nie sugeruję.

Podając "mój przykład" chodziło mi wyłącznie o to, ze mloda para czasami nie będzie chciała zaufac komuś kto nie ma firmy. Taka osoba i w ich mniemaniu nie ma doświadczenia :eek: Ludzie robią się coraz bardziej świadomi, czytają fora przedślubne i najnormalniej na świecie się boją. (i nie dziwię im się) W takiej sytuacji ktoś bez żadnego dorobku - będzie miał problem z pokazaniem się się. Ludzie teraz "na dzien dobry" żadaja portfolio i IMHO aby zaistniec nalezy zacząc od niego.

skoro to takie proste jak niektórzy piszą to dlaczego na forum w kategorii Inne co jakiś czas są posty: Pomogę przy ślubie - warszawa, POMOGĘ jako drugi fotograf na ślubie - Warszawa itp... ?

Z mojej strony EOT.
    Jak już wspomniałem - nigdy nie zarabiałem (przysłowiowej butelki wódki weselnej nie liczę), nie zarabiam, i w czasie najbliższych 2 lat nie planuję zarabiac jako fotograf więc ja się nie znam.
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Bo chcą koniecznie foto ślubne robić, a że nie umieją to chcą gdzieś kogoś podpatrzeć i wycyckac byle jakie fotki do PF

Zablokowany

Domyślnie

A kto sie orientuje gdzie najlepiej zainwestowac pieniadze w reklame fotografii slubnej ? Rozumiem ze pozniej to wszytsko dziala z polecenia ale start moze byc latwiejszy inwestujac e reklame. Czy ktos zna jakies powazniejesze polskie czasopisma lub potrtale o tematyce slubnej? Bardzo prosze o podpowiedzi!

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

mysle ze warto to zlecic osobom, ktore się tym zajmuja na codzien
    tak samo jak lepiej zaplacic za zdjecia niż ślub TFP miec

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    A kto sie orientuje gdzie najlepiej zainwestowac pieniadze w reklame fotografii slubnej ? Rozumiem ze pozniej to wszytsko dziala z polecenia ale start moze byc latwiejszy inwestujac e reklame. Czy ktos zna jakies powazniejesze polskie czasopisma lub potrtale o tematyce slubnej? Bardzo prosze o podpowiedzi!
    Dobra strona, adwords w google. Potem samo sie bedzie pewnie napedzac.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

wpisz sobie w google np "fotograf na ślub XXX" - xxx twoje miasto - czy podobną frazę i zamieść tam gdzie pozycja strony jest wysoko plus ma dobre statystyki

m.in to można zrobić
    no comment...

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Adwords nie jest dobrym pomysłem na początek, chyba że masz doświadczenie z budowaniem kampanii adwords. Ja zrobiłem sobie kampanię adwords na początek, ale w innym celu... no i miałem kupon na 300 zł do wykorzystania

To co sugeruje MM-architekci jest dobrą taktyką, ale promocja strony (a nawet siebie jako fotografa) to działanie na kilku frontach. Najpierw trzeba pracować nad dorobkiem za wszelką cenę... nawet za darmo
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Zablokowany

Domyślnie

Dorobek juz mam, przenosze bizness zza oceanu.. Zanim jednak to zrobie chcialbym zorganizowac wielomiesieczna kampabue reklamowa w czasopismach czy stronach internetowych o tematuce slubnej. Co sie liczy na polskim runku, jakie media?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

wielomiesieczna kampabue reklamowa w czasopismach
    omg

ale po co ? na co ? to ci da nie wiele , nie ma sensu i szkoda kasy

jeśli masz kasę weź kogoś do pozycjonowania , wpisy w katalogi i czekaj generalnie
    no comment...

Strona 49 z 65 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów