Strona 45 z 60 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Mam pytanie do posiadaczy PW TT1 i transmitera ST-e2 - czy w założonym na ST-e2 Mini TT1 działa wspomaganie AF?
    Bo zastanawiam się czy czekać na zonecontrolera czy transmiter kupić ? jak będzie działać wspomaganie to można pomyśleć nad st-e2 ale jak nie to poczekam jeszcze
    Inormacja z instrukcji oficjalnej (wersja firmware 4.250)

bug fixes:
    ST-E2 AF-Assist now works on a 5D, 50D or 40D, and other cameras. Previously the AF-Assist light would not turn on.
    This has been corrected.
    więc działać musi, mnie osobiscie wspomaganie nie specjalnie jest potrzebne bo jak moglo by sie przydac to i tak robie na servo, ale ST-E2 ma wielka wade ktora skresla go na starcie, nie mozna lamp przelaczyc w manual, trzeba dzialac tylko w E-TTL
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez orlen.ownlog.com Zobacz posta
    pytanko do uzytkowników mini tt1, czy ktos ma doswiadczenia w odpalaniu starych PW plusII nowym nadajnikiem minit tt1 ?
    doszły mnie słuchy od kilku znajomych, że udaje im sie z takim zestawem (mini tt1 odpala PW plusII) podniesc sync speed do 1/500 a nawet 1/1000 na manualnych lampach.
    mi osobiscie udaje sie odpalac przy 1/500 na 5d ale lamelka zajmuje okolo 1/3 kadru.
    tu sprawa wyglada tak ze PW w TT1 i TT5 ma swoj system, ktory nazwali HyperSync, pozwala on podniesc tryb synchronizacji z wszystkimi body do czasu 1/500s (z 5D do 1/400s), mimo ze body na oficjalnie 1/250s, czy to zadziala z Plus II nie wiem, chyba trzeba samemu sprawdzic
    ten wycinek w instukcji wyjasnia ze to powinno dzialac:

Normally, the MiniTT1 or FlexTT5 uses HyperSync from 1/250 - 1/500, then switches to HSS at 1/640. When HSS/FP is
    automatically engaged in this fashion, Standard Channel triggers are disabled at 1/640 and higher shutter speeds.
    When using this feature, HSS/FP is never engaged and Standard Channel triggers are used throughout the entire range of
    shutter speeds by using HyperSync per this table:
    1/200 and slower HyperSync not used
    1/250 through 1/350 Auto-calculated HyperSync offset used
    1/400 through 1/8000 Full HyperSync offset used
    4
    info@pocketwizard.com
    This allows you to have a remote manual flash trigger at any shutter speed and control trigger timing using the HyperSync
    Offset. This works with the FlexTT5 as a receiver, or any other PocketWizard receiver including the Plus, MultiMAX, and
    flashes with PocketWizard radios built-in.
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 06-04-2010 o 19:31 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

wedlug nowych informacji ZoneController bedzie dostepny pod koniec maja... wiec jeszcze troche czekania, mam nadzieje ze premiera nie bedzie juz odkladana, znana juz jest jego cena - 70$, uwazam ze jest calkiem calkiem, w Polsce to wyjdzie jakies ~350 zł
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    wedlug nowych informacji ZoneController bedzie dostepny pod koniec maja... wiec jeszcze troche czekania, mam nadzieje ze premiera nie bedzie juz odkladana, znana juz jest jego cena - 70$, uwazam ze jest calkiem calkiem, w Polsce to wyjdzie jakies ~350 zł
    no to się chłopaki mam nadzieję postarają, a co do ceny to mam nadzieję że ten kupiony w stanach będzie działał z wersjami EU (bo w końcu nadajnika nie ma wbudowanego) - jeśli tak będzie to mam wrażenie że powinno to mieć wpływ na cenę
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Kielce

Domyślnie

priorytetowo jest jak lampa jest na body, np w Pocketwizardzie obie korekcje sie sumuja, to przy braku sterownika jest nieocenione

w tych pixelach też powinno sie sumować, wiec niech ktoś sprawdzi
    w Pocket wizardzie się NIE SUMUJĄ - korekcja z lampy kółkiem nie działa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

w Pocket wizardzie się NIE SUMUJĄ - korekcja z lampy kółkiem nie działa
    to powiedz to moim PW bo one o tym nie wiedza :-)

Miasto
    Kielce

Domyślnie

to powiedz to moim PW bo one o tym nie wiedza :-)
    zaraz, bo się może nie zrozumieliśmy - piszesz lampie założonej na PW na aparacie czy na samym tt5?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

zaraz, bo się może nie zrozumieliśmy - piszesz lampie założonej na PW na aparacie czy na samym tt5?
    na TT5 oczywiscie, po co mi lampa na body? chyba ze jako sterownik

Miasto
    Kielce

Domyślnie

na TT5 oczywiscie, po co mi lampa na body? chyba ze jako sterownik
    no właśnie.. aż zaraz wyciągnę i sprawdzę, a w ogóle to Zone Controler się pojawił - przynajmniej w testach http://www.robgalbraith.com/bins/con...=7-10050-10369
    więc jak ktoś nie musi już kupować to rozsądniej będzie się wstrzymać i porównać już cały komplet Pixeli i Pocket Wizarda
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 14-04-2010 o 21:25 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Witam

Tak jak pisał sebcio80 stopki to lipa pierwsza już
    poszła,
    - wyzwalacze chińskie maja metalowe żeby było śmieszniej.

muszę znaleźć jakiś patent na to......bo lipa straszna
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kabel OC-E i pocket do kieszeni

Strona 45 z 60 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów