Ale co to ma udowodnic???? Jakbym Ci pokazal UDANE zdjecia, ktore zrobilem 350D i 1Ds Mark III pewnie tez ciezko byloby szukac roznic ale co z tego?
Jak jestes doswiadczonym fotografem to z RAWow wyciagniesz wszystko i nie wazne czy robiles Canonem czy Nikonem. Colory, plastyka etc. na podobnym poziomie. Pytanie tylko jak Ty mi pokazesz zdjecia portretowe z Nikona na przeslonie 1.2 bez "przejsciowek"![]()
Pikczer, bez przesady, robilem i C 85/1,2 II i N 85/1,4 - jak dla mnie, roznica bez jakiegokolwiek znaczenia, a juz szczegolnie dla klienta. Natomiast 1,4 jest okolo 50 % tanszy, co jakby nie bylo, robi juz roznice. Pozatym, jesli robisz na C 85/1,2 to wiesz, ze nie jest to latwy obiektyw.
Jak ja lubie takie gadanie o *******ach i o niczym... A mozesz mi powiedziec po co mam robic zdjecia sportowcom 85L II bo nie rozumiem???? To Ty mi pokaz obojetnie jakie zdjecia wykonane w systemie Nikon na ogniskowej 85mm przy przeslonie 1.2
I co z tego madrego wynika???
Nadal powtarzam prosbe - zrob ustawke i "beznadziejne" zdjecie przy 8s. i dobrych wiatrach oraz 85mm na przeslonie 1.2 w Nikonie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A tak z dla zaspokojenia Twojego proznego EGO prosze - zdjecie bardzo dynamiczne - Pani ta machala rekoma, swiatlo kiepskie a kadr... zatrzymany.
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 12-04-2010 o 22:44 Powód: Automerged Doublepost
Prawda jest taka, że nawet przy ślubnych kadrach - tańczącej pary młodej jest problem,żeby coś tym szkłem zdziałać - ale zapewne doskonale to wiesz
Dlatego wole zostać przy swoim nikonowskim 85 1.4 i zrobić zdjęcie niż mieć 1.2 i używać go tylko w plenerze
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To jest dla Ciebie zdjęcie dynamiczne - bo "Pani ta machala rekoma"
pozostawię to jednak bez komentarza...![]()
Ostatnio edytowane przez canonfun ; 12-04-2010 o 22:49 Powód: Automerged Doublepost
Panie kolego - jak chcesz udowadniac, ze 85L II nie nadaje sie do zdjec sportowych, to mnie w to nie mieszaj, bo ja o tym wiem. A zdjeciem dynamicznym przy takiej ogniskowej (podstawowa portretowa) moge okreslic zdjecie np. piosenkarki podczas koncertu gdzie jej zachowanie na scenie jest mocno ruchliwe a nie pozowane i statyczne.
to ja Ci pokażę:
http://www.canon-board.info/showthre...=11956&page=16
post 152 i 138 - jak nie są dynamiczne to napisz co jest wg Ciebie dynamiczne
Wg mnie się nadaje, i to na "nienadającym się do sportu" 5d2 - przykłady powyżej
to pozwól że podsumowując Ciebie zacytuję :
i od siebie: na nic sprzętu kupa jak fotograf d...![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|