Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 72

Wątek: D3 czy 5d mkII?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    W takim razie najbardziej zastanawia mnie po jaką cholerę regularnie, od wielu, wielu miesięcy umieszczasz anonse wymiany tego cudownego sprzętu Nikona na powolny badziew Canona..??
    Ostatni jest bodaj sprzed kilkunastu dni ... :rolleyes:
    Żeby być dwusystemowy - canon w plener nikon - reportaż, jednak ostatnio po większych testach szczerze bardzo mi się odechciało w ogóle canona

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Co takiego ma D3? Jest zbiorem życzeń użytkowników tego systemu. Poza tym jest o połowę tańszy od swojego odpowiednika w stajni Canona. Znam paru takich, którzy żyją bez tych wspaniałych stałek i zbędnych megapikseli i robią za****ste zdjęcia.
    30D + szpargały

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

A ja znam takich, co wogole na forach nie przesiaduja. Cykaja czym popadnie i na co w danej chwili ich stac. Nie gadaja o FF/BF, o aberracjach i winietowaniach ale co to ma do rzeczy - tutaj spotykaja sie ci, ktorzy kochaja o tym gadac a nei zdjecia robic ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie 100% racji :-)

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    A ja znam takich, co wogole na forach nie przesiaduja. Cykaja czym popadnie i na co w danej chwili ich stac. Nie gadaja o FF/BF, o aberracjach i winietowaniach ale co to ma do rzeczy - tutaj spotykaja sie ci, ktorzy kochaja o tym gadac a nei zdjecia robic ;-)
    Sama prawda , sama prawda.

Domyślnie

JEst w tym sporo prawdy - dlatego sugeruję zwrócić uwagę na liczbęswoich postów

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gostyn Wlkp.

Domyślnie

Dzisiaj byl u mnie moj kolega - zawodowy fotoreporter, byla wiec okazja powspominać pracę fotoreporterow jakies 15-20 lat temu. Najbardziej pamietam zdjecia robione zimą na treningu, przy -10C, praktica MTL 5 B z ob. sonnar 200/2.8, obiektyw chodzil ciezko, rece zamarzaly. Korekcja na snieg oczywiście na oko, i robiło się ten sport, i jakoś to wychodziło i się sprzedawało, więc nie piszcie ze czymś się nie zrobi zdjęć, wszystko co jest na półce jest lepsze niż to co miałem do dyspozycji 15-20 lat temu, a praktycznie robiło się też wszystko. Wracając do tematu, D3 czy 5D II, wybralbym ten, ktory najmniej mi przeszkadza w robieniu zdjec. (osobiście wole ergonomie Nikona )

Zablokowany

Domyślnie

Miałem Nikona D200 teraz mam Canona 5D mkII i powiem, że wolę ergonomię Canona nie mówiąc już o ciekawej plastyce matrycy. Co do obiektywów - podpinam Canona i manualne stałki Zeissa. Jestem bardzo zadowolony.

Domyślnie

no to sie pytam od czego jest forum..i co ty tutaj robisz
    Regulamin pkt 8.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja pstrykałem Nikonem i od miesiąca jestem szczęśliwym użytkownikiem 5DmII i doskonałej eLki 24-70 2.8. I bardzo się cieszę z tych dodatkowych pikseli, wspaniałych kolorków i fantastycznej plastyki... I z uśmiechem na twarzy wspominam wieczory spędzane przy komputerze (z wku.wieniem w oczach) żeby wycisnąć jakiś odcień ze skóry modeli, który choć w 1% przypominałby człowieka a nie zielono-fioletowego ufoluda... To jest dla mnie ważniejsze niż odrobina gimnastyki przy zdjęć robieniu... Z pozdrowieniami nowy forumowicz

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

A ja tam mam starą 5tke i tez fajnie jest
    5D + L

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów