Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Można je gdzieś zobaczyć? Wydaje mi sie, że widziałem w tym wątku, ale grzebać przy tej ilości to nie na trzeźwo...
    Nie można.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez HurricanE Zobacz posta
    Do wszystkiego można dorobić historię. Ba, można zrobić z tego sztukę. Pytanie tylko czy za 10 lat te fotki będą budzić uśmiech czy zakłopotanie - zarówno młodych jak i fotografa. I gdzie jest granica "uciekanie przed sztampą".
    Zastanawiałem się nad takimi zdjęciami - zupełnie tego nie czuję - nie z lenistwa czy obawy przed wysiłkiem umysłowym - po prostu uważam, że to nie jest fotografia ślubna.
    Natomiast chętnie bym zrobił taką sesję w ramach jakiegoś performance. I taką kategorię bym te zdjęcia opisał.

Był w GW ostatnio artykuł zilustrowany zdjęciem pary młodej siedzącej przy stole - trzymali sztućce, a na stole leżało ich dziecko. Taka artystyczna "konsumpcja małżeństwa". To były zdjęcia "ślubne". Troche makabryczne - makabryczne w kontekście ślubu i tego co ten obrzęd sobą reprezentuje. Nie mam nic przeciwko takim eksperymentom - ale przeciwko wmawianiu mi że to jest artystyczna fotografia ślub na się buntuję.

Łukasz
    Co o tych zdjęciach będą myśleć młodzi za 10 lat okaże się za 10 lat. Gdybym miał ze swojego ślubu zdjęcia z całuskami na moście te właśnie zdjęcia wzbudzały by moje zakłopotanie. Moim zdaniem jest rynek i na "całuski" i na "konsumpcję" i to jest dobre, pary wynajmą takiego fotografa który spełnia ich wymagania, jedni będą się woleli poprzytulać inni pomordować warzywa. Wmawianie że coś z tego jest a coś nie jest fotografią "ślubną" jest z deczka zabawne bo niby dla czego coś miało by nią nie być, tylko dla tego że nie jest sztampowe? IMHO granicą każdej fotografii w tym ślubnej jest tylko wyobraźnia a czasy gdzie wszyscy mają to samo i tak samo mamy na szczęście za sobą.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 24-05-2010 o 22:09 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uprawnienia umieszczania postów