Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: Nikon Polska walczy z nikon.org.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wszystko pięknie, ale Nikon to nie jest nazwa korporacji. Może się kojarzyć z Nikon Corpotarion, ale nie musi. Sprawa dot. nazwy jak dla mnie wymaga prawników.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Miało być "Nikon Corporation".
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 03-05-2010 o 18:54 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Napisałem na wstępie, że zachowanie pajaców z Nikona jest tak puste jak bęben Rolling Stones'ów. Pewnie że Nikon Corp. ma prawo do nazwy i może robić z nim co chce. Zwróćcie jednak uwagę że dziesiątki innych firm czy to fotograficznych, czy motoryzacyjnych(tych jest chyba najwięcej) nie czepia się użyciem ich zastrzeżonej nazwy w nazwie forum, bo to chyba logiczne że takie miejsca są dla firmy świetną reklamą - chyba że Nikon robi taki szmelc, że boi się na łamach forum antyreklamy :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Podejrzewam, że było tak: Nikon Japan dowiedział sie, że w Polsce nie działa serwis firmowy. Dowiedzieli się, że użytkownicy sa bardzo niezadowoleni i w akcie desperacji podjęli znane nam działania. Prezes zarządu (jakiś Takamura) walił pięścią w stół i krzyczał: "Macie natychmiast to załatwić". No i załatwiają Tak jak idiota, z idiotą potrafią najlepiej, zamiast poprawić swój wizerunek, wytoczyli działa przeciw wiatrakom.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Panowie jak skutecznie z tym walczyć? To jest pytanie.

Pierwsze co przychodzi do głowy to kupowanie sprzętu z dystrybucji .de.
    Co wtedy z firmami typu hesja, które z doświadczenia wiem, że swoich (czytaj NIKONA!) klientów traktują "troszku inaczej" niż regresywny serwis wulkanizacyjny, czy taka hesja jest w stanie handlować towarem z np. dystrybucji .de?

Drugie i trzecie co można by zrobić to spuścić swój żółty sprzęt (półka amator a nawet prosumer w końcu mamy już 7D) i nie polecać broń Boże Nikona znajomym, co nie trudne od czasów m/43

Czwarte wysmażyłbym napchany faktami liścik do bythom, niconcafe, itp. z prośbą o forwardnięcie swoimi kanałami do .jp.
    Przecież ci ludzie dostają w de za to, że topią kasę na aparaty, do których producent nie potrafi zrobić normalnego paska na szyję (patrz D3)

Ja ze swej strony daję Nikonowi (wyrazy podziękowania proszę wysłać do centrali Nikon Polska) bana.
    the silence is deafening

Domyślnie from China with love - M

...Jednocześnie chcielibyśmy zapewnić, że działania te w żadnej mierze nie są wymierzone przeciwko społecznościom naszych Klientów oraz fanom marki. Każda inicjatywa przez nich podejmowana jest cennym źródłem informacji, jakie obszary naszej aktywności wymagają ewentualnych zmian...

http://optyczne.pl/2915-nowo%C5%9B%C...n_Polska_.html
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ...Jednocześnie chcielibyśmy zapewnić, że działania te w żadnej mierze nie są wymierzone przeciwko społecznościom naszych Klientów oraz fanom marki. Każda inicjatywa przez nich podejmowana jest cennym źródłem informacji, jakie obszary naszej aktywności wymagają ewentualnych zmian...

http://optyczne.pl/2915-nowo%C5%9B%C...n_Polska_.html
    Ale piękne działanie :-D.
    Co do tego, że nie chcieli żeby w forum była nazwa "firmy - to w sumie tutaj mogę się zgodzić. Niektórzy rzeczywiście mogli sądzić, że forum jest oficjalną stroną.
    Co do reszty to typowe marketingowy bełkot mający na celu mydlenie oczu bez konieczności podejmowania jakichkolwiek działań - bo i po co - pewnie się to nie opłaca.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do reszty to typowe marketingowy bełkot mający na celu mydlenie oczu bez konieczności podejmowania jakichkolwiek działań - bo i po co - pewnie się to nie opłaca.
    Pewnie, że się nie opłaca bo mało kto zrobi tak jak ja: trzy osoby z Canon zajmujące kierownicze stanowiska miały mnie w de to spuściłem wszystko czerwone i kupiłem żółte D3 i czarne 200/2. Nie sądzę jednak, że dziś wszyscy ci, którzy ciułali grosz do grosz by kupić full legal z dystrybucji .pl a nie 3/5 stówki taniej od faszysty spuszczą swoje D90 czy Czysta bo to ich osobiście nie dotyczy.
    Szkoda, bo w ten segment dzisiaj jest naprawdę konkurencyjny. Sony czy Samsung powinni odpowiednio to wykorzystać tworząc jakieś programy marketingowe typu: więcej lat gwarancji, czyszczenie matrycy gratis przez ..., czy wręcz wrogie przejęcia (masz Nikona damy Alfę) w przypadku droższych modeli.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Szkoda, bo w ten segment dzisiaj jest naprawdę konkurencyjny. Sony czy Samsung powinni odpowiednio to wykorzystać tworząc jakieś programy marketingowe typu: więcej lat gwarancji, czyszczenie matrycy gratis przez ..., czy wręcz wrogie przejęcia (masz Nikona damy Alfę) w przypadku droższych modeli.
    Wiesz tyle, że Sony i Samsung póki co maja taką pozycję na tym rynku, że Nikonowi mogą "palcem w bucie pokiwać" - to jedno. Drugie to, że jeszcze nie widziałem żeby tego typu firmy ostro wchodziły sobie w drogę - na dłuższą metę to się zresztą nie opłaca i po trzecie wreszcie one by w podobnej sytuacji zrobiły to samo lub gorzej - niestety .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Poczytajcie komentarze

http://www.youtube.com/iamnikon

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

"People are sticking black tapes over Nikon name on their cameras to hide this brand" ciekawe,ciekawe.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów