Strona 28 z 67 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

dokladnie niby duzo napisane i pewnie wszystko jest zrozumiale dla posiadaczy ale ja po przebiciu przez topik mam metlik niby wiem ze dziala niby wiem ze ma wady ale na ile one przeszkadza w codziennym uzywaniu? Np. dla mnie wazne jest hs, i duza skutecznosc odpalania z odleglosci max 20m. lampki sobie w manualu poustawiam tylko czy jak lampa z wyzwalaczem bedzie schowana za softem to to zadziala? ehhhhhh jeszcze raz przeczytam watek to moze cos sie wyjasni.

pozdrawiam

Domyślnie

to prosto. Jeśli masz lampki które pracują w HSS-ie to będzie działać na 100%, i bez żadnych przypadkowych nie-odpaleń. Mi działają na lampach canona i na lampach ELFO z 5DMKII bez problemu. Jeśli masz więcej pytań to napisz jakie body i jakie lampy.
    pozdr.
    gg: 6096145

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    ok, a co z krótkimi czasami? Nie używacie?
    Szybka synchronizacja działa płynnie nad x-sync prędkości do 1/8000th drugie, jeśli flash jest w stanie ETTL.

Inne światła mogą być używane w "hypersync" tryb, gdzie jest zwolniony zanim migawki jest otwarty, i używa długość czasu nagrywania na światło przedmiotu. Studio światła lepiej niż Speedlite w tym trybie. Maksymalny czas nagrywania Speedlite jest 1/830th sekundę. Studio światła na lub w pobliżu pełnej mocy palą się znacznie dłużej.

High speed synchronization works smoothly above the x-sync speed up to 1/8000th second, if the flash is ETTL capable.

Other lamps can be used in "hypersync" mode, where it is fired before the shutter is open, and uses the length of the burn time to light the subject. Studio lights work better than Speedlites in this mode. Maximum burn time of a Speedlite is 1/830th second. Studio lights at or near full power burn for much longer.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maggot Zobacz posta
    dokladnie niby duzo napisane i pewnie wszystko jest zrozumiale dla posiadaczy ale ja po przebiciu przez topik mam metlik niby wiem ze dziala niby wiem ze ma wady ale na ile one przeszkadza w codziennym uzywaniu? Np. dla mnie wazne jest hs, i duza skutecznosc odpalania z odleglosci max 20m. lampki sobie w manualu poustawiam tylko czy jak lampa z wyzwalaczem bedzie schowana za softem to to zadziala? ehhhhhh jeszcze raz przeczytam watek to moze cos sie wyjasni.

pozdrawiam
    Wszystko działa nawet z softem i to u mnie spokojnie na 50m.Ostatnia MOJA PRACA W PLENERZE POKAZALA MI ZE SPOKOJNIE KOMUNIKACJA BYLA NA PONAD 80M. Ja osobiście bym nie narzekał. Za te pieniądze to jest na prawdę godne urzadzonko:-)
    1d mkIIN, 40D,17-40 L ,70-200 L IS , 50-1,4, 580EXII,Pix.I RESZTE RUPIECI

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak z lampami studyjnymi ?

Z CYK-ami działają na krótkich czasach ale np. Bowensów nie chcą wyzwolić.
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nikt ich ze studyjniakami nie używa ? ;
    no comment...

Domyślnie

ja używam z lampami ELFO, i z 5D II działa HSS a z 40d tylko do 1/400 s.
    Ciekawostka jest to, że lampy maja w opisie czas błysku 1/800 s. a z 5D daje się używać nawet z 1/8000 s
    gg: 6096145

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bo przy 1/8000 korzystasz z wycinku błysku lampy. Jeżeli lampy mają czas błysku 1/800, to przy 1/800 na aparacie korzystasz ze 100% ich mocy. Przy skracaniu czasu rejestrujesz coraz mniej światła błyskowego.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Bo przy 1/8000 korzystasz z wycinku błysku lampy. Jeżeli lampy mają czas błysku 1/800, to przy 1/800 na aparacie korzystasz ze 100% ich mocy. Przy skracaniu czasu rejestrujesz coraz mniej światła błyskowego.
    raczej to tak nie działa przy migawce szczelinowej, przy niej aby cały kadr był naswietlony w miare rowno blysk lampy MUSI byc dluzszy niz czas synchronizacji, przeciez czy to przy czasie 1/250s czy 1/8000s to matryca (jakas jej czesc) odslonieta jest prawie tyle samo czasu,

a specyfikacje lamp studyjnych jesli chodzi o czas blysku czesto sa mocno naciagane
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Też zależy jaki czas podają, czy t.5, czy t.1 czy może jeszcze inny...

Strona 28 z 67 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów