Strona 91 z 152 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

Czyli to nie jakiś wybryk natury... albo raczej urzędu.
    Ciekawam w jakim stopniu będą to kontrolować - czy mam kluczyki do zamka od szafki, gdzie będę przechowywać mega_tajne dane klientów?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Gdzie składałaś wniosek: Warszawa,czy Ruciane?
    W Piszu, do którego należy moje miejsce zameldowania, czyli siedziba firmy.
    Ostatnio edytowane przez Ariene ; 12-03-2010 o 15:50 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Urzędy chyba nie są w stanie kontrolować wszystkich tylko wyrywkowo, decyzje administracyjne zapadają w 21 dni od wpłynięcia pisma, jeszcze mała informacja jeśli macie tkz. żyrantów, w urzędzie tkz. pozytywnie opiniowanych, to jeżeli są w małżeństwie to jeszcze ich druga połowa musi podpisać zobowiązanie spłaty, tak przynajmniej było u mnie, a jeżeli prowadzą firmę to zaświadczenie ze skarbowego konieczne, a na to czekamy 7 dni + jeszcze opłata 15 zł.
    Canon FF i słoików kilka

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    Trzy dni temu złożyłam wniosek, a dziś zadzwonił pan z UP z pytaniem o możliwość spotkania w miejscu siedziby firmy... Jako że jestem poza miastem, musiałam przełożyć termin wizyty, jednak zastanawia mnie powód takiego spotkania/ kontroli? Komisja jeszcze nie rozpatrywała wniosku (podobno). Czy Was też sprawdzali w jakikolwiek sposób przed decyzją komisji?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Edit
    Dodam, że w moim przypadku siedzibą firmy będzie użyczone mieszkanie, na co załączyłam kopię umowy użyczenia oraz akt notarialny.
    I tak i nie. Chwile po złożeniu wniosku zostałem poinformowany o tym iż "odwiedzimy pana w proponowanym miejscu prowadzenia działalności". Z tym, że wizyty nie było. A dlaczego? Już wyjaśniam.
    Wniosek złożyłem 17 stycznia, a w okolicy dnia 30 od tego terminu zadzwonił telefon prywatny numer miłej Pani z PUPu z zapytaniem „kiedy mógł by pan odwiedzić pup?”. Na miejscu otrzymałem do przeczytania kartkę papieru z nazwijmy to protokołem. „Proszę Pan przeczyta”. Przeczytałem i stwierdziłem, że się zgadza z tym co napisałem we wniosku + słów kilka ze komisyja mnie odwiedziła
    Miła pani zapytała czy się zgadza. Ja, że tak. Odpowiedz była niespodziewana – no to tak jak byśmy u pana byli ? Proszę podpisać . Wyszło na to iż winowajcą były warunki atmosferyczne i mała dostępność samochodu.
    W sumie umowa podpisana dopiero 4 marca….i na jedynie 18 tys:grin:
    pozdrawiam oczekujących

Domyślnie

kosdkp, żartujesz, prawda?
    Poprawiłeś mi tym humor zdecydowanie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

po prostu sprawdzaja lokal pod dzialalnosc , czy sie ma osobny pokoj do jej prowadzenia

zreszta nie zawsze to robia ...
    no comment...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ariene Zobacz posta
    kosdkp, żartujesz, prawda?
    Poprawiłeś mi tym humor zdecydowanie
    obawiam się ze nie zartuję

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja wpisalem, ze do mojego typu dzialalnosci lokal nie jest mi potrzebny - firma bedzie zarejestrowana na adres mieszkania ktorego jestem wlascicielem (wypis aktu notarialnego), ale z klientami spotkania beda odbywaly sie u nich w domach lub w miejscach publicznych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    No to wlasnie , zeby dziabnac inny temat bo ile mozna gadac o "pupie" , jakie sa mozliwosci uzyskania dotacji ( czesciowej nawet ) dla fimr juz isteniejacych ? Z tego co widze pobieznie to w sytuacji fotografii raczej nic nie ma , glownie pro ekologiczne rzeczy , e-biznes , pomoc niepelnosprawnym itp sprawy.
    TAK 8.1. jest na e-biznes

Starając się o wniosek, aby zwiększyć szanse, głównym moim PKD jest to co robiłem do tej pory zawodowo związane z wykształceniem, które posiadam.
    Fotografię potraktowałem jako "drugą nogę" na której ma stać firma i mam w biznesplanie jako dodatkowy (uzupełniający) PKD, dzięki czemu mogłem sobie dokupić do posiadanego sprzętu nowe body, lampkę, karty pamięci, dobrego lapka do pracy i kilka innych rzeczy. Dodatkowo jeszcze uzupełniłem wniosek (logicznie uzasadniając) o PKD związane z prowadzeniem portali internetowych i działaniem w sieci, z myślą właśnie o programie 8.1. - mam już wstępną koncepcję i będę przygotowywał wniosek. Najbliższe terminy to czerwiec i grudzień tego roku.

Czekam jeszcze na decyzję z mojego PUPu - mają jeszcze tydzień

pzdr
    Tomek
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Ja wpisalem, ze do mojego typu dzialalnosci lokal nie jest mi potrzebny - firma bedzie zarejestrowana na adres mieszkania ktorego jestem wlascicielem (wypis aktu notarialnego), ale z klientami spotkania beda odbywaly sie u nich w domach lub w miejscach publicznych.
    A obróbka zdjęć i przechowywanie dokumentacji?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ale specjalnie lokal do tego potrzebny nie jest , generalnie , jesli urzad sie przyczepi to nie przejdzie dotacja z lokalem w postaci mieszkania ( ew jesli ma sie dod pokoj ktory mial by byc wlasnie przeznaczony na ten cel )
    no comment...

Strona 91 z 152 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów