Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72

Wątek: D3 czy 5d mkII?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gostyn Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Ale co to ma udowodnic???? Jakbym Ci pokazal UDANE zdjecia, ktore zrobilem 350D i 1Ds Mark III pewnie tez ciezko byloby szukac roznic ale co z tego?
    Jak jestes doswiadczonym fotografem to z RAWow wyciagniesz wszystko i nie wazne czy robiles Canonem czy Nikonem. Colory, plastyka etc. na podobnym poziomie. Pytanie tylko jak Ty mi pokazesz zdjecia portretowe z Nikona na przeslonie 1.2 bez "przejsciowek"
    Pikczer, bez przesady, robilem i C 85/1,2 II i N 85/1,4 - jak dla mnie, roznica bez jakiegokolwiek znaczenia, a juz szczegolnie dla klienta. Natomiast 1,4 jest okolo 50 % tanszy, co jakby nie bylo, robi juz roznice. Pozatym, jesli robisz na C 85/1,2 to wiesz, ze nie jest to latwy obiektyw.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

bastiano - dla mnie nie ma ani wojny Apple vs pecet ani Canon vs Nikon. Jak ktos jest swiadom wyboru, wiadomo co wezmie. I nie sa istotne dla niego testy, recenzje czy opinie forumowiczow.

Ludzie profesjonalnie zarabiajacy na grafice czy fotografii wiedza w co i gdzie uderzyc. I nie chodzi tu o swietny marketing (ktorego u nas w kraju i tak brak) czy o przereklamowane slogany. Kazdy profesjonalista pracowal i na macu i na pececie tak jak robil zdjecia zarowno Canonem jak i Nikonem a dopiero potem zdecydowal o wyborze "stajni". Dlatego ja nie mam zamiaru nikogo przekonywac do "bardziej plastycznego" ziarna czy do naturalnych kolorow nie mowiac juz o rozpietosci wysokiej klasy stalek i ich cen w porownaniu do konkurencji. Kto ma swiadomosc - wiadomo co wezmie. Reszta pojdzie za... pozdrawiam.

Domyślnie

Pytanie tylko jak Ty mi pokazesz zdjecia portretowe z Nikona na przeslonie 1.2 bez "przejsciowek"
    Ciekawe jak Ty mi pokażesz dynamiczne zdjęcia wykonane 85 1.2

To szkło nadaje się tylko do "ustawek" dłuższych niż 8s. przy dobrych wiatrach jak AF trafi

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    Jak ja lubie takie gadanie o *******ach i o niczym... A mozesz mi powiedziec po co mam robic zdjecia sportowcom 85L II bo nie rozumiem???? To Ty mi pokaz obojetnie jakie zdjecia wykonane w systemie Nikon na ogniskowej 85mm przy przeslonie 1.2
    To szkło nadaje się tylko do "ustawek" dłuższych niż 8s. przy dobrych wiatrach jak AF trafi
    I co z tego madrego wynika???
    Nadal powtarzam prosbe - zrob ustawke i "beznadziejne" zdjecie przy 8s. i dobrych wiatrach oraz 85mm na przeslonie 1.2 w Nikonie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak z dla zaspokojenia Twojego proznego EGO prosze - zdjecie bardzo dynamiczne - Pani ta machala rekoma, swiatlo kiepskie a kadr... zatrzymany.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 12-04-2010 o 22:44 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Jak ja lubie takie gadanie o *******ach i o niczym... A mozesz mi powiedziec po co mam robic zdjecia sportowcom 85L II bo nie rozumiem????
    Prawda jest taka, że nawet przy ślubnych kadrach - tańczącej pary młodej jest problem,żeby coś tym szkłem zdziałać - ale zapewne doskonale to wiesz
    Dlatego wole zostać przy swoim nikonowskim 85 1.4 i zrobić zdjęcie niż mieć 1.2 i używać go tylko w plenerze
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak z dla zaspokojenia Twojego proznego EGO prosze - zdjecie bardzo dynamiczne - Pani ta machala rekoma, swiatlo kiepskie a kadr... zatrzymany.
    To jest dla Ciebie zdjęcie dynamiczne - bo "Pani ta machala rekoma"

pozostawię to jednak bez komentarza...
    Ostatnio edytowane przez canonfun ; 12-04-2010 o 22:49 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Panie kolego - jak chcesz udowadniac, ze 85L II nie nadaje sie do zdjec sportowych, to mnie w to nie mieszaj, bo ja o tym wiem. A zdjeciem dynamicznym przy takiej ogniskowej (podstawowa portretowa) moge okreslic zdjecie np. piosenkarki podczas koncertu gdzie jej zachowanie na scenie jest mocno ruchliwe a nie pozowane i statyczne.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

to ja Ci pokażę:
    http://www.canon-board.info/showthre...=11956&page=16
    post 152 i 138 - jak nie są dynamiczne to napisz co jest wg Ciebie dynamiczne

Panie kolego - jak chcesz udowadniac, ze 85L II nie nadaje sie do zdjec sportowych, to mnie w to nie mieszaj, bo ja o tym wiem. A zdjeciem dynamicznym przy takiej ogniskowej (podstawowa portretowa) moge okreslic zdjecie np. piosenkarki podczas koncertu gdzie jej zachowanie na scenie jest mocno ruchliwe a nie pozowane i statyczne.
    Wg mnie się nadaje, i to na "nienadającym się do sportu" 5d2 - przykłady powyżej

Prawda jest taka, że nawet przy ślubnych kadrach - tańczącej pary młodej jest problem,żeby coś tym szkłem zdziałać - ale zapewne doskonale to wiesz
    Dlatego wole zostać przy swoim nikonowskim 85 1.4 i zrobić zdjęcie niż mieć 1.2 i używać go tylko w plenerze

to pozwól że podsumowując Ciebie zacytuję :

pozostawię to jednak bez komentarza...
    i od siebie: na nic sprzętu kupa jak fotograf d...
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja robie sport 50L, ktory tez ma wolny AF i nie narzekam, robie tez nim na weselach na 1.2 tanczace pary i jest git,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przeciętnego Kowalskiego, któremu robisz wesele, guzik obchodzi, czy zdjęcie będzie na przesłonie 1.2, czy 1.4, czy, 2.0, czy jeszcze jakiejkolwiek innej. Powiem więcej, nierzadko zdarza się, że człek taki stwierdzi, że zdjęcie jest takie sobie, bo nie jest ostre od środka po brzeżek i że szwagier, brat, czy kuzyn, który stoi za nim jest cały rozmazany.

Poza tym, po co bić pianę. Wiadomo, nie od dziś, że Nikonem zdjęcia robi się łatwiej i przyjemniej, ale więcej czasu należy im poświęcić w postprocesingu. Z Canonem jest z kolei zupełnie inaczej. Żeby uchwycić ciekawy kadr, trzeba się trochę pogimnastykować (za wyjątkiem serii 1d) i wciąż sprawdzać, czy trafiło się z ostrością tam gdzie się zamierzało. Za to przy kompie jest mniej pracy.
    Ot i tyle.
    Sam mam Nikona, bo jestem uzależniony od błyskawicznego AFu i nigdy nie sprawdzam ostrości po wykonaniu zdjęcia. Nie oznacza to jednak, że jestem całkowicie bezkrytyczny w stosunku do tej firmy. Brak stałek i ceny, to dwa najważniejsze moje zarzuty.

Uzależniony

Domyślnie

:
    W takim razie najbardziej zastanawia mnie po jaką cholerę regularnie, od wielu, wielu miesięcy umieszczasz anonse wymiany tego cudownego sprzętu Nikona na powolny badziew Canona..??
    Ostatni jest bodaj sprzed kilkunastu dni ... :rolleyes:

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów