sorry Micles masz racje... - niedoczytałem.
To jest właśnie ciekawe czy łączność między nadajnikiem a odbiornikiem jest jednokierunkowa czy idzie w obydwie strony? Czy odbiornik wysyła potwierdzenie do nadajnika, że zmiana ustawień została dokonana?
Mój komplet daje na pewno z 5dmkII możliwość odpalania lamp studyjnych z krótkim czasem, a 40d nie ma takiej możliwości.
gg: 6096145
Mały update:
Zauważyłem, że dzieje się to zawsze po próbie wyzwolenia światła modelującego. Prawdopodobnie wówczas też się tym bawiłem. Nie dotykać (podobnie FEL) i jest ok.
Zdarzyło się znowu. Samoistny błysk podczas zmiany nastaw na body. Ktoś jeszcze tak ma (5DMkII+580EXII)?tuż po rozpakowaniu, jak zacząłem zabawę, podczas kręcenia kółkami na body ze 3 razy lampa samodzielnie błysnęła słabym błyskiem
Body, stałki, zoomik
sebcio80, TR-332 każdym użyciu komunikacji dwukierunkowej, choć są one nazywane "TX" i "RX". Dlatego używam "Controller" i "Remote".
sebcio80, TR-332 kazdym uzyciu komunikacji dwukierunkowej, choc sa one nazywane "TX" i "RX". Dlatego uzywam "Controller" i "Remote".
sebcio80, TR-332 each use two-way communication, although they are called "TX" and "RX". That is why I use the words "Controller" and "Remote".
Nalezy napisac w jezyku angielskim i pozostawic do tlumaczenia?
Should I write in English and leave you to translate?
Witam.
Ja testowałem wyzwalacze na 40D i lampach 580EX II i Metz 48 Af-1.
Hss działa na obydwu lampach bez problemu synchronizowały się tak jak podane w instrukcji 1/8000.
Z nadajnika można dokonywać korekty ustawień nawet na Metz'ie na razie sprawdzałem tylko manualne ustawienia z poziomu nadajnika zamontowanego na stopkę aparatu i działa, tryb E-TTL działa na obydwóch lampach (na pewno działa korekta + - trybie E-TTL dla 580 dla Metz'a nie sprawdzałem), tak samo działa ustawienie grup, osobno z nadajnika ustawiałem 580 i Metz'a, wyzwalacze z Sunpakiem PZ42X nie współpracowały nie dało się wyzwolić lampy w żadnym trybie.
mam jedno banalne moze pytanie:
jak dokonac korekcji samego blysku +/- majac ETTL na pixelach (580EXII) z nadajnika?
:P