jak wspominałam, pracowałam w doradztwie fin. - prawnym, a także potwierdziłam swoją wiedzę konsultując się z notariuszem w Piszu. Na darmo taki akt nie jest podpisywany, jakąś skuteczność to ma i nikt nie słyszał o takich wymaganiach ze strony UP. Nikt z rozmówców nie był w stanie tego poprzeć jakimś przepisem. Chyba jednak warto będzie zasięgnąć informacji szerzej?
Btw. dziś dostałam kolejne telefoniczne wezwanie na stawienie się na ciąg dalszy spotkań. Poinformowałam grzecznie pracowniczkę, że ze względu na odmowę podpisania ze mną umowy przez panią kierownik dalsze spotkania mnie raczej nie dotyczą. Po kilku minutach dostałam także odpowiedź mailem od p. kierownik. Na prośbę o udzielenie mi pisemnej informacji na temat powodu odmowy podpisania ze mną umowy na zaakceptowaną kwotę, dostałam info ogólne o rodzajach zabezpieczenia, oraz informację, że mając 14k mogę dostać 14k. Szkoda, że nie udzieliła już wzmianki o swojej propozycji - podpisać umowę z firmą poręczycielską (pośrednik w kredycie na 25k), zablokować dodatkowo moje 14k na koncie i podpisujemy umowę od razu...