Strona 24 z 67 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Czyli co, pixele same z siebie umieją się wyzwalać w HSSie? (teraz już nie w formie udowodnienia błędu, ale z ciekawości)
    nadajnik nie wie jaka lampa jest podlaczona do odbiornikow i wysyla sygnal jak w HSS, czyli wczesniej wyzwala lampy, identycznie jak przy fotoceli
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

sorry Micles masz racje... - niedoczytałem.

To jest właśnie ciekawe czy łączność między nadajnikiem a odbiornikiem jest jednokierunkowa czy idzie w obydwie strony? Czy odbiornik wysyła potwierdzenie do nadajnika, że zmiana ustawień została dokonana?
    Mój komplet daje na pewno z 5dmkII możliwość odpalania lamp studyjnych z krótkim czasem, a 40d nie ma takiej możliwości.
    gg: 6096145

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    sorry Micles masz racje... - niedoczytałem.

To jest właśnie ciekawe czy łączność między nadajnikiem a odbiornikiem jest jednokierunkowa czy idzie w obydwie strony?
    sama nazwa urzadzen wskazuje ze jest jednokierunkowa
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mały update:

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    na kilkadziesiąt prób chyba 2x walnęło pełną mocą
    Zauważyłem, że dzieje się to zawsze po próbie wyzwolenia światła modelującego. Prawdopodobnie wówczas też się tym bawiłem. Nie dotykać (podobnie FEL) i jest ok.

tuż po rozpakowaniu, jak zacząłem zabawę, podczas kręcenia kółkami na body ze 3 razy lampa samodzielnie błysnęła słabym błyskiem
    Zdarzyło się znowu. Samoistny błysk podczas zmiany nastaw na body. Ktoś jeszcze tak ma (5DMkII+580EXII)?
    Body, stałki, zoomik

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

sebcio80, TR-332 każdym użyciu komunikacji dwukierunkowej, choć są one nazywane "TX" i "RX". Dlatego używam "Controller" i "Remote".

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeedyBee Zobacz posta
    sebcio80, TR-332 każdym użyciu komunikacji dwukierunkowej, choć są one nazywane "TX" i "RX". Dlatego używam "Controller" i "Remote".
    Please, write english transcription below the GoogleTranslated one :P

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

sebcio80, TR-332 kazdym uzyciu komunikacji dwukierunkowej, choc sa one nazywane "TX" i "RX". Dlatego uzywam "Controller" i "Remote".

sebcio80, TR-332 each use two-way communication, although they are called "TX" and "RX". That is why I use the words "Controller" and "Remote".

Nalezy napisac w jezyku angielskim i pozostawic do tlumaczenia?

Should I write in English and leave you to translate?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeedyBee Zobacz posta
    Should I write in English and leave you to translate?
    Both english and polish please. Automatic translate to polish looks funny, but at least those not knowing english can guess what do you mean by your post. And those who know english will not laugh from the translation as they'd only read english part...

Domyślnie

Witam.
    Ja testowałem wyzwalacze na 40D i lampach 580EX II i Metz 48 Af-1.
    Hss działa na obydwu lampach bez problemu synchronizowały się tak jak podane w instrukcji 1/8000.
    Z nadajnika można dokonywać korekty ustawień nawet na Metz'ie na razie sprawdzałem tylko manualne ustawienia z poziomu nadajnika zamontowanego na stopkę aparatu i działa, tryb E-TTL działa na obydwóch lampach (na pewno działa korekta + - trybie E-TTL dla 580 dla Metz'a nie sprawdzałem), tak samo działa ustawienie grup, osobno z nadajnika ustawiałem 580 i Metz'a, wyzwalacze z Sunpakiem PZ42X nie współpracowały nie dało się wyzwolić lampy w żadnym trybie.

Domyślnie

mam jedno banalne moze pytanie:
    jak dokonac korekcji samego blysku +/- majac ETTL na pixelach (580EXII) z nadajnika?
    :P

Strona 24 z 67 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów