Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Wątek: D3 czy 5d mkII?

Domyślnie

bmfcker ja nie twierdze ze nie miales tej puszki w rekach ale jednak obawiam sie ze raczej nie miales mozliwosci przetestowania tego sprzetu tam gdzie sie powinno to robic....w trudnych warynkach.
    Jak jest piekne swiatlo i warunki sa optymalne to recze ci ze nie jestes w stanie odroznic zdjecia zrobionego 500D i np 50d ale kdy zaczyna brakowac swiatla,obiekt fotografowany sie porusza a z nieba leje sie deszcz to wlasnie wtedy wychodzi klasa sprzetu i tu nikon d3 pomimo ze obrazek ma gorszy od 5d mk II (o7 nie wspomne) wygrywa
    ...bo zdecydowanie lepiej jest zrobic zdjecie o troche slabszej jakosci nikonem d3 ....niz go wcale nie zrobic
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grus444 Zobacz posta
    bmfcker ja nie twierdze ze nie miales tej puszki w rekach ale jednak obawiam sie ze raczej nie miales mozliwosci przetestowania tego sprzetu tam gdzie sie powinno to robic....w trudnych warynkach.
    Jak jest piekne swiatlo i warunki sa optymalne to recze ci ze nie jestes w stanie odroznic zdjecia zrobionego 500D i np 50d ale kdy zaczyna brakowac swiatla,obiekt fotografowany sie porusza a z nieba leje sie deszcz to wlasnie wtedy wychodzi klasa sprzetu i tu nikon d3 pomimo ze obrazek ma gorszy od 5d mk II (o7 nie wspomne) wygrywa
    ...bo zdecydowanie lepiej jest zrobic zdjecie o troche slabszej jakosci nikonem d3 ....niz go wcale nie zrobic
    OK, przekonałeś mnie.

papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Domyślnie

Jak dla mnie jedyną wadą D3 i całego systemu Nikon jest cena obiektywów - lub ich brak w przypadku stałek.

Domyślnie

no tak ale jak juz wydasz na obiektyw w nikonie 20-30 tys to masz gwarancje serwisowania sprzetu...w caanonie niestety nie-olewaja tych co maja starszy-tanszy sprzet a przez brak serwisu starszego sprzetu wymuszaja zakup najnowszego.
    Co z tego ze mozesz kupic za 10-15 tys swietnej klasy teleobiektyw(po tyle chodza wersje bez IS) skoro jak ci padnie cokolwiek w nim to mozesz go tylko uzyc jako mlotek.
    I owszem analogiczne szkla nikona kosztuja wiecej ale nawet najstarsze wersje sa naprawiane.
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

...i tu nikon d3 pomimo ze obrazek ma gorszy od 5d mk II (o7 nie wspomne) wygrywa
    A Octavia Combi choc wolniej jezdzi od Porsche ma wiekszy bagaznik.
    Gratuluje podejscia do fotografii
    Bardzo podobne ma 90% amatorow, dla ktorych ilosc zrobionych zdjec jest wazniejsza niz ich jakosc No... ale za to maja zdjecia a nie pustki na dysku... ech...

Nie rozumiem tylko dlaczego mieliby go wcale nie zrobic

Domyślnie

moze dlatego ze:
    -af nie trafil
    -af sie gubi
    -af jest do d..py
    -ai servo - nie ma
    - i choc wiem ze mistrzowie potrafia przy 3 kl sek wylapac ta jedna mistrzowska to ja jednak wole 9 kl sek (fakt ze jestem amatorem....moze to dlatego lubie te 9 kl)
    - jak juz jest mokro,zimno i calkiem slabo to wole mocny i lepiej uszczelniony aparat - tak juz mam .
    Regulamin pkt 8.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    A Octavia Combi choc wolniej jezdzi od Porsche ma wiekszy bagaznik.

Gratuluje podejscia do fotografii
    Bardzo podobne ma 90% amatorow, dla ktorych ilosc zrobionych zdjec jest wazniejsza niz ich jakosc No... ale za to maja zdjecia a nie pustki na dysku... ech...

Nie rozumiem tylko dlaczego mieliby go wcale nie zrobic
    Założe się, że jak wstawie kilka zdjec zrobionych d3 i kilka zdjec zrobionych 5dmkII nie podasz mi ktore czym zostaly zrobione.
    Chcesz się założyć?

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    Założe się, że jak wstawie kilka zdjec zrobionych d3 i kilka zdjec zrobionych 5dmkII nie podasz mi ktore czym zostaly zrobione.
    Chcesz się założyć?

wielokrotnie przerabiane .... w normalnych warunkach oświetleniowych nie do rozróżnienia ... przy żarowym zaczynają się różnice, szum w nikonach jest mniej kolorowy
    Canon FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta

wielokrotnie przerabiane .... w normalnych warunkach oświetleniowych nie do rozróżnienia ...
    no więc po co bić piane ??

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta

przy żarowym zaczynają się różnice, szum w nikonach jest mniej kolorowy
    Ja fotografuję tylko i wyłącznie w RAW więc więc to kwestia korygowalna zarówno w 5d jak i d3

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    Chcesz się założyć?
    Ale co to ma udowodnic???? Jakbym Ci pokazal UDANE zdjecia, ktore zrobilem 350D i 1Ds Mark III pewnie tez ciezko byloby szukac roznic ale co z tego?
    Jak jestes doswiadczonym fotografem to z RAWow wyciagniesz wszystko i nie wazne czy robiles Canonem czy Nikonem. Colory, plastyka etc. na podobnym poziomie. Pytanie tylko jak Ty mi pokazesz zdjecia portretowe z Nikona na przeslonie 1.2 bez "przejsciowek"

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów