Byc moze jest tak jak mowisz - zapewne kobieta udzialajaca mi informacji uogolnila z tymi punktami PKD i mozna swiadczyc uslugi nie tylko z tych wnioskowych.
Ale na 100% nie mozna brac umow o dzielo i zlecenie.
Byc moze jest tak jak mowisz - zapewne kobieta udzialajaca mi informacji uogolnila z tymi punktami PKD i mozna swiadczyc uslugi nie tylko z tych wnioskowych.
Ale na 100% nie mozna brac umow o dzielo i zlecenie.
ciekaw , bo umowa na slub , to w sumie umowa o dzielo jakby nie patrzec
no comment...
czy ktos z Was startowal o dotacje z Katowic. Interesuje mnie czy sa konktrole sprzetu czy tym podobne zabiegi? mozna dostac kase na auto jezeli sie odpowiednio uargementuje ta prosbe?
I masz rację - wydaje Ci się.
Umowa o dzieło to umowa cywilnoprawna, którą mogą podpisać osoby fizyczne ( http://forumprawne.org/umowy-zleceni...izycznymi.html ) niekoniecznie posiadające działalność gospodarczą. Nie jest to forma zatrudnienia a jedna z form umów cywilnoprawnychto co podpisujesz z klientami to umowa cywilno-prawna, a nie forma zatrudnienia![]()
.
Więc krótko mówiąc, nigdzie nie można pracować przez pierwszy rok od dostania dotacji ?
Krótko mówiąc z tego co ja usłyszałem na szkoleniu z Przedsiębiorczości w PUP Tomaszów maz,nie można nigdzie pracować przez pierwszy rok,nie wiem jak w innych UP ale chyba dotyczy to każdego.
nie mozna na etacie
no comment...
Mnie pani poinformowala, ze nie mozna zawierac umow o dzielo i umow zlecen... no to jak ja mam prowadzic ta dzialalnosc?
Dowiem sie jak bede podpisywal umowe na pieniazki.
nie sluchaj pani z pupu , US w zaleznosci od formy rozliczania sie , bedzie wiedzial jakie prawnie umowy mozna zawierac
no comment...