Strona 27 z 67 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Domyślnie

dzis nie mam przy sobie kabelka PC-PC i pytanie do userow 580EXII i pixelow:
    czy przez polaczenie lampy tej z pixelem przez PC-PC przesylane sa wszystkie info?
    E-TTL i HSS?
    bo mysle nad lepszym-stabilniejszym mocowaniem zestawu (lampa+odbiornik) na stojakach...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tylko OC-E3 i zamienniki. PC-PC ma 2 żyły - dość ciężko przesłać nim dane

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

E-TTL wymaga 6 złącz. PC-sync kable są tylko 2, więc nie może współpracować z E-TTL.

Oczywiście, Rycerze do E-TTL poprzez emulację 6-drutu komunikacji radiowej.

Kupując Knights pozbyć się kabli!

E-TTL requires 6 connectors. PC-sync cables have only 2, so cannot work with E-TTL.

Of course, the Knights do E-TTL by emulating the 6-wire communication by radio.

You buy Knights to get rid of cables!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

Janki - Dziękujemy za wniosek. Oto kilka myśli na to, co mówisz (Przepraszam, jeśli Google Translate wprowadza w błąd mnie).

Dave Hobby zrobił wiele dla fotografowania z lampą błyskową, szczególnie w przypadku obrazów papieru gazetowego. Ale są też inne prowadzące fotografów flash jak Zack Arias, Syl Arena, i Tri-Coast. Każdy z nich działa w określonych dziedzinach, przy użyciu własnego zestawu technik i stylów. Na początku chciałbym się na początku Neil van Niekerk - proste flash jakości produkcji sztuki fotografii ślubnej. Większość z nich przeszła od ręcznego pomiaru do korzystania z cyfrowego aparatu narzędzi.

Pixel Knights świetnie nadają się do bardzo krótkich czasów ekspozycji. Działają dokładnie tak samo w 1/30thS lub 8S. Jest to, że fotograf i kontroli migawki aparatu (w tym kilka niestandardowych funkcji w trybie Av).

Prowadzenie kamery i Knight TX Controller żyje nawet wtedy, gdy jest wyłączony TX jest to żadna usterka. I wystąpić do Pixel na ten temat. Ale można go wyłączyć i lewo zamontowany w aparacie, za pomocą aparatu Flash menu sterowania.

Jest "mantra" o TTL - "to jest nieprzewidywalne, niespójne". Przypomina mi 1980 - Apple Mac w porównaniu z Microsoft DOS, lub zaledwie 8 lat temu - w porównaniu do aparatów cyfrowych filmów. Teraz - E-TTL. Mam mały problem z odtwarzalności.

Dowiedz się, jak go używać! ETTL są procedury matematyczne - tego samego wejścia zapewnia taki sam efekt. Tak, dostawanie ten sam wkład jest trudne i wymaga od umiejętności fotografa. Faktem jest, że wielu znanych fotografów oświetlenie używać ETTL do wielkich korzyści handlowych. To po prostu (duże) narzędzie w naszym polu narzędzi.

Znalazłem Pixel Knights być Wspaniałe zdjęcia Strobist typu, w tym w sytuacjach wymagających prostego uruchamiania.

Janki – Thanks for your conclusion. Here are a few thoughts on what you say (apologies if Google Translate misleads me).

Dave Hobby has done a great deal for flash photography, especially for newsprint images. But there are other leading flash photographers like Zack Arias, Syl Arena, and Tri-Coast. They each work in specific areas, using their own set of techniques and styles. On top I would place at the top Neil van Niekerk – simple flash producing art quality wedding photographs. Most have moved on from manual metering to using the digital camera’s tools.

The Pixel Knights are great for ultra-short exposure times. They work exactly the same at 1/30thS or 8S. It is the photographer and camera that controls shutter (including some custom functions for Av mode).

Keeping the camera and Knight TX Controller alive even when the TX is turned off is a defect. I have complained to Pixel about this. But, it can be switched off and left mounted on the camera, by using the camera’s Flash Control menu.

There is a “mantra” about TTL – “it is unpredictable, inconsistent”. It reminds me of the 1980s – Apple Mac versus Microsoft DOS, or just 8 years ago – digital cameras versus film. Now – it is E-TTL. I have little trouble with reproducibility.

Learn how to use it! The ETTL routines are mathematical – the same input provides the same output. Yes, getting the same input is difficult, and demands skill from the photographer. The fact is that many well-known lighting photographers use ETTL to great commercial benefit. It is simply a (major) tool in our box of tools.

I have found the Pixel Knights to be great for Strobist-type shots, including situations requiring simple triggering.

Domyślnie

SeedyBee. Oczywiscie masz racje. Przenoszenie ETTL ma sens w przypadku szybkich zdjęć - wesele, reportaż, impreza...

Gdyby to była dobra konstrukcja, bez wad to pewnie bym w to zainwestował.

W moim przypadku, kiedy wykonuje zdjęcia ustawiane, scenografia itd, nie maja najmniejszego sensu, zwłaszcza kiedy mają tyle wad i problemów.

Zawsze i tak musze podejsć i przestawić lampę, zmienić kąt, i czy dokonam ustawień na niej czy w aparacie nie robi mi różnicy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

Janki - Myślę, że zgadzamy się! Każda sytuacja ma swoje własne wymagania.

Dziękujemy za uwagi.

Janki - I think that we agree! Each situation has its own requirements.

Thanks for your thoughts.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeedyBee Zobacz posta
    Janki - Myślę, że zgadzamy się! Każda sytuacja ma swoje własne wymagania.
    Dziękujemy za uwagi.
    Janki - I think that we agree! Each situation has its own requirements.
    Thanks for your thoughts.
    ok, a co z krótkimi czasami? Nie używacie?
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janki Zobacz posta
    Znam, znam, dzięki. Zasugerowałem się bardziej mobilnymi rozwiązaniami, a Wy bardziej o rozwiązaniach studyjnych.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Mnie też to interesuje. Jak zestaw sprawuje się w plenerze? Krótkie czasy itd. Jakby ktoś mógł zrelacjonować to będę wdzięczny.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Strona 27 z 67 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów