Strona 34 z 67 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 663

Wątek: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam. Dzisiaj właśnie dostałem ten wyzwalacz wraz z dodatkowym odbiornikiem i mam mały problem z jedną lampa 430 EX II. TTL działa prawidłowo, ale na manualu wali pełna mocą bez względu na ustawienia. NA 580EX II działa wszystko w 100% zamieniałem odbiorniki i dalej to samo czy to wina lampy 430 ex II? Prosze o pomoc.Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Już wszystko dziala sorki za ot.POzdrawiam
    Ostatnio edytowane przez mike21 ; 11-08-2010 o 18:27 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

a czy nowa wersja współpracuje z amatorską półką 400d? Ktoś ma informacje?
    Będę niezmiernie rad za pomoc.

Domyślnie

Taki zestawik mam : 50D, 430 EX, 580 EXII ... próbował ktoś testować te pixelki na podobej konfiguracji? Żeby dwie lampki odpalać rozstawione gdzieś tam gdzieś tam? Na ttl-u tak bardzo mi nie zależy, bo i tak z reguły manualnie sobie wsio ustawiam ale ciekaw jestem jak z powtarzalnością błysków...robi to robote?

Dzięki za odp.

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Jesli ci nie zalezy na TTL'u (i slusznie) to po co ladowac kase w wyzwalacze z obsluga TTL'a ktore beda 6x drozsze od zwyklych? Kup Yongnuo, dzialaja bardzo dobrze.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Jesli ci nie zalezy na TTL'u (i slusznie) to po co ladowac kase w wyzwalacze z obsluga TTL'a ktore beda 6x drozsze od zwyklych? Kup Yongnuo, dzialaja bardzo dobrze.
    ale pixele i drozsze Pocketwizardy to nie tylko TTL, to także HSS i co chyba najwazniejsze regulacja mocy z poziomu body/nadajnika, dzieki temu mozna zaoszczedzic przynajmniej 6x wiecej czasu, a czas to pieniadz ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

HSS zgadza sie. Ale nie oszukujmy sie, nie uzywa sie tego codziennie i nie kazdemu jest potrzebny. A z tym oszczedzaniem czasu na chodzeniu do lamp to juz bez przesady. Zakladajac nawet ze masz fantazje robic zdjecia z odleglosci 100m, to sprawdzic ustawienie lamp mozesz stojac przy nich, a potem przeczłapac te 100m i pstrykac zdjecia do woli.
    Oczywiscie ustawianie lamp z poziomu body pewnie moze byc przydatne, ale bez przesady, efektu koncowego na zdjeciu to nie zmieni.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Domyślnie

100 metrów to zdecydowanie za dużo i z takich odległości na pewno nie planuję strzelać....ale zza rogu budynku chciałoby się i owszem - odbiornik musi "widzieć się" z nadajnikiem czy może być, np w drugim pomieszczeniu ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    New Zealand

Domyślnie

Moje testy z 50D, 1x i 3x 550EX 580EX II. Jeden test 2x 550EX w softbox jak Main; 580EX II w umbella jak wypełnić i 550EX jako podświetlenie. Żadnych problemów.

Powtórzenia miga? Miałem wspaniałą zabawę stwierdzenia, że Rycerze mogą obsługiwać wybuch z 11 strzałów na poziomie 6,3 klatek na sekundę. Jeżeli flash może to zrobić, Rycerze mogą realizacji!

TR-332 jest przeznaczony do "TTL" użytkowników. Pixel Soldier TF-371 jest przeznaczony do obsługi użytkowników.
    My tests were with 50D, 3x 550EX and 1x 580EX II. One test was 2x 550EX in a softbox as Main; 580EX II in umbella as fill, and 550EX as backlight. No problems.

Repetition of flashes? I had great fun finding that the Knights could handle a burst of 11 shots at 6.3 frames per second. If the flash can take it, the Knights can deliver it!

The TR-332 is designed for "TTL" users. The Pixel Soldier TF-371 is designed for Manual users.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M-Grzechu Zobacz posta
    100 metrów to zdecydowanie za dużo i z takich odległości na pewno nie planuję strzelać....ale zza rogu budynku chciałoby się i owszem - odbiornik musi "widzieć się" z nadajnikiem czy może być, np w drugim pomieszczeniu ?
    Nie musza sie widziec, to lacznosc radiowa.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Domyślnie

Pięknie podziękował dobry Kolego

Strona 34 z 67 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów