Strona 103 z 152 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 021 do 1 030 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

Jak wyglądała u was procedura od momentu otrzymania pisma z UP z decyzją o pozytywnym rozpatrzeniu wniosku do momentu podpisania umowy? Dzisiaj już miałem jechać do mojego UP, ale jeszcze na wszelki wypadek zadzwoniłem do nich i zapytałem czy przypadkiem nie trzeba złożyć innych dokumentów. No i okazuje się, że potrzebne jest zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o niezaleganiu podatkowym czy coś podobnego. Też musieliście coś takiego składać?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie, nic takiego nie mialo miejsca. Ja musialem dostarczyc jedynie numer konta oraz NIP w formie dokumentu na ktorym byly jeszcze moje dane - w tym wypadku wystarczyl wyciag z banku oraz zeszloroczny PIT.

Domyślnie

Czyli wychodzi na to, że co urząd to inna procedura.

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak było i raczej już zawsze będzie

Domyślnie

w naszym PUP co 6 miesięcy kazali dostarczać z ZUS-u i US informację o nieprzerwanym prowadzeniu działalności.
    Canon FF i słoików kilka

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Hm, czy ktoś mógłby mnie poinformować jak to jest z ryczałtem w usługach fotograficznych?

W ustawie mamy coś takiego:
    art. 12 ust. 2 i) (nie wiem jak to się przedstawia :P) :
    Ryczałt od przychodów ewidencjonowanych wynosi: 17 % przychodów ze świadczenia usług: pozyskiwania personelu (PKWiU 74.50.2), z zastrzeżeniem załącznika nr 2 do ustawy, dezynfekcji i tępienia szkodników (PKWiU 74.70.11), fotograficznych (PKWiU 74.81), z zastrzeżeniem załącznika nr 2 do ustawy, przyjmowania telefonów (PKWiU 74.83.11), powielania (PKWiU 74.83.12), organizowania wystaw, targów i kongresów (PKWiU 74.84.15), z zastrzeżeniem załącznika nr 2 do ustawy[...]
    jednak usługi fotograficzne aktualnie są pod numerem 74.20Z... więc tak jakby nie dotyczy do tego punktu (chyba, że były jakieś poprawki do tej ustawy?). W takim razie będzie to 8.5% a nie 17%?

Domyślnie

moje wielotygodniowe przeboje z UP mogą okazać się bezowocne... Mimo akceptacji wniosku prawdopodobnie nie podpiszę umowy. Ostatnio kazano mi złożyć oświadczenie o stanie majątkowym (nie rozumiem w jakim celu), dziś okazało się, że UP wymaga potwierdzenia i blokady tegoż majątku. Z wnioskowanych 19.400k przyznano mi równe 19k, a dziś okazuje się, że mogę dostać tylko 14k lub nawet 10 k...
    Deklaracje UP o ich przychylności to jakiś żart. Jeśli ktoś przychodzi do nich po taką pomoc, to musi się liczyć z masą problemów, a w efekcie może się okazać, że wszystko na darmo, np. z powodu wewnętrznych przepisów UP, o których się dowiaduje długo po złożeniu wniosku i kolejnych wizyt...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie masz mozliwosci wybrania innej formy zabezpieczenia? Masz dostep do regulaminu UP? Jesli nie ma czegos w regulaminie przyznania dotacji to moga sobie wymagac.

Domyślnie

Z 6 możliwości podanych we wniosku mam wybrany akt notarialny, który nie jest dla nich żadną formą zabezpieczenia (więc po co tam jest?). Pozostałe opcje wymagają własnej gotówki. Najpierw powiedziano mi o kwocie podobnej do wnioskowanej (mogła być mniejsza, więc podałam 14k), a dziś okazuje się, że ta kwota powinna być jednak większa od wnioskowanej - paranoja! Jako że po roku czasu będą ze mnie ściągać 27k więc muszę mieć... dużo PLN, żeby dostać dotację w wysokości 19k
    Kolejną opcją jest poręczenie, a osób spełniających warunki nie mam...
    Regulamin UP powinien być tu: http://pup.pisz.pl/Download.html ale takowego nie ma... We wniosku znajduje się regulamin, więc zainteresowanych zapraszam do obejrzenia, jak taki wniosek wygląda i ile informacji zawiera strona na temat wniosku o dofinansowanie. Przed złożeniem wniosku pytałam o regulamin, dostałam informację, że takiego brak Nie ma regulaminu - są tylko zasady ogólne.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wprowadz zmiane do wniosku - wybierz zabezpieczenie w postaci weksla. Wtedy wystarcza zyranci z dochodem ok. 1950zl netto

Strona 103 z 152 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów