Można sprawdzić po numerze konta, ale trzeba by mieć kogoś w ING. Albo zrobić przelew na mała kwotę, niby przypadkowo i poprosić o zwrot.
Można sprawdzić po numerze konta, ale trzeba by mieć kogoś w ING. Albo zrobić przelew na mała kwotę, niby przypadkowo i poprosić o zwrot.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Tylko szkopuł taki, że NIE MA MOŻLIWOŚCI odbioru osobistego. Poza tym, jak odebrać coś, co dopiero będzie w ciągu kilku tygodniu od wpłaty ?
Ech, kto się na to nabiera. Był już taki "handlarz" na allegro, nazywał się "Chinaski_2005" - działał na podobnej zasadzie, co ten poznański, czyli wpłata na konto a sprzęt za kilka tygodni do miesiąca. Wysyłał dość długo te aparaty, do czasu. Potem 1,5 miesiąca "żniw" i przepadł z kwotą kilkaset tys PLN na koncie.
Obym się mylił, ale lampka czerwona przy takich zakupach.
www.chinaski.fora.pl -tu więcej, tylko trzeba się zalogować
O obiektywach wiem prawie wszystko
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
Racja.. Podobnie zresztą z JapanFoto było, sprawa jeszcze w toku...
A zapytaj, czy możliwy byłby odbiór osobisty w magazynie i płatność gotówką przy odbiorze.
Skoro wysyłają bezpośrednio z magazynu do klienta (stąd niższe koszty), moga równiez wysłać bezpośrednio na adres firmy Ostaszewski Trade Center, skąd juz nie problem chyba z odbiorem osobistym...
---Moje zdjecia na FB---
Panowie, to musi być ściema, brak odbioru osobistego to pierwsza oznaka, że to oszust. Dodatkowo na stronie o mnie:
"DZIĘKI ZAKUPOWI DUZYCH HURTOWYCH ILOŚCI, MOZLIWE JEST UZYSKANIE TAK NISKICH CEN DLATEGO HONORUJEMY TYLKO WPŁATY NA KONTO, MAMY WTEDY PEWNOŚĆ ,ŻE ZAKUPIONY TOWAR ZOSTANIE W 100% SPRZEDANY.
TOWAR WYSTAWIONY NA SPRZEDAZ POSIADAMY W 100% NA STANIE MAGAZYNOWYM WIEC PROSIMY W E-MAILACH O NIEZADAWANIE PYTAŃ KIEDY BEDZIE DANY SPRZĘT DOSTĘPNY, OKRES OCZEKIWANIA WIĄŻE SIE TYLKO I WYŁACZNIE Z HARMONOGRAMEM WYSYŁEK KTÓRYM STERUJE SYSTEM KOMPUTEROWY"
Mają sprzęt na magazynie, ale komputer nie pozwala im go wysłać? wtf?
No i ogólnie żadnych adresów, maili firmowych, telefonów stacjonarnych.
Ja już jeden telefon wykonałem - teraz ty ;D 513212140
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jakby co, to mogę pośredniczyć - chyba jestem bardziej wiarygodny, niż ta firma :P
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W sumie to fajnie byłoby się załapać jeszcze na ten okres, w którym sprzedawca dokłada do interesu, żeby zdobyć zaufanie
I weź tu teraz bądź taki mądry i wyczuj moment! To się nazywa ryzyko ;P
Ostatnio edytowane przez micles ; 11-05-2010 o 15:00 Powód: Automerged Doublepost
Jestem na etapie zakupu zapasowego body w postaci 7D i ta oferta z gripem mnie zainteresowała, ale wolę jednak zapłacić więcej i mieć pewne źródło. Nie wiem czy nie warto by było zgłosić do allegro tego sprzedającego, by sprawdzili jego wiarygodność. W końcu serwis allegro też z Poznania.