Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: D3 czy 5d mkII?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    A Octavia Combi choc wolniej jezdzi od Porsche ma wiekszy bagaznik.

Gratuluje podejscia do fotografii
    Bardzo podobne ma 90% amatorow, dla ktorych ilosc zrobionych zdjec jest wazniejsza niz ich jakosc No... ale za to maja zdjecia a nie pustki na dysku... ech...

Nie rozumiem tylko dlaczego mieliby go wcale nie zrobic
    Założe się, że jak wstawie kilka zdjec zrobionych d3 i kilka zdjec zrobionych 5dmkII nie podasz mi ktore czym zostaly zrobione.
    Chcesz się założyć?

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    Założe się, że jak wstawie kilka zdjec zrobionych d3 i kilka zdjec zrobionych 5dmkII nie podasz mi ktore czym zostaly zrobione.
    Chcesz się założyć?

wielokrotnie przerabiane .... w normalnych warunkach oświetleniowych nie do rozróżnienia ... przy żarowym zaczynają się różnice, szum w nikonach jest mniej kolorowy
    Canon FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta

wielokrotnie przerabiane .... w normalnych warunkach oświetleniowych nie do rozróżnienia ...
    no więc po co bić piane ??

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta

przy żarowym zaczynają się różnice, szum w nikonach jest mniej kolorowy
    Ja fotografuję tylko i wyłącznie w RAW więc więc to kwestia korygowalna zarówno w 5d jak i d3

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Chcesz się założyć?
    Ale co to ma udowodnic???? Jakbym Ci pokazal UDANE zdjecia, ktore zrobilem 350D i 1Ds Mark III pewnie tez ciezko byloby szukac roznic ale co z tego?
    Jak jestes doswiadczonym fotografem to z RAWow wyciagniesz wszystko i nie wazne czy robiles Canonem czy Nikonem. Colory, plastyka etc. na podobnym poziomie. Pytanie tylko jak Ty mi pokazesz zdjecia portretowe z Nikona na przeslonie 1.2 bez "przejsciowek"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gostyn Wlkp.

Domyślnie

Ale co to ma udowodnic???? Jakbym Ci pokazal UDANE zdjecia, ktore zrobilem 350D i 1Ds Mark III pewnie tez ciezko byloby szukac roznic ale co z tego?
    Jak jestes doswiadczonym fotografem to z RAWow wyciagniesz wszystko i nie wazne czy robiles Canonem czy Nikonem. Colory, plastyka etc. na podobnym poziomie. Pytanie tylko jak Ty mi pokazesz zdjecia portretowe z Nikona na przeslonie 1.2 bez "przejsciowek"
    Pikczer, bez przesady, robilem i C 85/1,2 II i N 85/1,4 - jak dla mnie, roznica bez jakiegokolwiek znaczenia, a juz szczegolnie dla klienta. Natomiast 1,4 jest okolo 50 % tanszy, co jakby nie bylo, robi juz roznice. Pozatym, jesli robisz na C 85/1,2 to wiesz, ze nie jest to latwy obiektyw.

Domyślnie

Pytanie tylko jak Ty mi pokazesz zdjecia portretowe z Nikona na przeslonie 1.2 bez "przejsciowek"
    Ciekawe jak Ty mi pokażesz dynamiczne zdjęcia wykonane 85 1.2

To szkło nadaje się tylko do "ustawek" dłuższych niż 8s. przy dobrych wiatrach jak AF trafi

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Jak ja lubie takie gadanie o *******ach i o niczym... A mozesz mi powiedziec po co mam robic zdjecia sportowcom 85L II bo nie rozumiem???? To Ty mi pokaz obojetnie jakie zdjecia wykonane w systemie Nikon na ogniskowej 85mm przy przeslonie 1.2
    To szkło nadaje się tylko do "ustawek" dłuższych niż 8s. przy dobrych wiatrach jak AF trafi
    I co z tego madrego wynika???
    Nadal powtarzam prosbe - zrob ustawke i "beznadziejne" zdjecie przy 8s. i dobrych wiatrach oraz 85mm na przeslonie 1.2 w Nikonie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak z dla zaspokojenia Twojego proznego EGO prosze - zdjecie bardzo dynamiczne - Pani ta machala rekoma, swiatlo kiepskie a kadr... zatrzymany.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 12-04-2010 o 22:44 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Jak ja lubie takie gadanie o *******ach i o niczym... A mozesz mi powiedziec po co mam robic zdjecia sportowcom 85L II bo nie rozumiem????
    Prawda jest taka, że nawet przy ślubnych kadrach - tańczącej pary młodej jest problem,żeby coś tym szkłem zdziałać - ale zapewne doskonale to wiesz
    Dlatego wole zostać przy swoim nikonowskim 85 1.4 i zrobić zdjęcie niż mieć 1.2 i używać go tylko w plenerze
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak z dla zaspokojenia Twojego proznego EGO prosze - zdjecie bardzo dynamiczne - Pani ta machala rekoma, swiatlo kiepskie a kadr... zatrzymany.
    To jest dla Ciebie zdjęcie dynamiczne - bo "Pani ta machala rekoma"

pozostawię to jednak bez komentarza...
    Ostatnio edytowane przez canonfun ; 12-04-2010 o 22:49 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Panie kolego - jak chcesz udowadniac, ze 85L II nie nadaje sie do zdjec sportowych, to mnie w to nie mieszaj, bo ja o tym wiem. A zdjeciem dynamicznym przy takiej ogniskowej (podstawowa portretowa) moge okreslic zdjecie np. piosenkarki podczas koncertu gdzie jej zachowanie na scenie jest mocno ruchliwe a nie pozowane i statyczne.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

to ja Ci pokażę:
    http://www.canon-board.info/showthre...=11956&page=16
    post 152 i 138 - jak nie są dynamiczne to napisz co jest wg Ciebie dynamiczne

Panie kolego - jak chcesz udowadniac, ze 85L II nie nadaje sie do zdjec sportowych, to mnie w to nie mieszaj, bo ja o tym wiem. A zdjeciem dynamicznym przy takiej ogniskowej (podstawowa portretowa) moge okreslic zdjecie np. piosenkarki podczas koncertu gdzie jej zachowanie na scenie jest mocno ruchliwe a nie pozowane i statyczne.
    Wg mnie się nadaje, i to na "nienadającym się do sportu" 5d2 - przykłady powyżej

Prawda jest taka, że nawet przy ślubnych kadrach - tańczącej pary młodej jest problem,żeby coś tym szkłem zdziałać - ale zapewne doskonale to wiesz
    Dlatego wole zostać przy swoim nikonowskim 85 1.4 i zrobić zdjęcie niż mieć 1.2 i używać go tylko w plenerze

to pozwól że podsumowując Ciebie zacytuję :

pozostawię to jednak bez komentarza...
    i od siebie: na nic sprzętu kupa jak fotograf d...
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów