Ja ludzi nie rozumiem - przecież wiadomo, że parasolka to jeden z lepszych łapaczy wiatru. A do tego dodać wysoko położoną masę (lampa z 4xAA + odbiornik) i nawet leciutki podmuch robi swoje...
Obciążyć, obciążyć, obciążyć!
Ja ludzi nie rozumiem - przecież wiadomo, że parasolka to jeden z lepszych łapaczy wiatru. A do tego dodać wysoko położoną masę (lampa z 4xAA + odbiornik) i nawet leciutki podmuch robi swoje...
Obciążyć, obciążyć, obciążyć!
Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)
no i niestety, po połamanej stopce we Flexie, pora przyszła na Mini, pękła stopka od samego dokręcania do sanek body.... jakoś się trzyma i da radę używać, ale to juz przegiecie,
dwie uszkodzone stopki i ŻADNEGO upadku i uderzenia, obie poszły przy normalnym użytkowaniu
najgorsze, że nie mam kiedy wyslac do serwisu, ciagle jakies zdjecia i sesje
witam
ja ostatnio używałem na wyjeździe pocetow i działają ok
2 lampy jedna na body 2ga na statywie.
Robiąc sesje na 3 lampy zauważyłem ze nie mogę odpalić lampy za autem centralnie auto stało na drodze i nic zima( odległość ok 10metro max byla i auto na drodze wyzwalane z tt1 do 3x tt5).
http://www.pbase.com/dzygit/test
Wiec z tym zasięgiem chyba jest ok jak się widza i jakie maja zakłócenia na około.
Darek
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Nie gniewają się że błyskasz? Pokażesz 2 klatki : z lampami i bez lamp?
Na nocnych to bardziej kłopotliwe ale nie ma narzekań za dużych tez.
poszukam gdzieś w rawach testowałem pw i przedłużacz do flasha działa znakomicie tylko ze to naprawdę oślepia i pali wsio.
Pokaże sample po pracy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
czołówka jechałem na 1/640 a później schodziłem do 1/400.
Grzali pod gore jak wariaci.....
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 05-05-2010 o 18:23 Powód: Automerged Doublepost
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Hej! Mam pytanie jak wyglada praca HSS z body canona i lampami z systemu nikona. Mam sb-28 i sb-26. Czy jest szansa zaby skrocic synchro ponizej 1/200?