Strona 125 z 228 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135175225 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 241 do 1 250 z 2274

Wątek: [pank] ślubniaki i nie tylko

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

E tam, centralne kadrowanie

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

W tak pięknych okolicznościach przyrody nie może być inaczej
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Dla czego problem? Z resztą w dobie internetu, błyskawicznej komunikacji i łatwości przemieszczania się nic nie stoi na przeszkodzie żeby szukać klientów tam gdzie ma się ochotę.
    To nie Twój problem. Raczej chodziło mi w drugą stronę.

PS. Ładna pocztówka ;-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wyżarło trochę twarzy :/

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Ależ dyskutuj śmiało, tylko podpieranie się w dyskusji definicjami których nie ma do niczego nie prowadzi. Możemy sobie porozmawiać o granicach ślubnej fotografii z tym że miejmy świadomość że do obiektywizmu daleko każdej ze stron.
    Żeby nie było że moje zdjęcia to tylko ekstremizm mam i sielankowo, jest całusek, jest zachód słońca, ba, nawet parasolka jest.
    186.
    Masz w galerii sporo fajnych zdjęć. Podobają mi się twoje eksperymenty - ale uparcie pokazujesz w ślubnej te najmniej smaczne. W mojej opinii oczywiście.

Powiedz mi w takim razie - jak wygląda rozmowa z klientem na temat takiej sesji? Sami proszą o coś oryginalnego czy ty proponujesz np. "zabijmy panne młodą". Albo - pracuje pani w restauracji? To może zdjęcie w kuchni s warzywami? To nie sarkazm to pytanie do dyskusji - ciekawi minie jak proponujesz takie sesje i jak młodzi na to reagują.
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Miasto
    wawa

Domyślnie

Jeżeli klient chce poszaleć to mi to mówi i wtedy zastanawiamy się w jaki sposób poszaleć żeby było wesoło i przy okazji coś o parze. Jeżeli widzę że klient mógłby poszaleć ale jeszcze o tym nie wie albo wstydzi się zaproponować, albo nie wie że może coś zaproponować wtedy sam proponuję jakiś eksperymencik. Nie jest tak że cała sesja to jedna wielka Sodoma i Gomora, robimy też normalne ujęcia, tka jak ostatnia para nie ma tylko zdjęć z warzywami. Natomiast uważam że obecnie, kiedy każdemu kto kupił lustrzankę wydaje się że może robić zdjęcia ślubne i kiedy tak wielu na rynku jest dobrych fotografów wyróżnianie się z tłumu może tylko zrobić dobrze. Kilkukrotnie klienci mówili mi że oglądali portfolia kilkudziesięciu fotografów i byłem jedynym którego zapamiętali.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Wyżarło trochę twarzy :/
    A czego się spodziewałeś przy takim ujęciu?
    Ostatnio edytowane przez pank ; 24-05-2010 o 23:25 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Kilkukrotnie klienci mówili mi że oglądali portfolia kilkudziesięciu fotografów i byłem jedynym którego zapamiętali.
    Ale to niekoniecznie musi być w pozytywnym znaczeniu

Z mojego doświadczenia wiem że proponowanie młodym różnych miejsc może już ich wprowadzić w zakłopotanie. I wcale nie musi być to rzeźnia czy cmentarz - choćby stary odrapany dworzec przedwojenny może w niektórych budzić niesmak. Zdaje sobie tez sprawę że niewielu jest klientów w sezonie którzy są takimi fanami warzyw.

O nalazłem - będzie w temacie: http://wyborcza.pl/1,75248,7830089,S...twoj_slub.html

Sorki że w twoim poście robię taki OT

Łukasz
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Miasto
    wawa

Domyślnie

Znam ten artykuł, znam też ludzi których zdjęcia tam są. Widocznie przychodzą do nas inni klienci, albo w inny sposób prowadzimy rozmowę bo jeszcze się nie zdarzyło żeby po spotkaniu ze mną klienci wychodzili zakłopotani.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HurricanE Zobacz posta
    To zdjęcie z dzieckiem na stole nawet śmieszne nie jest.

Domyślnie

HurricanE

Ewidentnie się czepiasz panka albo jako konkurenta albo po prostu fotografa z tej samej dziedziny który robi zdjęcia w innym stylu niż standardowy. Ma ochotę robić trochę inne zdjęcia, ma pełno prawo do tego. Para młoda też ma ochotę to mu za to płacą. Może dlatego, że warszafka inne poglądy itp.

Ludzie się zmieniają i są bardziej otwarci na nowe rzeczy, pank z tego korzysta i zarabia sianko i próbuje nowych rzeczy.

I wcale go nie bronie, fotografia ślubna mnie nie interesuje i nie uważam, żeby jego zdjęcia były bardzo dobre ale pomysły ma czasami naprawdę fajne.

Strona 125 z 228 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135175225 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów